Természetes olajok: az egész test csodás ápolása

Úgy tartják, hogy a szépség az egyszerűségben rejlik. Erről a természetes olajok mesélhetnének! Egyetlen összetevő alkotja őket, mégis képesek biztosítani az arcbőr finomságát, a bőr bársonyos selymességét és a haj egészségét. Ez így igaz. Már két hónapja tesztelem a természetes olajokat, és semmi mást nem használok. Most pedig szeretném megosztani önökkel, melyek kerültek be az én TOP kategóriámba!

természetes olajok

Arckrémként

Argánolaj az arcra

A tél közepén a tápláló krémek helyett használt természetes olajok teljesen tökéletesnek bizonyultak. A Bione Cosmetics Argánolaj bizonyára önöknek is tetszeni fog. Bagatell összegbe kerül, mégis komplexen ápolja az arcbőrt, azaz lassítja az öregedését, feszessé teszi és kisimítja a bőrt, ráadásul smink alá is tökéletes. Mint szinte mindegyik természetes egy összetevős olaj, ez is illatmentes, és annyira könnyű, hogy még legalább a tavasz végéig megmaradok mellette. A „zsíros arc“ veszélye nulla. Praktikus csepegtetője pedig egyenesen tökéletes.

arcolaj

Szőlőmagolaj

Amennyiben érzékeny bőr, eltömődött pórusok okozta problémái vannak, próbálja ki a Soaphoria Organic szlovák márka szőlőmagolaját. A problémás és öregedő arcbőr másik nagy specialistája a moringaolaj. Sok országban ebből a szempontból csodának tartják, és akár hiszi, akár nem, hamarosan ön is ezen a véleményen lesz. Ha nem tudná eldönteni, hogy melyiket válassza, úgy én a Renovality Original Series moringaolaját ajánlanám.

Csipkebogyóolaj a ráncok ellen

A ráncok ellen pedig a Topvet csipkebogyóolaj a leghatékonyabb fegyver, ami a benne lévő hatalmas antioxidáns adagnak köszönhető!

A teljes testfelületre

Ricinusolaj

Mivel a fagy mindig megviseli a bőrömet, kénytelen voltam kipróbálni a ricinusolaj hatását (én a Saloos márkát választottam). Olyan sűrű, hogy már szinte szirup. Ennek ellenére egyáltalán nem ragacsos. Egyetlen felvitel után bársonnyá válik tőle a bőr, még a hegyekben is, ahol mindig „katasztrofális hámlás“ lett a síelés vége. Hasonlóan működik az egzotikus baobabolaj is (pl. a Dr. Feelgood márkáé).

testolaj

Kávé - és mandulaolaj

A kávéolaj remekül „tömören“ tartja a bőrt, megelőzi az elernyedését, és narancsbőr ellen is kiváló (ugyanis fokozza a nyirokkeringést). Viszont, ha csak valamilyen testápoló „pótlót“ keres, úgy a sárgabarackmag olaj, esetleg a mandulaolaj a legjobb választás, hiszen még a pici gyerekek bőrének ápolására is alkalmas! Azonban ismét felhívom a figyelmet arra, hogy ezek az olajok nem illatosak, hidegen sajtolják őket a mandula, sárgabarack, szőlő, stb. magjából. Az egyetlen, amit egy leheletnyit érezni fog, az egy gyenge dióillat, semmi több...

Természetes olajok a hajra

Kókuszolaj a hajra

Na és hol van a kókuszolaj? Hát itt. Már több éve használom testápoló tej helyett, de működik a friss sebekre és a megkeményedett bőrt lágyító pakolásban is. Elsősorban azonban a száraz hajvégekre van jó hatással. Ráadásul a Soaphoria kis utazókiszerelése is több hónapra elegendő!

hajolaj

Banánolaj

Még több egzotikumra vágyik? Úgy itt van a banánolaj (pl. a Renovality márkától). Ha bekeni vele a haját, és 10 percre becsavarja egy törülközővel, teljesen újjászületik. Tele lesz energiával, jól kifésülhetővé és csodálatosan ragyogóvá válik.

Hát ezek az én tippjeim. Na és önt melyik természetes olaj bűvölte el?