Tökéletes nyári sminkelés: válasszon SPF-sminket!

Ahogy erősödik a napsütés, csökkentjük a sminket, és inkább a „no make-up“ look-ot részesítjük előnyben. Istenítünk mindent, ami csillogó és ragyogó. Highlightereket és bronzosítókat választunk, és elfelejtjük, hogy a tökéletes nyári sminknek hatékony, nappal szembeni védelmet is kell nyújtania! Már most, a kánikula beállta előtt…

bőrápolás

Nem a napozókrém az egyetlen megoldás

Nem bírja a sűrű napozókrémeket? Vásároljon  SPF-arckrémet! Városba válasszon most hidratáló hatású (hiszen a nap kiszárítja az arcbőrt!), kb. SPF 15 vagy 20 értéket és könnyebb krémet vagy gélkrémet!

A másik lehetőség pont az SPF-smink. Mivel – bár nyáron a könnyed sminkelés, a „no make-up“ vagy a bronze goodness look lesz túlsúlyban rengeteg csillámmal és bronzzal – a sminket nem tudja nélkülözni.

A legjobb  SPF-sminkek

A Lancôme Teint Idole Ultra Wear készítménye már 1997-től megtalálható a piacon, és szinte hihetetlen, 44 árnyalattal rendelkező, háttértónusokkal dolgozó árnyalat-skálája van. Ennek köszönhetően könnyen kiválaszthatja a megfelelő árnyalatot. Hosszú tartósságot, jó takarást, SPF 15-öt és természetes megjelenést kínál. Teljesen egyedülálló, használható minden nap, de hosszú nyári éjszakákon is.  

napelleni védelem

A Sensai Cellular Performance Foundations a könnyűtől a közepesig takar, varázslatosan krémes, és nem csak színében korrigálja az arcbőrt, de mélyen hidratálja és – az SPF 15 révén – óvja is azt. Sőt, amint egyszer felhordja, rásimul az arcára, és már nem mozdul, hosszú órákon át gondoskodva annak természetesen üde megjelenéséről.

A közepesen takaró, mattító Yves Saint Laurent Le Teint Encre de Peau is fantasztikus. Azonnal, gazdagon pigmentál, és természetes módon olvad össze a bőrrel. Könnyű konzisztenciájú, mattít (így ön megspórolja a púderezést!), és nagyon tartós. Az SPF 18 nyár eleji sminknek ideális. Imádja a sugárzó, nyári look-ot? A Clinique Even Better Glow támogatja ebben. Ez az ultra könnyű textúrájú SPF-smink a fényvisszaverő pigmenteknek köszönhetően kellemesen élénkíti a fáradt arcot is. A Max Factor Healthy Skin Harmony már a neve alapján is egyetlen célt szolgál: megtartani a bőr egészségét, egészséges megjelenését és természetes ragyogását. Emellé még SPF 20-at és közepes takarást is nyújt. Ez igen!

napelleni védelem

No make-up look vs. bronze goodness look

És a nyárra milyen sminktípust választ? A „No make-up“ look jó hidratáló krémet és könnyedebb sminket igényel, melyet alapozó bázissal fixálhat. A „no make-up look“ arckontúrozással nem próbálkozik. És ha mégis, akkor nagyon könnyedén. És mi a helyzet a púderrel? Mattozó sminknél nincs rá szükség. Színes szemhéjfestéket és kiemelt szempillát sem használunk, inkább a nude sminkpaletták jöhetnek számításba!

A Bronze goodness look élénkítő bázissal vagy sminkkel dolgozik. Kontúrozáshoz a bronzosító könnyed érintéseit használja közvetlenül az arccsont alatt, élénkítőt pedig szorosan felette. Szemsminkként bronzos, csillogó, aranyos, rezes árnyalatok illenek hozzá, ideális esetben némi csillámmal együtt. És a szájra? Hát… például fény, coral living színben, mely a 2019-es év színe. Viszont a nude rúzs sem néz ki rosszul! Ui.: Nyárra szintén kitűnőek az ásványi sminkek és púderek, melyek természetes SPF-t tartalmaznak, és a bőrön nem is érezhetők.