Tessék mosolyogni: a legjobb fehérítő fogkrémek

A legjobb fehérítő fogkrémek

Egy ragyogó mosollyal sokat el lehet érni egy beszélgetés során, sokszor még szavak nélkül is, hisznek a szükséges önbizalom rejlik mögötte. Mit tehet, ha a fogai egy kissé elszíneződtek? Segítenek a fehérítő fogkrémek! Kiválasztottuk Önnek a legjobb fehérítő fogkrémeket és most lássuk az előnyeiket.

Mekkora mértékű elszíneződés a normális?

Egyetlen fogsor természetes színe sem hófehér. A modern fogászat három alapszínt különböztet meg a dentin (a fog második rétegének) színárnyalata alapján: sárgát, szürkét és barnát. Hogy mennyire erős ez a szín, nagy részben a fogzománc (a fog első rétegének) vastagsága határozza meg, amely alól átszűrődik a dentin. Sok mindent lehet jobbá tenni: az alapszín mögött genetikai adottságok vannak, viszont a kellemetlen elszíneződést okozhatja a dohányzás, a nem megfelelő higiénia vagy a kávé- és a vörösborfogyasztás.

Fehérítő krém: nagyszerű megoldás!

A fogakon maradt lepedék magába zárja az ételekből, italokból származó színezékeket, ami a fogakat akár több árnyalattal is elszínezheti. Ha szeretne ezen változtatni, akkor először is meg kell tanulni a fogmosás megfelelő technikáját. A rendszeres és alapos otthoni fogfehérítő ápolás képes már néhány hét alatt elővarázsolni a kívánt eredményt. Az intenzívebb fehérítésről viszont érdemes konzultálni egy fogorvossal. A nem megfelelő eljárás ugyanis a ragyogó mosoly helyett károsíthatja is a fogakat és az ínyet...

Mit tartalmaznak a fehérítő fogkrémek?

A fehérítő fogkrémek kiváló hatásfokúak elsősorban az abrazív összetevőknek köszönhetően, amelyek finoman lecsiszolják a lerakódott pigmenteket – ez azonban teljesen alkalmatlan érzékeny fogak esetén. A fehérítésben segítenek az enzimek is, az aktív szén (fekete fogkrém) vagy a peroxi, amelyet főleg a rendelőkben végzett fehérítésnél használnak. A legjobb fehérítő fogkrémtől elvárható, hogy minél jobban eltüntesse a pigmentfoltokat, és minél kevésbé károsítsa a fogzománcot. Ugyanakkor minden fogsornak különböző igényei vannak.

Önöknek választottuk: a legjobb fogfehérítő krémek

1. Opalescence Whitening

Kiváló fogfehérítő krém alacsony abrazivitással, ez az Opalescence Whitening. Finoman eltávolítja a fogsorról a felszíni foltokat, aminek köszönhetően már egy hónap alatt észrevehetően, akár 2 árnyalattal fehérebbek lesznek a fogak. Fogzománcot erősítő fluoridot is tartalmaz, ami önmagában is támogatja a szájüreg egészségét.

2. Swissdent Extreme

Az intenzív fehérítő fogkrém, a Swissdent Extreme mikronizált kalcium-peroxid-tartalma eltávolítja a pigmenteket a fogak felületéről és az egyenetlen fogzománcról is. A külső elszíneződésekre hatnak a természetes gyümölcsenzimek, a papain, a bromelain, míg az ínyek egészségéről a Q10 koenzim gondoskodik. Szerintünk kiváló!

3. My White Secret Toothpaste Classic Mint

A ragyogó fehér fogakat eredményező My White Secret Classic Mint készletet ajándéknak is becsomagolhatja, de úgy tippeljük, hogy inkább megtartja magának :-). Ugyanis egy jól összeillő duót tartalmaz – egy speciális nappali és egy éjszakai fogfehérítő fogkrémet. A reggeli ápolás antioxidáns hatású, és védi a fogakat az ételektől és italoktól származó elszíneződésektől, míg az esti feketeszenes krém kímélően fehéríti a fogakat és erősíti a fogzománcot az éjszaka során.

4. White Pearl NanoCare Whitening

Arany fogak? Még véletlenül sem. De mi lenne, ha fogsorát arannyal kezeltetné? A White Pearl NanoCare Whitening 24 karátos aranyból nyert nanorészecskéket tartalmaz, melyek segítségével a szájüreg friss és egészséges marad. A ragyogó mosolyról pedig a hatékony aktív feketeszenes fogfehérítő gondoskodik, a fogzománc pedig remineralizálódik a méhpempőnek és zöldtea-kivonatnak köszönhetően.

5. MEDIBLANC Dental Care White Time Set

A MEDIBLANC Dental Care White Time Set fogápoló ajándékszett a ragyogó fehér fogakért rögtön három egyedülálló fogfehérítő krémet is tartalmaz. Mindegyikben megtalálható a hidroxidapatit 100%-ban természetes ásvány, amely láthatóan kifehéríti a fogakat, anélkül, hogy abrazív módon hatna rájuk. Ráadásul az egyiket kamilla- és zsályakivonatok gazdagítják, amelyek segítenek megnyugtatni és összehúzni az ínyt. Márpedig, ha a természet erejére szeretné magát bízni, akkor ez a legjobb választás!

6. My Magic Mud Activated Charcoal

A My Magic Mud Activated Charcoal aktív szént tartalmazó fekete fogfehérítő krém hatékonyan eltávolítja a nem kívánt pigmentációt, egyúttal alaposan megtisztítja a fogakat. Fluormentes természetes összetétele gondoskodik a szájüreg méregtelenítéséről is, a borsmenta íze pedig elősegíti a hosszan tartó friss leheletet.

Sikerült választani, vagy van más tippje is a még ragyogóbb mosolyhoz? Ne feledje megírni nekünk!