Glikolsav

Bestsellerek

Glikolsavas termékek

A glikolsav (glycolic acid) a legegyszerűbb AHA-sav, gyümölcsökben és cukor növényekben (cukornád) természetesen módon előfordul. Kis molekulájának köszönhetően nagyon könnyen behatol a bőrbe, és a leggyakrabban használt hidroxisav az arcápoló termékekben. A glikolsav főleg a kémai peelingek összetevője a bőrgyógyászatban és az otthoni felhasználású kozmetikában, kiváló tulajdonságai közé tartozik ugyanis a ráncok, a pattanások okozta hegek kisimítása és a bőr általános megjelenésének javítása. A pigmentek világosítására is használják hiperpigmentáció esetén vagy más bőrproblémák során.

A glikolsav tulajdonságai

A glikolsav csökkenti a bőrben a sejtek kohézióját, ezáltal megakadályozza a bőrrétegek elszarusodását. Ez a természetes kémiai peeling ráadásul nagy mennyiségű vizet köt a sejtekhez, így az arcbőr a használata után lágy és tökéletesen hidratált lesz.

A glikolsav arcbőrre gyakorolt hatásai

  • Regenerálja és hidratálja az arcbőrt, egységesíti színtónusát.
  • Segít kisimítani a ráncokat, elősegíti a kollagénképződést és általánosan csökkenti az öregedés jeleit.
  • Mérsékli az pattanások miatti hegek és a pigmentfoltok láthatóságát.
  • Küzd a pattanások és a mitesszerek ellen. Ráadásul hatékonyan összehúzza a pórusokat.
  • Segít a striák elleni küzdelemben. Hámlasztó hatásainak köszönhetően ugyanis gyorsan eltávolítja az elhalt hámsejteket, és összességében javítja a bőr szerkezetét.

Glikolsav a kozmetikában

A sokoldalú glikolsav valóban jótékony hatású. Nemcsak az arcápoló és testápoló kozmetikumokban és a striák elleni készítményekben található meg, hanem alapozókban és hajápoló termékekben is. A glikolsav jó hatással van általánosságban is az arcbőrre, és teljesen biztonságos. Ha azonban nagyon érzékeny arcbőre van, akkor a glikolsavtartalmú termékek használatát konzultálja meg előzetesen a bőrgyógyászával.

Kényeztesse magát Ön is a finom glikolsavas peelinggel! Bízza magát a fiatalító glikol krémre, hámlasztó szérumra, a pigmentfoltok elleni intenzív éjszakai ampullára vagy a pattanások elleni glikolsavas tonikra, és élvezze a szép lágy, tiszta és egységes arcbőrét.

Felkeltette figyelmét a glikolsav? Ismerje meg a többi kozmetikai összetevőt is, mint a teafaolaj vagy az E-vitamin.

teljes szöveg szöveg elrejtése