Tökéletes otthoni manikűr lépésről lépésre

Otthoni manikűr egyszerűen

Az otthoni manikűrösök csapatába tartozik, vagy jobban szereti valaki másra bízni magát? Szerintünk bárki képes odahaza ápolni a körmeit, ha tisztában van egy pár alapszabállyal és a megfelelő kellékekkel rendelkezik hozzá! Változtassa a zaklatott rutinját személyes szépségrituálévá.

Helyezkedjen el

Hol érzi magát otthon a legjobban? Van saját kozmetikai sarka, vagy csak egyszerűen leül a konyhaasztalhoz egy pohárka jó borral? Akárhogyan is teszi, az a legfontosabb, hogy otthon lehet a legkényelmesebben a manikűrt elkészíteni.

Fogjunk hozzá

Hogy ne kelljen feleslegesen felugrálnia, előbb ellenőrizze, hogy minden szükséges dolgot előkészített-e. Legyen az akár a reszelő, akár a telefon. Nincs annál bosszantóbb, mint amikor frissen lakkozott körmökkel jut eszébe, hogy valamit a táskájában felejtett!

A tiszta köröm alapvető fontosságú

Először távolítsa el a körmökről az előző lakk maradványait, ha arra szükség van. Mi a Dermacol Express acetonmentes körömlakklemosót ajánljuk, mert kíméli a körmöket, és meggátolja azok túlzott kiszáradását is.

Kezdődhet a formázás

Függetlenül attól, hogy a rövidebb vagy a hosszabb körmöket kedveli-e jobban, fordítson figyelmet a körmei rendszeres formázására. A tökéletes eredmény érdekében először vágja le a körmeit a Scholl Toenail körömcsipesszel.

A kívánt forma elérése után még tökéletesre is kell reszelni azt. Biztosan tetszeni fog a Bohemia Crystal Bohemia Glass Manicure Stick üveg körömreszelő, ami még jobb a töredező körmökre, ráadásul nem is kopik annyira, mint a klasszikus körömreszelők.

Hogyan kell helyesen lereszelni a körmöket?

Ez nagyon egyszerű. Addig reszelje egy irányban a körmeit, amíg el nem éri a kívánt formát és hosszúságot. Viszont ha mindkét irányban reszeli, feleslegesen megbontja a körmöt, és emiatt beszakadozhat.

Mi a teendő a körömággyal?

Vágni vagy nem vágni? Ez itt a kérdés. Ha szeretné a felesleges bőrt eltávolítani, a legfontosabb, hogy óvatosan tegye. Erre a célra nem javasoljuk a körömvágó olló használatát, mert könnyen bejuthat vele oda is, ahová egyébként nem szeretne, és kellemetlen sérüléseket okozhat, vagy beszakadhat a körömágy. A körömágy bőrének biztonságos vágáshoz használjon inkább például Diva & Nice Cosmetics Accessories csipeszt.

Hogyan lakkozuk körmeinket?

Most érkeztünk el a legjobb részhez, csak ki kell hozzá választani a lakk árnyalatát, és már kezdhetjük is! A körmeink szépen elő vannak készítve, megmostuk és megszárítottuk őket, hogy a lakk tökéletesen tartson rajtuk. Viszont a helyes eljárás ebben az esetben is nagyon fontos. Hogyan lakkozzuk a körmöt, hogy az a lehető legtovább megmaradjon rajta?

  • Használjon alaplakkot, ami megvédi a körmöket az elszíneződéstől.
  • Válassza ki a körömlakk színárnyalatát!
  • Helyezze az ecsetet a lakkal a körömágy közepére pontosan a bőr fölé, majd húzza végig a köröm csúcsáig.
  • Ezután ismételje meg ezt a műveletet, és húzza szét a lakkot oldalra.
  • Várjon, amíg a lakk teljesen megszárad, majd hordja fel rá a második réteget.
  • Még tartósabbá teheti a manikűrt, ha fedőlakkot használ.

A MI TIPPÜNK

Az otthoni manikűr készítésére szolgáló kellékek nemcsak nagyon ügyesek, de legalább annyira aprók is. Tartsa azokat mindig egy helyen, vagy vásárolja meg őket készletben, mint például az elegáns Notino Elite Collection Manicure Kit.