Tud megfelelő férfi krémet választani?

A nőknek nem jelent gondot megfelelő krémet választaniuk, hisz a gyártók különböző csoportokba sorolják a termékeiket korosztálytól, bőrtípustól függően, sőt még alkategóriák is vannak, mint például vörösödésre hajlamos bőr, stb. De mi a helyzet a férfiakkal? Most bizonyára arra gondol, hogy szükséges-e  speciális krémeket vásárolniuk a férfiaknak? Valóban olyan nagy a különbség a férfi és a női bőr között? Olvassa tovább és kiderül!

krém férfiaknak

 

A női és a férfi bőr közötti legnagyobb különbség annak vastagsága, a férfi bőre sűrűbb, így ellenállóbb is. A női és férfi bőr közötti különbségeket a férfiaknál a tesztoszteron, a nőknél az ösztrogén és a progeszteron hormon hatásai okozzák. A tesztoszteron miatt a férfi bőr zsírosodásra hajlamos, a pórusok nyíltabbak és jobban fénylik a bőr. A bőr zsírosodási hajlama határozza meg a ráncok keletkezését. A szárazabb női bőr gyorsabban öregedik, ezért vannak a krémek korosztály szerint felosztva. Éppen ezért nem talál korosztály szerinti csoportokat a férfi kozmetikában. Viszont a természet igazságos, így ha megjellenek a ráncok a férfiaknál, azok rendszerint sokkal mélyebbek. További fontos tényező a borotválkozás, ezt is figyelembe kell vennünk, mikor megfelelő férfi kozmetikát keresünk. Tudta, hogy egy férfi élete során átlagosan 16 000x borotválkozik?

Hogyan válasszunk tehát alkalmas krémet a férfiaknak, ha nem a korának megfelelően? Mindenképpen érdemes figyelembe venni a bőr aktuális állapotát és hogy milyen bőrproblémákkal küzd. A férfi kozmetikumok között találhatunk olyat, mely a fáradt bőrre való, a szem alatti karikákra, érzékeny vagy a borotválkozástól vörösödésre hajlamos bőrre. Azért, hogy bemutathassam Önöknek a krémek közötti különbségeket, 4 termékét választottam és próbáltam ki a  L'Oréal Paris Men Expert sorozatnak. Mit tapasztaltam?

 L'Oréal Paris Men Expert krémek férfiaknak

Mind a négy krém hasonló géles textúrájú, könnyen kenhető és gyorsan beszívódik, nem nagyon parfümözöttek és nem hagynak a bőrön zsíros réteget. A csomagolásuk is megegyező, utazásokra alkalmas kiszerelések adagolóval, így nem kell az ideális mennyiségen törni a fejünket. Egy nyomásnyi elegendő az egész arc bekrémezésére. Ebben a tekintetben nem találhatunk praktikusabb kiszerelést.

L'Oréal Paris Men Expert Hydra Sensitive

Ez a krém leginkább az érzékeny bőrre készült, de használhatja minden olyan férfi, aki hidratálni szeretné a bőrét. A krém különféle ásványokat tartalmaz, például kalciumot és magnéziumot, melyek segítenek a káros hatások elleni küzdelemben. Én ezt a krémet leginkább a fiatal korosztálynak ajánlanám, akiknek nincsenek látványos bőrhibái és nem jelentek még meg az első ráncok sem.

loreal menexpert hydrasensitive

L'Oréal Paris Men Expert All-in-1

Amennyiben érzékeny a bőre, és ez az érzékenység tovább fokozódik a borotválkozás közben vagy után, akkor nyugodt lelkiismerettel ajánlhatom ezt a krémet, mely az elnevezése alapján is „minden egyben“. Nemcsak hidratálja a bőrét, de hatékonyan harcol a bőr vörösödésével szemben. Igaz, hogy általában nekem nem érzékeny a bőröm, de borotválkozás után igenis az, és ezzel sok férfi van így. Nagyon kellemes meglepetést okozott nekem ez a krém, mikor applikálás után azonnal hatni kezdett és hamarosan elmúlt a feszült bőr érzése és a bőrpír. Ha valóban érzékeny a bőre, akkor Önnek ez a krém felérhet egy kisebb csodával.

L'Oréal Paris Men Expert Hydra Energetic

Ez a fáradt bőrre készült, és ebben az esetben a L'Oréal Paris szakemberei valóban kitettek magukért. Amennyiben poros, füstös környezetben vagy klimatizált irodában dolgozik, akkor ez a krém Önnek készült. A használatot követően bőre felfrissül, és ha rendszeresen applikálja, akkor a bőre kipihentebb és egészségesebb hatást kelt. Ezt leginkább a C-vitamin és a koffein tartalmának, valamint az Active Defense rendszerének köszönheti, mely megvédi a bőrét a szabad gyökökkel szemben. Számomra ez a legjobb krém a kipróbáltak közül.

loreal menexpert vitalift

L'Oréal Paris Men Expert Vita Lift 5

Az az érzése, hogy bőre kissé megereszkedett és megjelentek az első ráncai is? Akkor keresse ezt a krémet. Par-Elastylt és Pro-Retinolt tartalmaz, melyek harcolnak az előbb említett problémákkal. Még nincsenek ráncaim, de a krém használatával feszesebbnek éreztem a bőröm. Azt ígéri, hogy rendszeres használatával láthatóak lesznek az eredmények, hatásosan veszi fel a harcot a ráncokkal szemben. Bár ezt nem volt lehetőségem kipróbálni, de ha a többi krém hatékonyságából indulok ki, akkor biztos nem okoz csalódást ez a krém sem annak, aki csökkenteni szeretné a ráncait.

 

Péter