Ugrás a fő tartalomhoz

C-vitamin a kozmetikumokban

A tiszta C-vitamin vagy az L-aszkorbinsav a kozmetikai iparban használt legfontosabb C-vitamin-származék. Aktív anyagról van szó, amely gyorsan felszívódik a bőrbe, szabadgyököknek, toxinoknak és a napfény hatásainak ellenálló védőpajzsot hozva létre. A természetes C-vitamin számos termésben megtalálható (citrusfélék, csipkebogyó vagy brokkoli), és kozmetikai célokra szintetikusan is gyártják. Az aszkorbinsav instabil anyag, és csak a modern technológiáknak köszönhetően tudjuk aktív állapotban tartani. Ezért manapság újból felfedezett természeti csodának tartják.

 

A C-vitamin tulajdonságai

A káros UV-sugárzástól, a szennyezett környezetből és a toxinokból származó szabadgyökök felelősek a bőr korai öregedéséért és a hajminőség romlásáért. A C-vitamin erős antioxidánsként működik, és gyors hatása révén képes rendszeres ápolás esetén visszaadni az arcbőr ragyogó, ránctalan megjelenését, valamint a haj egészséges szépségét.

A C-vitamin arcbőrre gyakorolt hatása

 • Erős antioxidánsként hat, és megvédi a sejteket a szabadgyökök káros hatásától.
 • Megszünteti a pigmentfoltokat, az öregségi foltokat és kiegyenlíti az arcbőr tónusát.
 • Védelmet nyújt a nap okozta bőrkárosodás ellen.
 • Erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, és felgyorsítja a kisebb sérülések és pattanások utáni hegek gyógyulási folyamatát.
 • Megakadályozza a bőrben lévő kollagén rostok pusztulását, valamint elősegíti azok kialakulását, ezáltal lassítva a bőr öregedési folyamatát és láthatóan csökkentve a ráncokat.
 • Ragyogóbb és egészségesebb megjelenést kölcsönöz a bőrnek. Rendszeres használat esetén a bőr feszesebb és rugalmasabb.
 • Elősegíti az arcbőr hámlasztását és finomítja a bőr struktúráját.
 • Biztosítja az arcbőr oxigén-ellátását.

A C-vitamin hajra gyakorolt hatása

 • Ápolja a száraz, sérült hajat és védi a káros napfénytől és a szabadgyököktől.
 • Teljes hosszban revitalizálja a hajszálakat, és óvja a hajat töredezéssel és szálkásodással szemben.
 • Serkenti a kollagén termelést, valamint javítja a hajnövekedést és a hajminőséget.
 • A hajhullás megelőzéseként hat.
 • Elősegíti a pH-csökkentést, javítva ezzel a hajfelület lezáródását és kisimítását. Így a haj ragyogóan fényes.

C-vitaminos kozmetikumok

A C-vitamin is erősíti a test immunitását, így védve azt a kártékony vírusoktól, védőpajzsot hoz létre bőrünkön és hajunkon is. Mivel erős antioxidáns hatása révén küzd a bőr korai öregedése ellen, kis csodának tekintjük. A test önmaga azonban nem termel C-vitamint, ezért fontos, hogy megfelelő étrend, valamint bőr- és hajápolás segítségével jusson hozzá. A C-vitaminos kozmetikumok minden bőrtípusra alkalmasak. Akkor sem kell tartania tőle, ha arcbőre nagyon száraz vagy érzékeny.

A C-vitaminos bőrkrémek nagyszerű választást jelentenek az érett bőr számára, de alkalmazásukat sokkal hamarabb is elkezdheti, mivel megelőzésként akadályozzák a bőr korai öregedését és a pigmentfolt-képződést. Az L-aszkorbinsav a bőrápolásban különböző koncentrációban használatos. Az ajánlott tartomány 10-15%. Az első használat során csak naponta csak 1× alkalmazzon C-vitaminos termékeket, majd fokozatosan iktasson be további kezeléseket.

C-vitaminos szérumot rendszeresen használhat nappali krémje alá. A krém felhordása előtt hagyja kis ideig felszívódni. Gyorsan hat, és arcbőrének egészségesebb, ragyogóbb megjelenést biztosít. Tárolja sötét, hűvös helyen, például akár hűtőszekrényben!

A C-vitaminos hajápoló visszaadja haja vitalitását és serkenti a hajnövekedést. Iktasson be a hajápolásba C-vitaminos kondicionálót, maszkot és sampont! Nyáron megóvja haját a klórtól és a káros napfénytől. Télen viszont a C-vitamin megelőzésként fogja gátolni haja rossz időjárás okozta szálkásodását és töredezését.

Fedezze fel a minőségi C-vitaminos samponokat, szérumokat vagy arckrémeket, és egészítse ki velük nappali és esti ápolási rituáléját! Jutalmul bőre ragyogóan egészséges, haja pedig erősen fénylő lesz.

teljes szöveg szöveg elrejtése