Tippek a hullámos és göndör haj megfelelő ápolásához

Kérastase a hullámos és göndör haj ápolásához

Sok nő legszívesebben elrejtené hullámos vagy göndör haját. A legtöbben gyakran vasalják, esetleg kémiai hajegyenesítéssel egyenesíttetik, vagy kontyba fogják, illetve befonják a hajukat. Ezek a nők nem is sejtik, milyen gyönyörűek a hullámaik vagy göndör loknijaik. Ha Ön is közéjük tartozik, ne féljen megmutatni saját egyediségét! Hullámos vagy göndör haja megfelelő ápolásával tökéletesen kihangsúlyozhatja hajtincsei természetes textúráját. Meglátja, haja hálás lesz a törődésért.

„HAJMOSÁS ELŐTTI” ÁPOLÓ

A hullámos és göndör hajnak komplexebb ápolásra van szüksége, mint az egyenes hajnak, elsősorban azért, mert a göndör haj erőteljesebb hidratálást igényel. Hajmosás előtt alkalmazza a Kérastase Curl Manifesto Huile Sublime Repair többfunkciós olajat, amely nem csak, hogy hidratálja, de táplálja is a hajat.

INKÁBB AZ UJJAIT HASZNÁLJA, NE A FÉSŰT

Ha Önnek is hullámos vagy göndör haja van, bizonyára jól tudja, hogy a hajmosás utáni fésülködés nem tesz igazán jót a hullámok vagy a göndör tincsek formájának és definiáltságának. A Kérastase Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur sampon használata közben ne féljen ujjaival gyengéden „átfésülgetni” a tincseket. Miközben a kezével beletúr a hajába, tartsa az ujjait mindig enyhén nyitott állapotban, hogy elválassza egymástól a tincseket. Ne próbálja erővel kibogozni a haját, nehogy a hajrostok megsérüljenek vagy töredezzenek. A sampont langyos vízzel öblítse le (a meleg víz száríthatja a hajat).

NE FELEDKEZZEN MEG A KONDICONÁLÓRÓL

Hajápolási rutinja második lépéseként a sampon után használja a Kérastase Curl Manifesto Fondant Hydratation Essentielle kondicionálót. Vegyen egy kis mennyiségű terméket a kezébe és vigye fel nedves hajra. A felvitelt a hajhosszon kezdje és oszlassa el a kondicionálót a hajvégek felé. Alaposan masszírozza a terméket a hajba, hogy maradéktalanul beszívódhasson a kutikulába és ezáltal képes legyen megfelelően hidratálni a hajat.

HAGYJA HAJÁT SZABAD LEVEGŐN MEGSZÁRADNI

Ha csak lehet, próbálja elkerülni a haj szárítását, ami vízhiányossá teheti a hajat. Haját lehetőség szerint hagyja inkább szabad levegőn megszáradni. Természetesen ehhez arra van szükség, hogy több időt szánjon a hajmosásra, és ez sajnos nem mindig lehetséges főleg, ha reggelente szokott hajat mosni, mielőtt elindulna a munkába. Ilyen esetekben diffúzorral szárítsa a hajat, amely kíméletesebb a hajrostokhoz. Szárítás előtt vigye fel a hajára a Kérastase Curl Manifesto Crème De Jour Fondamentale hajban maradó hővédő ápolót, amely segít megőrizni a göndör loknik selymes tapintását és szöszösödés elleni védelmet nyújt a hajnak.

KÉT HAJMOSÁS KÖZÖTTI FELFRISSÍTÉS

A kevesebb ebben az esetben több. A hullámos és göndör haj gyakori mosása meglepő módon jobban szárítja a hajat, illetve túlzott szöszösödéshez és a hajrostok sérüléséhez vezethet. Ezért próbálja ki a Kérastase Curl Manifesto Refresh Absolu könnyű spray-t, amely akár több nappal a hajmosás után is képes gyönyörűen felfrissíteni a haj hullámait vagy göndör tincseit. Hullámai vagy göndör loknijai újra definiálttá, rugalmassá és fényessé válnak. Mindemellett rengeteg időt is spórolhat magának, amelyet egyébként a zuhany alatt kellene töltenie.

A hullámos és göndör haj ápolása

KÉNYEZTESSE HAJÁT ÉJSZAKA IS

Arcbőre éjszakai hidratáló és tápláló szérumokkal, illetve krémekkel való ápolása már teljesen természetes az Ön számára, de meglátja, hullámos vagy göndör haja is meghálálja az éjszakai törődést. Kényeztesse haját minden este lefekvés előtt éjszakai hajápoló olajokkal, amelyek rendkívül fontos szerepet töltenek be a hullámos vagy göndör haj ápolási rutinjában, hiszen mélyrehatóan regenerálják és intenzíven hidratálják a hajat. A Kérastase Curl Manifesto Huile Sublime Repair többfunkciós olaj a fejbőrre is felvihető és alkalmazását egy gyengéd fejmasszázzsal még kellemesebbé teheti.

HIDRATÁLÁS, HIDRATÁLÁS, HIDRATÁLÁS

Biztosan észrevette, hogy blogunkban többször is felbukkan a „hidratálás” szó. Ez nem véletlen. A hullámos és göndör hajnak ugyanis sokkal, de sokkal több hidratálásra van szüksége, mint az egyenes hajnak, és erről bizony sokan megfeledkeznek. Amennyiben hullámos vagy göndör haja hajlamos a szöszösödésre, a hidratálás jelentheti a megoldás kulcsát. Hetente egyszer alkalmazza a manuka mézzel és ceramidokkal gazdagított Kérastase Curl Manifesto Masque Beurre Haute Nutrition extra tápláló hajpakolást. A pakolás rendszeres használata esetén hullámai és göndör tincsei erősek, selymesek és fényesek lesznek.

Melyik hajápolási tippünk lepte meg a leginkább? Higgye el, érdemes megfogadni tanácsainkat, hiszen az eredménnyel nem csak Ön, de haja is maradéktalanul elégedett lesz.