Vízálló smink: ez nyáron biztosan nem kenődik el!

Vízálló smink

A vízálló make-up ellenáll az izzadságnak, kitart a nyaraláson vagy akár sportolás közben is. Textúrája a fülledt nyárban sem kenődik el, úgyhogy megbízhat benne. Ha Önnek elsődlegesen fontos a precíz sminkelés, akkor a hosszantartó termékek szerelmese lesz!

Tökéletes fedés és nap elleni védelem egyben

Ha az arcbőre nyáron szépen lebarnul, akkor elégséges a könnyed BB és CC krém, vagy az ásványokban dús púderes smink. Ha azonban vízhez indul, vagy a naptól többet izzad, jobb lesz olyan terméket használnia, amely ellenáll a nedvességnek. Ilyen a vízálló Collistar Foundation Perfect Wear alapozó. Azonkívül hogy alapvetően véd a napsugárzással szemben, olyan egységességet nyújt, amely nem egy könnyen kenődik el.

Tippünk: Ha a pigmentfoltokat vagy a pattanásokat szeretné eltakarni, a Revolution PRO Ultimate Coverage Crease Proof Concealer hialuronsavat tartalmazó, vízálló korrektort ajánljuk. A könnyű textúra nem emeli ki a ráncokat, mégis tökéletesen takar.

Ne féljen a púderozástól

Az arcbőr „pikkelyesedése” púderozás után nem feltétlenül függ össze azzal, hogy a bőr nyáron szárazabb. A morzsolódást mi magunk okozzuk, amikor a púdert nedves arcbőrre használjuk. Nyáron ideális megoldás a vízálló púder, mint például a Maybelline SuperStay 24H Long-Lasting. Ez a bőrt tökéletesen mattá teszi és ott marad, ahol lennie kell, még akkor is, ha napközben megizzad.

Az alap a vízálló szempillaspirál

Ahhoz, hogy ne érezze magát „mezítelennek” nem kell, hogy szemhéjai tökéletesen ki legyenek árnyékolva. A természetesség a nyárhoz tartozik, úgyhogy teljesen elég a precíz szempillafestés. A Lancôme Hypnôse Waterproof vízálló szempillaspirál nemcsak arról gondoskodik, hogy a festék ne kenődjön el a szemek alatt, hanem egyedülálló SoftSculpt™összetevőjének köszönhetően megtartja a szempillák göndörségét és védi is azokat.

Tippünk: Azt tudta, hogyha helytelenül távolítja el a vízálló szempillaspirált, a szempillák hullását idézheti elő? A hosszantartó szín sokkal nehezebben mosható le. Ezért a tampont a lemosóval először finoman tegye fel és hagyja kis ideig hatni. Azután a színt egy finom, lefelé irányuló mozdulattal húzza le a szem belső sarkába. Ellenkező irányban a bőrt feleslegesen megnyújtja, ami által meggyorsítja a szemkörnyéken a legyezőráncok kialakulását.

Istennői tekintet

Fontos a kifejező sminkelés, de nyáron kicsit aggódik miatta? Nagyon jó szolgálatot tesznek a cél érdekében a vízálló szemkontúrok. A forró napokra a legalkalmasabbak a folyékonyak, ugyanis a legvékonyabb és legelegánsabb kontúrokat tudják elővarázsolni. De vigyázat, minden kis pontatlanság látható! Ezért próbálja ki a L’Oréal Paris Superliner Matte Signature vízálló szemhéjtust, melynek ecsete nem szálkásodik, így egyenes és vékony vonalat tud vele rajzolni.

Válogathat a vízálló szemceruzák közt is, melyek textúrájuknak köszönhetően nem hagynak lenyomatot és nem kenődnek el. A Bourjois Contour Clubbing ceruza néhány játékos színárnyalatot kínál. Miért ne játsszunk el a vízálló sminkkel à la kék hableány?

Tippünk: A világos típusú bőrrel rendelkezőknek nyáron gyakran kifakul a szemöldöke, így a szem elveszíti mélységét. A kifejező sminkelés egyszerűen megoldható a Catrice Slim'Matic vízálló szemöldökceruza segítségével, mely megbízhatóan ellenáll a víznek és izzadságnak. Vékony csúcsával precízen kirajzolja a kontúrokat és az egyes szálakat úgy, hogy a szemöldök természetes hatású lesz.

Nyári csókok

Lehet, hogy Ön nyáron megelégszik az ajakfénnyel, vagy a speciális SPF ajakápolóval, ám vannak olyanok is, akik nem engednek az intenzív színű ajakrúzs használatából. Nincs annál rosszabb, mint amikor a forróság hatására a kontúrok gyorsan szétfolynak. A probléma megoldása a pontos kontúrozás és a hosszantartó folyékony Maybelline SuperStay Matte Ink vízálló ajakrúzs , amely az ajkaknak 16 órán keresztül igazán intenzív színt kölcsönöz.

Nyáron a vízálló make-upnak köszönhetően bármilyen tevékenységbe belekezdhet anélkül, hogy aggódnia kellene azon, hogy kis idő múlva ápolatlanul fog kinézni. Azonban gondoljon arra, hogy a „waterproof“ smink tartósságát legfőképp a polimereknek, szilionoknak és szintetikus viaszoknak köszönheti. Jól fednek, nehezebben lemoshatók és taszítják a vizet. Viszont hosszútávú hatásuk az, hogy eltömíthetik a pórusokat és meggátolhatják a tápanyagok bejutását. Ezért a vízálló dekoratív kozmetikát nem kellene használnia az egész év folyamán.