Vissza a nyolcvanas évekbe: Sminkötletek, melyek máig divatban vannak

frizura

A retró divat és a retró szépségápolási ötletek soha nem mennek ki a divatból. Néha viszont nehéz felismerni, hogy mi az, ami még mindig menő, és mi az, ami ma már furcsa ízlésre vall. A 80-as évek divatja kifejezetten jó példája annak, amit idővel minden tekintetben eltúlzottnak érezhetünk. A modern smink és a modern stílusok ma sokkal természetesebbek. Ám miért ne hozhatnánk vissza napjainkba egy kicsit a 80-as évek stílusát?

 Ne féljen tőle, mindössze némi merészség és ügyesség kell hozzá! Próbálja ki valamelyik ötletünket, és garantáltan mindenki által irigyelt sminket varázsol majd magának. Bemutatjuk önnek a 80-as évek legizgalmasabb kozmetikai és frizura irányzatait.

Színes és feltűnő szemhéjfestékek

A 80-as évek szemhéjfestéseire az erős szín és forma jellemző, függetlenül attól, hogy színük szivárványos vagy fényvisszaverő. A 80-as évekbeli plasztikus look három szín kombinációjával érhető el. Az első színt a szemhéj alsó részére egészen a szemhéj hajlata fölé vigye fel. Kezdje a festék ferde rétegével, ami közvetlenül a szemhéj felett végződik. Végül a harmadik színt a szemöldöke mentén hordja fel.

 Extra tipp: A nagyobb hatás kedvéért a színeket mindkét oldalon akár az orrgyök belső oldaláig is kihúzhatja. Nézze meg a képen.

 Ez az eredmény a 6 élénk színt tartalmazó Yves Laurent Couture palette szemhéjfestékkel, a Lancome „Hypnose“ szemhéjfesték kollekcióval, valamint a NYX Professional Makeup“ 6 színű palettájával könnyen elérhető.

Tusvonal és árnyékok a szem körül

A tusvonal mindig is elengedhetetlen része volt a sminknek, de a 80-as években különösen nagy divat volt a szem alatt kontrasztos árnyékolóval kiegészíteni. Ezt a hatást az alsó és felső szemhéjak belső oldalának folyékony szemhéjtussal vagy szemceruzával történő festése eredményezi. Ezután emelje még jobban ki a színt hozzá illő árnyalatú szemhéjfestékkel.

 Akkor lesz tökéletes az összhatás, ha a szem alá még füstös árnyalót is felvisz. Ennek az árnyalónak harmonizálnia kell a felső szemhéjon alkalmazott szemhéjfestékek alapszínével. Hogy az eredmény a lehető leglátványosabb legyen, a tusvonalak legyenek kontrasztosnak. A szemhéj alsó oldalára gyengéden vigye fel a következő színt úgy, hogy a szélei fokozatosan összemosódjanak a bőrrel.

 A Maybelline „Expression“ és a Clinique „Quickliner“ kiváló szemceruzák gazdag színválasztékát kínálja a szemfestékekhez.

Dúsabb szemöldök

A varázsát mai napig megőrző 80-as évek leginkább ismert jegyeinek egyike a sűrű és dús szemöldök. Használja a száraz szemöldökspirált és formázza szemöldökét a kívánt formára. Majd vegye kezébe a ferde ecsetet és a szemöldök színének megfelelő árnyaló felvitelével emelje ki a szemöldöke formáját, valamint töltse ki a ritkább helyeket. Ezután a szélein hosszabbítsa meg egy picit a szemöldökét.

Próbálja ki a Revlon márkának ezt a „Brow Fantasy“ 2 az 1-ben szemöldökceruza és gél készletét. A Catrice márkájú „Prime and Fine“ szemöldökárnyaló alkalmazását is tudjuk javasolni.

Extravagáns arcpirosító

A 80-as évek egyik legvitatottabb sminkdivatja, az arcpirosító rendkívül merész használata volt. Napjainkban ehhez a „highlighting“ és a „strobing“ irányzat áll legközelebb, melyek az arc kiemelésére ragyogó árnyalatokat használnak. A rózsaszín, barackrózsaszín és sárga arcpirosítók kombinációja kiválóan használható. Úgy kell rétegesen felvinni, hogy a legsötétebb árnyalat legyen az alapszín.

Ennek a megjelenésnek az eléréséhez kétségtelenül a Nars márkájú „Cheek Palette“ a legmegfelelőbb, ami rózsaszín, barackrózsaszín, korall és sárga árnyalatokat tartalmazó készlet. Kissé modernebb változat a rózsaszín 4 árnyalatát magába foglaló Givenchy „Le Prisme” arcpirosító púder.

A 80-as évek frizurái

A 80-as évek frizurái valamennyi szempontból dacoltak mindennel, amit mindaddig hagyományosnak és elfogadottnak tartottak. A világot a dauer, a hullámok és olyan hajvágások uralták, melyek manapság már senkit nem tudnának lázba hozni.

 Egyes nők mégis olyan hipermodern frizurákat viseltek, melyek mai napig közkedveltek maradtak. Ezek egyikénél a haj a fej két oldalán le van borotválva, a többi pedig tupírozva felfelé fésült. Választhatja a rendkívül elegáns ferde vágást, vagy annak az ellentétét, vagyis a dúsabb és kifinomultabb megjelenés végett dúsíthatja is a haját.

 A Sexy Hair márkájú „Big Sexy Hair Blow Dry Volumizing Gel” egy olyan kulcsfontosságú termék, mely csodálatosan dús hajat eredményez. Frizurája sokáig megtartja formáját az olyan erős hajspraynek köszönhetően, mint amilyen mondjuk a Schwarzkopf Professional márkájú „Silhouette Super Hold”.

Hamis szeplők

Marilyn Monroe színre lépése óta a nők a világ minden táján vágytak erre a kissé szokatlan kiegészítőre. Amennyiben lázadó vagy nosztalgiázó hangulata van, fessen ajkai mellé egy kis anyajegyet.

Próbálja meg a Brische „Automatic“ szemceruzát használni erre a célra, mivel az gyorsan és egyszerűen kezelhető.

Neon körömlakk

A körömlakkok folyamatosan fejlődnek és fő feladatuk a hangulat tükrözése. Próbáljon az idei nyárba egy kis nosztalgiát vinni a 80-as évek klasszikus neon körömlakkjával. Mi sem képesebb úgy nyári hangulatot kelteni, mint egy neon manikűr!

Próbálja ki az OPI „Brights” kollekcióját, melyben megtalálja a 80-as évek olyan hamisítatlan árnyalatait is, mint a „That‘s Hot! Pink“, „Gargantuan Green Grape“ és „No Room For The Blues“.