Ugrás a fő tartalomhoz

Hogyan válasszunk elektromos fogkefét?

Szónikus, forgófejes vagy mágneses iO? Érzékeny fogakra vagy intenzív fogfehérítéshez? Olvassa el, hogyan válassza ki a legjobb, személyre szabott elektromos fogkefét.
 
Bármely típusú elektromos fogkefe egyértelműen meghaladja a klasszikus kézi fogkefe képességeit, ez nem kétséges. A fő különbség ezen típusok között a kefefej által, a tisztítás közben végzett mozgás jellegében rejlik.
 
Az elektromos fogkefék percenként több tízezer mikromozdulatot képesek elvégezni, ezért sokkal hatékonyabbak, mint a kézi fogkefék. Ha pedig még mindig nem tudja, melyik technológiát válassza, kövesse az alábbi ajánlásokat:
 
  • A pontos és mélyre ható tisztítás érdekében válassza inkább a oszcillációs fogkeféket.
  • Kíméletes tisztítást pedig inkább a gyengéden vibráló szónikus fogkefék biztosítanak.
  • Ha a kettőt szeretné kombinálni, próbálja ki a mágneses iO technológiás fogkeféket.

Szónikus fogkefe

A szónikus fogkefe a magas frekvenciás szónikus dörzsölés elvén működve felfelé és lefelé mozog, de laikus nyelven úgy is mondhatnánk, hogy a kefe nagyon gyorsan és finoman vibrál. Ez a mozgás tökéletesen alkalmas a lepedék kíméletes, ugyanakkor nagyon alapos ledörzsölésére a fogfelszínről és az ínyről is. Ez a fajta fogkefe alkalmas gyermekeknek és az érzékenyebb fogúak számára is. A kefefej alakja általában keskeny és hosszúkás.

Forgófejes fogkefe

Az oszcillációs fogkefe hasonló elven működik, de mint a neve is mutatja, nem fel-le mozgást végez, hanem forgó mozgást. Mikrokörökben forog előre-hátra, ezért általában kerek a feje. Számos oszcillálós-forgófejes technológiával rendelkező kefe a körözés mellett előre-hátra is mozog. Ezért valamivel hatékonyabban távolítják el a fogakon lévő foltok (pl. kávé vagy vörösbor után).

Mágneses iO fogkefe

Az iO technológiás mágneses fogkefét jelenleg csak az Oral-B vállalat gyártja. Egyesíti a mikrovibráló sörték gyengéd energiáját a fogorvosok által kifejlesztett kerek fejjel. A fej formájából adódóan ez egy nem pulzáló forgófejes fogkefe, előre-hátra mozog és egy mágneses motor hajtja. A mágneses töltő szintén a csomag részét képezi.

Időt takarít meg

Az elektromos fogkefe egyik fő előnye az ajánlott fogmosási idő. Ez 2-3 perc, ami lényegesen rövidebb, mint a kézi elődöké. Ha egy elektromos fogkefe akár csak egy percet is megtakarít naponta, akkor az egy év alatt 6 teljes órát tesz ki! A rövidebb fogmosási idő ráadásul megkönnyíti a rendszeres fogmosási szokás kialakítását is.

Gyermekek

Összességében az elektromos fogkefével való tisztítás sokkal szórakoztatóbb, és az emberek könnyedén el tudják végezni az egyszerre több perces fogmosást. A véleményekben gyakran olvasható, hogy még a gyerekek is sokkal jobban szeretik ezeket a fogkeféket.Tehát ha meg akarja menteni magát a napi csatától alligátor gyermekével, szerezzen be neki egy elektromos fogmosó készletet születésnapjára vagy Mikulásra.

De mégis hogyan?

A legjobb eredmény elérése érdekében fontos, hogy kövesse a fogmosási technikát. Felejtse el az eszeveszett oda-vissza mozgást, amitől a fogkeféje úgy néz ki, mint egy boszorkányseprű. Az elektromos fogkefe elvégzi a munkát Ön helyett. Csak tartsa a fogához és figyeljen oda, hogy minden fogat tisztítson meg minden oldalról.

Minden fogkefe esetén érvényes szabály, hogy a felső fogsorral kell kezdeni. Az oka egyszerű. Nem szeretnénk gondosan kitisztítani az alsó fogsort, és azután a felső fogsor tisztítása során ismét beszennyezni az alsót véletlenül.

 

Helyezze a fogkefét először a hátsó fogakra és hagyja, hogy dolgozzon néhány másodpercig minden egyes fogon. Az ideális hely a fog és az íny közötti határon van, mivel itt van a legtöbb szennyeződés. Alaposan tisztítsa meg a külső ívet, a belső ívet és a harapófelületeket is.

Sok elektromos fogkefe beépített nyomásérzékelővel rendelkezik, amely figyelmeztet, ha túl erősen nyomja a fogat. A legtöbbjükhöz időzítő is tartozik, amely méri az alapos tisztításhoz szükséges időt. Nem ritkaság a kefe és egy okos alkalmazás kombinálása sem, amely valós időben mutatja, hogyan halad.

Egy elektromos fogkefével egyszerűen nem lehet hibázni. Csak akkor dobjon be egy kézi fogkefét a hátizsákjába, ha hosszú ideig tartó a vadonban tartózkodik áram nélkül. Az elektromos fogkefék könnyen kibírnak akár néhány napot is feltöltve, de előbb-utóbb persze lemerülnek. És ilyenkor örülni fog, hogy van egy jó öreg kézi segítőtárs a keze ügyében.

teljes szöveg szöveg elrejtése