Ünnepi smink, nem csak karácsonyra

Iszak Eszti karácsonyi sminkben

Az Advent nem csak az ajándékvásárlást, a fahéjillatot és a karácsonyi zenét jelenti! Remek buli időszak is, amikor merészebb sminkeket készíthetsz. Nézzünk néhány szemfestési trükköt ezekre a különleges pillanatokra!

A gyönyörű alap

Mielőtt elmerülnénk a szemfestés rejtelmeiben, ne feledkezzünk meg az egységes, ragyogó bőrről, amely minden smink nélkülözhetetlen alapja. Először is: a bőrtípusod alapján válaszd ki a megfelelő Maybelline alapozót. Az Affinitone-t ha hidratálásra van szükséged, a Fit Me! Matte + Poreless-t pedig, ha normál vagy zsíros a bőröd. Az alapozót ne felejtsd el eloszlatni egészen a nyakadig, a fülekig és a hajtövekig, majd használd a Fit Me! Blush arcpirosítót is az üde orcákért.

Könnyű, mégis ünnepi szemsmink

Egyeseknek a füstös szem elkészítése még mindig rémálom. A 6 árnyalatot tartalmazó City Mini paletta Rooftop Bronzes árnyalatának a csomagolásában található egy egyszerű leírás, amely lépésről lépésre segít ennek elkészítésében. Vigyél fel korrektort a szemhéjadra a szemhéjpúder előtt, az árnyalatok jobb kiemeléséért és rögzítéséért. Először válaszd a paletta legvilágosabb, arany árnyalatát, és vidd fel a szemhéjad egészére. Ez kiváló alapot biztosít, különösen hosszabb sörtéjű kefével eloszlatva. Másodiknak alkalmazd a bronz árnyalatot a szemhéjhajlatba a tekinteted elmélyítéséért. Szánj egy percet a 2 árnyalat elkeverésére, az éles átmenetek elkerüléséért. Ezután válaszd ki a paletta legsötétebb árnyalatát, és húzz egy vonalat az alsó szempillák vonala alá. Ha máskor is ki szoktad húzni a szemedet, akkor ezzel az árnyalattal a felső szempillák vonalát is kiemelheted.

Most következik a paletta másik része. Helyezz a legvilágosabb árnyalatból egy keveset a szemed belső sarkába a még ragyogóbb tekintetért. Kifinomultabb sminkhez ugyanezt az árnyalatot használhatod highlighterként is: vidd fel az arccsontodra, az orra és a cupido-ív fölé.

Maybelline szemhéjpúder-paletta

 

Két befejező lépés

Egy dolog, amit soha ne hagyj ki, ha erősebb szemsminket készítesz: a szempillaspirált. A Maybelline Lash Sensational szempillaspirál meghosszabbítja és dúsítja pilláid, a speciális kefének köszönhetően gyönyörűen kiemeli a szempillákat. Ha kisebb a szemed, akkor csak a felső szempillákra vidd fel a szempillaspirált, de akár több rétegben is! A másik befejező lépés az ajakrúzs. Választhatsz merész vörös színt is, de mi a füstös szemsminkhez egy visszafogottabbat javasolnánk. A SuperStay Matte Ink ajakrúzs 15-ös árnyalatára egész este számíthatsz.

Ha szeretnéd megnézni ezt a videót és megismerni egy "új mézeskalács dekoráló módszert", akkor kattints Make-up in the City legújabb részéért Iszak Esztivel és Nemes Annával!