theBalm - milyen az USA -ból származó eredeti dekoratív kozmetika?

A theBalm márka már hosszabb ideje érdekel engem, mivel nagyon szórakoztatónak tartom a csodálatos retro csomagolását és a vicces termékneveket. Mint minden amerikai dolog, ez a márka is meg szeretne könnyíteni és fel szeretne gyorsítani valamit. Ebben az esetben a sminkelésről van szó. A theBalm szerint minden nő „szép lehet pár másodpercen belül”. Ez kisebb túlzásokkal lehetséges is, azonban a kivitelezéséhez szükség van igazán minőségi és legfőképpen funcionális, valamint praktikus kozmetikára. Tényleg ilyen a theBlam kozmetika is? Pontosan erre vagyok nagyon kíváncsi...

theBalm


Négy terméket próbáltam ki: a theBalm Mary-Lou Manizer arckiemelőt, csillámosítót és árnyékolót, a theBlam Nude Tude szemhéjfesték palettát ecsettel, a Sexy Mama láthatatlan mattító púdert és a theBalm Schwing folyékony szemhéjtust.


Sexy Mama láthatatlan mattító púder

Tudják, hogy szerintem mi a mattító púderek legnagyobb problémája? Az, hogy nem mattítanak megfelelően. Többségük csak a közvetlen használat után tartja a matt hatást és két órával később a bőr ismét csillogóvá válik. Vannak olyan púderek, amelyeknek hatása hosszabb ideig kitart, azok viszont természetellenes maszkot hoznak létre az arcon. Utóbbinál már talán a csillogó bőr is jobb. A theBalm Sexy Mama púder nemcsak fixálja a make up - ot, hanem ténylegesen megakadályozza az arcbőr csillogását, ráadásul egészen hosszú időre. Értékeltem a csomagolást is, amely vizuálisan nagyon szép, ráadásul praktikus is, mivel tükröt is tartalmaz. Hiányzik belőle azonban a púder applikátora, ami valószínűleg szándékos, mivel ez a púder úgy néz ki a legjobban, ha egy nagy ecsettel viszi fel. A legjobb ebben a púderben az, hogy valóban láthatatlan! Amennyiben ecset segítségével viszi fel, megfigyelheti, hogy az arcbőr már nem fog csillogni és a színe egységessé válik, mindenféle nemkívánt mellékhatás nélkül. Még közelről nézve sincs látható jele a púdernek, és pontosan ez az, amit egy púdertől elvárunk.

theBalm Mary-Lou Manizer arckiemelő, csillámosító és árnyékoló

Ebben a cikkben szükségesnek éreztem bemutatni legalább egy olyan sminket, amely multifunkcionális, mivel a theBalm portfóliójában elég sok ilyen van. Ennek az állítólag legendás kiemelő, csillámosító és árnyékoló terméknek az a feladata, hogy ragyogóvá tegye az arcát és kiemelje a szemeit. Saját tapasztalatból mondhatom, hogy ezek a szemhéjfények igazán fantasztikusak! Már az első használat után nagyon lelkes voltam. A gyönyörű testszínű, ugyanakkor gyöngyház árnyalatú szín tökéletesen kiemeli a szemeit (nyugodtan applikálja a szemhéj egészére, egészen a szemöldökig). Ráadásul nagyon gyengéd és tartós (annak ellenére, hogy a szemhéjfesték alá nem applikáltam alapozót, a hatása reggeltől egészen estig kitartott).

Bár az árnyalata gyöngyházas és feltűnő, mint kiemelőt és csillámosítót azonban nem javasolnám. Annak ellenére, hogy ez szemhéjfestékeknél pozitívumnak számít, az arcon nem néz ki túl jól. A könnyű applikálás ellenére túlságosan csillog az arcbőrön, ami szerintem még egy bulin is túlzásnak tűnhet. Szerintem ez a termék túl sok csillogást biztosít, de izléstől függően lehetséges, hogy valakinek pont emiatt fog tetszeni. Mindezek ellenére, mint szemhéjfesték tökéletes!


theBalm Schwing folyékony szemhéjtus

Manapság egy igazán jó szemhéjtust találni kihívást jelent, éppen ezért reméltem, hogy ez a termék megfelelő lesz, és nem csalódtam. Számomra a szemhéjtusoknál a legfontosabb az állaga és az applikátora, továbbá az, hogy ezek a részek hogyan dolgoznak össze. Ennél a terméknél ez is kifogástalan. A szín állaga nem túl sűrű, pont olyan, amilyen a jó applikáláshoz szükséges. Az applikátor szép vékony, így eléggé pontos is. Ennek köszönhetően probléma nélkül meghúzható a vékony vonal. Amennyiben feltűnőbb sminkre vágyik, simán nyomja meg erőteljesebben a tust, vagy húzzon több vonalat egymás felett. A szín eléggé feltűnő, gyorsan szárad és matt hatása van, ami nagyon jól néz ki. Továbbá tartós is. Részemről a termék maximális pontszámot kap.


TheBalm Nude Tude szemhéjfesték paletta ecsettel

A Nude Tude paletta összesen 12 árnyalatú szemhéjfestéket tartalmaz, a fehértől egészen a fekete színig, továbbá egy ecsetet és egy tükröt. A paletta tartalmaz csillámos és matt árnyalatokat is, a színek árnyalatai melegek és úgy vannak összeválogatva, hogy azok illjenek egymáshoz, így kölcsönösen kombinálhatóak. Az árnyalatok textúrája gyengéd, nem túl feltűnő, ami nem is baj, ugyanis így a színek rétegezhetőek. Ennek köszönhetően egyaránt létrehozhat szép nappali és esti sminket is. Ami számomra kicsit zavaró az az, hogy a festék nem marad meg az ecseten, így az applikálás folyamán apró festék darabok maradhatnak a szeme körül, illetve az arcán. Másrészt egész napos tartást biztosít, gyönyörűek a színei és a csomagolása igazán szórakoztató. Ezek a dolgok nagy pozitívumnak számítanak.

Összességében a theBalm kozmetika kellemesen meglepett engem. Határozottan vásárolni fogok még theBalm termékeket, többek között ki fogom próbálni a krémes arcpír és rúzs palettát is. Önnek pedig ugyanezt tudom ajánlani, próbálja ki a theBalm termékeit. Ha nem is magának, legalább közeli rokonainak szerezzen be párat, mivel ez a kozmetika igazán stílusos ajándéknak számít!