Útmutató: Tökéletes szemöldök gyorsan és egyszerűen

tökéletes szemöldökTöbb szólás-mondás is utal arra, hogy a szemöldök meghatározza az arckifejezést. Az aktuális trend a figyelmet a szemöldökre irányítja, ezért tökéletesnek kell lennie. Hogyan érhetjük el, hogy a szemöldökünk sűrű és precízen formázott legyen? Ez rendkívül egyszerű! A szép szemöldök csupán néhány terméket és egy percnyi tükör előtt töltött időt kíván.

Hogyan határozható meg a helyes formája?

Az orrcimpához és belső szemzughoz helyezett ecset segítségével határozzuk meg azt a helyet, ahol a szemöldöknek kezdődnie kell. Onnan indul, ahol az ecset a szemöldököt metszi. Ezután a szemöldök végének a meghatározásához az ecsetet hasonló módon a külső szemzughoz fordítjuk.

szemöldök formája

Kezdhetjük a rajzolást

da Vinci Classic kozmetikai szett ferde ecsetjével felvázoljunk a szemöldök elejétől végéig vezető felső vonalát. A belső részét szemöldökceruzával az orrgyök irányából felfelé haladva a vonal áthúzásával még tovább hangsúlyozhatjuk. Rövid mozdulatokkal, alulról felfelé haladva megrajzoljuk a szemöldök formáját és így kiegészítjük azokat a helyeket, ahol nincsenek szemöldökszálak. Mindig a szemöldöke és haja színének megfelelő színárnyalatot válasszon. Csak így lesz természetes az eredmény.

szemöldök formája

szemöldök formázás

 

A csodatévő árnyék

Most az egész szemöldököt árnyékolóval kell színezni. Ehhez a művelethez is választhatjuk a ferde ecsetet, amit rövid mozdulatokkal vezetünk felfelé. A Makeup Revolution Ultra Brow szemöldök smink paletta rendkívül praktikus ilyenkor, hiszen a szemöldökhöz való készítmények mind egy helyen és tökéletes összhangban vannak benne. Mindent tartalmaz, amire a tökéletes szemöldök smink elkészítéséhez szüksége van.

Ne elégedjen meg csupán egy ceruzával, és legyen a keze ügyében szemöldökárnyékoló is. Meg fog lepődni, hogy milyen természetes és szép lesz az eredmény. El lesz majd ragadtatva a szemöldökétől!

szemöldökceruza

 

Egész nap tartós

Fixálja az így megfestett szemöldököt, hogy egész nap szép maradjon. Felveszünk a kefével egy kis vazelint, és szétkenjük a kézfejünkön úgy, hogy teljesen befedje a kefét. Alulról felfelé haladva átkeféljük vele a szemöldököt. Ha esetleg néhány szál kilógna, úgy azokat lefelé haladva elrejthetjük.

szemöldök hangsúlyozása

Hab a tortán

A tökéletes végeredményt egy apró trükkel érhetjük el. A szemhéj felső részére, közvetlenül a szemhéj alá világos árnyékolót viszünk fel. Ez ragyogóvá teszi a tekintetét és csillogást ad a szemének.

szemöldök hangsúlyozása

Hiányzik az összhang?

Néha teljesen meg kell változtatni a szemöldök színét. Például radikális hajszínváltás esetén, vagy az őszülés megjelenésekor. Ekkor értékeli majd igazán a szemöldök- és szempillafestés lehetőségét! A RefectoCil márka már évtizedek óta szakértője a szemöldök- és szempillafestésnek. Négy különböző szemöldök árnyalatot kínál, ezáltal teljesen alkalmazkodik az Ön természetes árnyalatához. Ezen kívül rendelkezésünkre áll még a RefectoCil Sensitive szemöldök-  és szempillafesték előhívó gél, ami meghosszabbítja az új színek tartósságát.

Eszter