Vélemények: a legjobb hialuronsav tartalmú szérumok, amiket érdemes kipróbálni!

Hialuronsav a bőrápolásban

A hialuronsav az arcápoló kozmetikumok világában az egyik legnépszerűbb összetevő. Köszönheti ezt erőteljes hidratáló hatásának és annak a ténynek, hogy a bőrt rendkívüli módon kíméli. Ön is arra vágyik, hogy arcbőre sima, rugalmas és egészségtől ragyogó, ráncok nélküli legyen? Akkor hát a hialuron szérumok jelentik azt, amit keres. A következő részben eláruljuk Önnek azt a 3 fő indokot, miért kell ezen termékeket beilleszteni a napi arcápolási gyakorlatba és a legjobb hialuronsav szérumokkal kapcsolatos véleményeket is megtalálja cikkünkben.

Mi is az a hialuronsav?

Egy olyan anyagról van szó, amely természetes módon megtalálható az emberi testben. Feladata nemcsak a bőr, hanem a haj, a szem vagy az izületek hidratálása is. A hialuronsav minden molekulája képes megkötni a saját tömegével megegyező vízmennyiség ezerszeresét is.

Hatását leginkább a száraz vagy dehidrált arcbőrön lehet megérezni, azáltal, hogy a bőrnek sok nedvességet biztosít, egyúttal lassítja annak öregedését és kisimítja azt. Nagyszerű hír az is, hogy az arcbőrbe nagyon gyorsan beszívódik, valamint alacsony molekulájú változata olyan mélyre képes behatolni, hogy a sejtek szintjén fejti ki hatását.

A 3 fő indok, amiért hialuronsavat tartalmazó hidratáló szérumokat érdemes használni

Az arcbőrnek hosszú ideig elegendő nedvességet biztosítanak. Az ismétlés a tudás anyja: a hialuronsav népszerűségének fő oka az a képesség, hogy hosszútávon hidratálja és nedvesíti az arcbőrt. Az azonnali hidratáláson túl, alkalmazásakor ez a sav az arcbőrbe történő felszívódást követően is még sokáig kifejti hatását.

Fokozzák a bőr védő szerepét. Az arcbőr feladata, hogy megvédjen bennünket a káros külső hatásoktól, például az UV sugárzástól vagy a levegőben lévő szennyeződésektől. Ugyanakkor az életkor előrehaladtával ezen funkciója csökken. És a hialuronsav, nagyfokú hidratáló hatásával, pontosan ezt a természetes folyamatot lassítja.

Megfiatalítják az arcbőrt és kitöltik a ráncokat. Ebből a szempontból is egyedülállóak a hialuronsavat tartalmazó arcszérumok. Nekik köszönhetően a bőr feszes marad és egyúttal csökken a finom vonalak, ráncok és pigmentfoltok száma. A hialuronsav tartalmú szérumok segítségével így az arcbőr fiatalosabbá, rugalmasabbá, finomabbá és ragyogóbbá válik.

Vélemények a legjobb hialuronsav tartalmú szérumokról

Szeretné kipróbálni a hialuronsavak hatását szó szerint a saját bőrén? Úgy döntöttünk, hogy megkönnyítjük az ideális szérum kiválasztását, ezért a leghatékonyabbakat leteszteltük. Hisszük, hogy bármelyiket is fogja választani, elégedett lesz a hatásával.

Filorga Hydra-Hyal

A Filorga Hydra-Hyal bőrsimító hatású hidratáló szérum kellemes, neutrális illatú. A pipetta alkalmazása nagyon egyszerű, egy adag elegendő az egész archoz. Tökéletesen megfelel a mindennapi sminkelés alapjaként, gyorsan felszívódik és az arcbőrt selymessé teszi. Én a magam részéről még folyékonyabb állagot és fokozottabb hidratáló hatást várnék el.

K. Júlia

Sesderma Hidraderm Hyal

Jó minőségű hialuron szérum, gyorsan felszívódik és jelentősen simább és hidratáltabb arcbőrt eredményez. A Sesderma Hidraderm Hyal könnyedén kisimítja a finom ráncokat, a mélyebbeknél egyenlőre nem látok semmilyen hatást, de mindössze egy hete használom.

Z. Veronika

KORIKA Korean Heritage

A Korika márkától nagy örömmel használom a fátyolmaszkos arcpakolást, amelynek egyenlőre nincs versenytársa. Ezért is döntöttem úgy, hogy kipróbálok egy további készítményt és ez az adott hidratáló szérum. A KORIKA Korean Heritage kellemes, nem erős illatú. Legszívesebben a reggeli sminkelés előtt alkalmazom, mivel egyáltalán nem ragacsos és felvitelét követően az arcbőr szép marad. A hialuronsav-tartalomnak köszönhetően az arc gyönyörűen hidratált, selymes és ragyogó. Nagyon pozitívnak ítélem meg a termék formai kialakítását is és a felvitelt megkönnyítő ügyes applikátort.

B. Veronika

La Roche-Posay Hyalu B5

A La Roche-Posay Hyalu B5 intenzív hidratáló szérumot mindössze két hete használom, de el kell mondanom, hogy el vagyok ragadtatva. Arcom fogékony a kipirosodásra, ezért félek az új dolgok kipróbálásától. Ez a hialuronsav tartalmú arcszérum ugyanakkor kellemesen meglepett. A konzisztenciája kissé ragacsos, ám szépen felszívódik és láthatóan feltölti az apróbb ráncokat és hatásosan kiegészíti az ugyanezen márkájú Toleriane kollekcióval történő mindennapos arcápolási tevékenységemet. Egyedüli kisebb negatívuma, hogy nekem nem vált be a smink alá, ezért inkább csak este alkalmazom.

A La Roche-Posay márkával általánosságban nagyon elégedett vagyok, mindenkinek, akinek problémás vagy érzékenyebb az arcbőre, ajánlani tudom.

L. Júlia

Vichy Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler

A Vichy Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler öregedés elleni szérumot rövid ideje használom, mindig reggel és este, de így is látom első finom ráncaimra gyakorolt hatását. Felvitelét követően arcbőröm érzékelhetően feszesebb és regeneráltabb. Értékelem, hogy a szérum nem tömíti el a pórusokat és kellemes, könnyű állagú, gyorsan felszívódik. A készítményt szívesen meg fogom venni újra.

V. Klára

Darphin Hydraskin

Arcbőröm kombinált és hajlamos a pattanásokra. A Darphin Hydraskin hialuron szérum nekem megfelel, mert könnyed, gyorsan beszívódik az arcbőrbe és nem hagy zsíros réteget. Ezen kívül kellemes az illata, ráadásul „vizes“ állagának köszönhetően nagyszerűen kombinálható további arcápolási készítményekkel. Használatát követően az arc jól táplálttá vált. Olyan embereknek, akiknek arcbőre nagymértékben dehidratált és száraz, valószínűleg még tápláló krém alkalmazása is szükségessé válhat, de normál és kombinált típus esetén ez a hidratáló szérum minden bizonnyal nagyon kellemes választás.

M. Júlia

Collistar Pure Actives Hyaluronic Acid

Harmincéves koromban határoztam úgy legelőször, hogy túllépve a csak nappali és éjszakai krém használatán, invesztálok az arcápolás magasabb szintű gyakorlásába is. :-) Egyből a már bizonyított minőséget választottam és el kell mondanom, már néhány nap elteltével el vagyok ragadtatva! Általában bármiféle szérumtól félek, hogy az arcbőrt zsírossá változtatják, mivel alapjukat olaj képezi, de a Collistar Pure Actives Hyaluronic Acid esetében kellemesen meglepett, hogy a szérum milyen szépen és gyorsan szívódik be és hogy azonnal eltölt bőröm telítettségének érzése. Az arcom egész nap selymes és hidratált. Nagyon kíváncsi vagyok a néhány hét után várható eredményekre és biztos vagyok benne, hogy nem ez az utolsó Collister márkájú készítmény (a bevált szempillaspirálon kívül), amit megvásároltam!

A. Gabriella

Megnyerték Önt a legjobb hialuronos szérumokkal kapcsolatos vélemények olyannyira, hogy valamelyikükkel hamarosan kiegészítse saját kozmetikumainak tárházát? Nekünk, ily módon nem marad más, csak hogy tökéletes hidratálást és fiatalos kinézetet kívánjunk arcának!