Zöld szem sminkelése - munkahelyre vagy esti programhoz

A zöld szemszín az egyik legkülönlegesebb és már önmagában is érdekes árnyalat. Úgy tartják, hogy a zöld szemű hölgyek „ragadozók“, temperamentumosak, és erős a szexepiljük. Hogyan lehet ezt hangsúlyozni vagy tompítani a megfelelő sminkkel?

Zöld szemű hölgy make-up

Lila kontrasztok

Ha azt szeretné, hogy zöld szeme igazán feltűnő legyen, úgy kezdje el felkutatni a lila szemfestékeket. A zöld színt ugyanis a lila tökéletesen kiemeli! Nappali smink készítésekor például nagyon jól eljátszadozhat a Chanel Les 4 Ombres luxus sminkpalettával, annak a Tissé Cambon árnyalatával, melyben a földes lila mellett finom rózsaszínt is talál. Ez szintén egy olyan szín, ami remekül illik a zöldhöz. Élénkebb lesz tőle a nappali megjelenés, és a drámaitól a gyöngéd kicsengésig bármi elérhető vele.

Ha kísérletezni és lazítani szeretne, úgy az élénk lila, fukszia vagy az erős rózsaszín mellett döntsön. A Makeup Revolution-nak van egy erre a célra készült New-Trals vs Neutrals sminkpalettája. Az élénk lilát pedig még megfelelő szemceruzával is megerősítheti. A Rimmel Wonder Swipe erre tökéletes, de sok másra is felhasználhatja, mivel többfunkciós . Nagyon pontos vonalat lehet húzni vele, de ha szétkeni, a szemhéjfestéket is pótolja!

Barna + nude = klasszikus

A zöld szem a barna vagy az órózsaszín árnyalatokkal is remekül néz ki. Nincs ugyan kontraszt, de megmarad az egész napra előnyös természetes megjelenés. A By Terry Eye Designer Palette Smoky Nude árnyalata tökéletes színkombinációt kínál. A finom rózsaszín nude, illetve sötétbarna árnyalatokba megy át, így egész napra és éjszakára végtelen sminklehetőséget garantál (és még füstös szemsmink is készíthető vele!).

Fémes tükröződés

Hátravan van még egy másik remek kombináció. Itt van ugyanis a réz és az arany szín, melyek ragyogóvá teszik a zöld szemeket, ráadásul esti sminknél nagyon jól eljátszhat az arany tónusokkal. Ezekkel igazán ünnepélyes sminket lehet készíteni. A Dermacol Quattro mind a négy szemfestékének meglepő a pigmentáltsága. Ám ha mindezt még kevésnek tartaná, itt van a Lancôme Big Color Lash Top Coat Fabulous Gold árnyalata, ami még a szempillák tövét is arany réteggel vonja be!

Lancôme színes szempillaspirál

A hideg árnyalatok jobban állnak önnek? Úgy az arany helyett az ezüstöt válassza, és próbálja ki a Collistar Double Effect hatását. Kész is a zöldszemű hölgyek sminkje! :)

Ha érdekli, hogy milyen színű sminkpaletták illenek a barna szemhez, úgy cikkjeinkből többet is megtudhat róluk.

Szerző: Anna H.