Fogfehérítés otthon? Nem csak egy álom

Az otthoni fogfehérítés remek módja a gyönyörű mosoly elérésének, ha természetesen nem rendelkezik vele. Ám a megfelelő típusú termék kiválasztása a fogfehérítésre nehezebb feladat, mint gondolná. Megmutatjuk, hogyan találhatja meg a legjobb fogfehérítőt.

 

Rengetegen szégyenkeznek a fogaik állapota miatt, és hogy mennyire elszíneződöttek. A fogfehérítés otthon nem egy elképzelhetetlen feladat, és a legjobb, hogy kényelmesen a megszokott környezetében végezheti. A piacon rengeteg termékét talál a fogak ápolására és egyben azok fehérítése: fogfehérítő fogkrém vagy paszta, fogfehérítő toll, stb. Az egészséges fogak magabiztossá teszik az embert és nem is kerülnek olyan sokba.

teljes szöveg szöveg elrejtése

Szűrő
árfolyamkülönbség

akár

Kinek?
Ajándékok és akciók
Értékelés
  •   3
  •   1

Gyönyörű mosoly egy-kettő, avagy fogfehérítés házilag!

A kávé, a tea, a cigaretta, a színezett italok, de még a nagyobb savassággal rendelkező gyümölcsök is mind-mind okozhatnak színelváltozást a fogon. A fogak természetes fehérsége genetikailag kódolt. Minden embernek más a természetes fogfehérsége. Ezt a színt két módon lehet megőrizni. Kihagyunk minden olyan terméket az étrendünkből, ami elszínezheti a fogakat vagy használhatunk olyan fogfehérítő termékeket, melyek megújítják a fogak természetes fehérségét. A fogfehérítés történhet fogkrémmel, géllel, ún. fogfehérítő tollal akár matricával.

A három legismertebb fogfehérítő:

  • Fogfehérítő fogkrém
  • Fogfehérítő toll
  • Fogfehérítő matrica

Fogfehérítő fogkrém

Rengetegünk álma a ragyogó, hófehér fogsor, sajnos azonban nem mindenki engedheti meg magának a fogorvos által végzett fogfehérítő beavatkozást, ami jó párezer forintba kerül. A fogfehérítés fogpasztával az egyik legkönnyebb megoldás az otthoni fogfehérítésre. Bár a fogkrém nem fehéríti a fogakat látványosan, mégis hatékonyan távolítja el a kávé vagy a cigaretta okozta elszíneződést. A megfelelő fogkefe, fogpaszta és szájvíz segítségével megelőzheti a fogak elsárgulását. Legyen mindig a szeme előtt, hogy a fogfehérítő paszta nem változtatja meg a fogak színét, csak eltávolítják a felületi szennyeződéseket, amik a fogsárgulás okozói lehetnek. A fogfehérítő fogkrém hatása pár hét után jelentkezik és még hatékonyabb, ha leszokik a sárgulást okozó szokásokról.

Fogfehérítés abrázió nélkül

A fogfehérítő paszta keresésekor biztosan ráakad az abrázió kifejezésre. Ezt magyarra fogkopásként fordíthatnánk, ami a kemény fogszövetek gyengülését jelenti. Az abrázióhoz a durva részecskék mechanikus hatása vezet. Ilyen durva részecskék sokáig részei voltak a fogfehérítő fogkrémeknek is. A legújabb készítmények azonban már nem a mechanikus tisztítás elvén alapszanak, hanem a vegyi anyagok és a természetes enzimek hatékonyságát használják ki. Ezért nincs oka az aggodalomra.

A legjobb fogfehérítő fogkrém

Akárcsak a legtöbb készítménynél itt sincs egyértelmű válasz. Az, hogy melyik fogfehérítő a legjobb függ a vásárló igényeitől, ami mindenkinél más. Így csak pár tippet szeretnénk megosztani, szerintünk, melyek a legjobb fogfehérítők.

A legjobb és leghatékonyabb fogfehérítő paszták aktív szenet és hidroxilapatitot tartalmaznak. Az aktív szén feketévé teszi a fogkrémet, így könnyen felismerhető. A BlanX márka termékei sarki zuzmót tartalmaznak. A BlanX White Shock szett fogfehérítő gélt és egy LED applikátort tartalmaz a még intenzívebb fogfehérítéshez.

Fogfehérítő toll

A fogfehérítő toll a fogfehérítéshez használatos aktív hatóanyagokat egyenesen felviszi a fogakra. Ennek köszönhetően a fogfehérítő anyag koncentráltabb, mint a fogpasztában. Ezzel a módszerrel hamarabb érhet el látványos eredményt.

Fogfehérítő matrica

Sokan fogfehérítő tapasz néven ismerhetik. Ez a termék egy nagyon vékony fólia, ami be van vonva a fogorvosok által fogfehérítésre használt anyaggal. A matricát a fogra kell ragasztani, és a csomagoláson feltüntetett ideig fent hagyni. A fehéredés mindennapi használat mellett az ötödik napon kezd látható lenni.

Mit kell tudni a fogfehérítésről?

  • A fogfehérítéskor a fogaknak és az ínynek egészségesnek kell lennie. Ellentétes esetben a fogfehérítés fájdalommal járhat és megsértheti az érzékeny fogínyt, akár ronthat is a jelenlegi állapoton.
  • A fogfehérítő termékek csak a felületi szennyeződések okozta sárgulást távolítják el, amit az élelmiszerek és az italok okoznak.
  • A fehérítés ideje alatt megfelelő szájhigiéniát kell alkalmaznia és ne fogyasszon olyan élelmiszert, ami befesti a fogakat.
  • A fehérítés ideje alatt érzékenyebb lehet a kezelt fog, ez azonban pár napon belül elmúlik.

teljes szöveg szöveg elrejtése