Valentin-napi előkészületek lépésről lépésre

valentin nap

A szerelmesek ünnepe lehet, hogy sokak számára csak egy üzleti fogást jelent. Számomra azonban az emberi kedvesség és szeretet megünneplése, mert Valentin katolikus püspököt övező, valós eseményeken alapuló ünnep. Történetét akár a Wikipédián is elolvashatja. Még ha a történet csupán legenda is, kihasználok minden lehetőséget arra, hogy kifejezzem mások irányába, hogy mennyire szeretem őket.

Valentin-napon ne csak a kedvesének vásároljon ajándékot, azért is tegyen meg mindent, hogy ön is jól érezze magát. Hogyan készülök én Valentin-napra –útmutató egy csodás naphoz

Három hét múlva itt a nagy nap

Már kezdem nézegetni a bemutatókat és gyűjteni az ötleteket a Valentin-napi kinézethez és outfithez. Az arcomra való tisztító arcpakolások és peelingek vásárlásába szinte megszállottként vetettem bele magam. Az a célom, hogy a bőröm minden idők legbársonyosabb bőre legyen! Már nem járok odahaza kinyúlt pólókban, és előbányászom a dobozokból a kedvenc szexi fehérneműimet, amik meggyőznek arról, hogy úgy két kilót le kellene adnom. Légy üdvözölve zöldséges tisztító kúra és vízháztartás!

Még két hét és már itt van

Ideális idő a ragyogó mosoly megszerzésére. A rendszeres fogfehérítéshez nincs elég idegzetem, de évente egyszer,-kétszer rásegítek a ragyogásukra. Fogfehérítő fogkrémmel kombinált fehérítő készleteket használok. Ezt a kúrát mindig legfeljebb két hétig alkalmazom, és ilyenkor nélkülözöm a kávét és a fekete teát is, hiszen azok terhére írható a fogzománc elszíneződése. Arra is szeretek megragadni minden lehetőséget, hogy új illatot vehessek magamnak. És a Valentin-naphoz tökéletesen illik az érzéki parfüm. Az én kedvenceim a minőségi niche parfümök, melyek mindenkin másként illatoznak, mivel kölcsönhatásba lépnek a bőr természetes illatával. Kipróbált már valamit a Mancera vagy a Montale márkáktól?

montale

A nagy nap előtt egy héttel

A fodrászatot, kozmetikát és manikűrt úgy egy héttel a Valentin-napi ünneplés előtt ideális felkeresni. Később annyira teltház lesz, hogy még a hajvégeimet sem vágja le senki. Na és mikor máskor kényeztessük magunkat egy kezeléssel, fejmasszázzsal, pakolással vagy a hajszínünk felfrissítésével, ha nem most? Ha nincs időm elmenni a fodrászhoz, egyedül megcsinálom magamnak otthon. Az én mentsváramat azok a termékek jelentik, melyeknek köszönhetően otthon is úgy érzem magam, mint egy szalonban. Professzionális hajpakolásért már nem kell a fodrászhoz szaladgálnom, mert itt megtalálom őket. Ugyanez érvényes a professzionális hajfestékek és valamennyi hajformázó esetében is, amiket a nagy napra ki akarok próbálni.

hajápolás

Még két nap!

Gyertyák és fürdősók vásárlása következik, hogy az atmoszféra is ünnepi legyen. Az én kedvencem az oldódó fürdőrózsa. Gyönyörűen néz ki és ünnepi színezetet ad a fürdőszobának. Ha nem fér bele az időmbe a manikűr és a pedikűr, akkor is tudok még otthoni lábápoló kúrát és valamilyen divatos körömlakkot vásárolni.

fürdőrózsa

Előző este

Először is hamar lefekszem. Kipihent arcbőr, szép arcbőr. Éjszakára már elő van készítve egy kémiai peeling, amit csak fel kell vinnem és reggel intenzíven ragyogó bőrrel ébredek. Na és nem feledkezem el az éjszakai hidratáló krémről sem. Fürdés után lekenem magam tápláló testvajjal. Már látom, hogy a rendszeres hámlasztás és a tisztító zöldségkúra észrevehető munkát végzett!

Két óra múlva randevú!

Belégzés és kilégzés, a biztonság kedvéért itt egy kis izzadásgátló és eljött az idő, hogy sminkeljek és felöltözzek. „Élesben“ próbálom ki a Valentin-napi lookot, amit a Youtube-on találtam, és megállapítom, hogy a videót csak nézve sokkal egyszerűbbnek tűnt. De legalább tanulok valami újat, és az mindig jól jön! Egy kicsit bio-bolond vagyok, így az utóbbi időben próbálgatom a bio smink használatát, és be kell vallanom, kellemesen meglepett. A következő állomásom a bio szempillaspirál és szemhéjpúder lesz. Mindennek alapját a csókálló ajakrúzs képezi, ami „túléli“ még a gyertyafényes vacsorát is.

És kivel randizom? Természetesen önmagammal! Nem feltétlen kell ahhoz kapcsolatban élnem, hogy kiszépítsem magam, törődjek magammal és örömet szerezzek magamnak! A Valentin-nap ugyanis a szeretetről szól. És az önmagunknál kezdődik. Tehát boldog Valentin-napot mindenkinek!