Természetes dekoratív kozmetikumok – hogyan készíthető szintetikus anyagok nélkül egyszerű smink?

Természetes dekoratív kozmetikumok

Íme, néhány olyan alaptermékre vonatkozó tipp, melyek segítségével természetes szépítőszerek használatával A-tól Z-ig elkészítheti sminkjét. Nyugodtan elfelejtheti a szintetikus összetevőket tartalmazó, szokásos, klasszikus kozmetikumokat.

Rendelkezésre álló természetes kozmetikumok

Az utóbbi években nemcsak a kis családi vállalkozások törekszenek a tisztán természetes anyagok használatára, de a nagyvállalatok is. Ráadásul már több olyan gyártó is kínál legalább egy bio dekoratív kozmetikum termékcsaládot, aki a szintetikus összetevőket tartalmazó, hagyományos szépítőszerek gyártására szakosodott. A természetes összetevők iránti igény ugyanis folyamatosan nő!

Az összetevők tökéletes koktélja

A külföldi és a magyar természetes dekoratív kozmetikumok leggyakoribb összetevői között olyan természetes hatóanyagokat találunk, mint a kedvező hatású virág- és dióolajok, a természetes gyümölcs-, illetve ásványi pigmentek, vitaminok, ásványok és antioxidánsok, melyek nemcsak kívülről, de belülről is ápolnak. A legjobb természetes szépítőszerekben biztosan nem talál kőolajszármazékot, szintetikus illatanyagot vagy más kémiai összetevőt.

Ne higgyen el mindent

Hallott már arról, hogy a természetes kozmetikum sokkal gyengébb tartású? Ez már régen nem igaz. A kémiai összetevőktől mentes dekoratív kozmetikumoknak nem csupán a tartása jobb, mint a szintetikus termékeké, de sminkeléskor sem tapasztal majd különbséget. Nem kell lemondania sem az összehangolt textúráról, sem a kellemes illatról és a telt színről, sem semmi másról. Nézze meg lépésről lépésre, hogy hogyan készítjük mi a természetes sminkünket!

Natúrkozmetikumok

Az egységes arcbőr az alap

Vigye fel először a megtisztított és táplált bőrre a természetes BB krémet, színező krémet vagy például a Korres Wild Rose alapozót, ami tökéletesen egységesíti a színtónust és elfedi a hibákat. Legyen a keze ügyében mindig természetes korrektor is. Azzal ugyanis fényt tud adni az arcának, így az sokkal kipihentebbnek néz majd ki. A Benecos Natural Beauty kompakt korrektor használata rendkívül egyszerű – csak fel kell kenni a szem alá, az orr vonalára, a szemöldökök közé, a felsőajak fölé, valamint az állcsúcsra, majd jól összedolgozni az alapozóval.

A természetes púder biztosítja a tartást

Hogy egész nap örömét lelje a végeredményben, nem kell mást tennie, mint átpúdereznie az arcát a Couleur Caramel Silk Powder átlátszó púderrel. Hátra van még az orcák élénkítése az Benecos Natural Beauty matt hatású, három színű arcpirosító porral, és alig 5 perc alatt el is készült az alap!

Tippek a tökéletes tekintethez

A tökéletes természetes szemsminkhez, ami ráadásul még természetesen is hat, elég egy kajal ceruza, egy szempillaspirál és egy szemöldökceruza. Legelőször a jól kihegyezett Alima Pure Eye Pencil ceruzával rajzoljon a szempillák közé apró pontokat. Csak ezután rajzolja meg föléjük a vonalat. Ezzel teltebb és mélyebb lesz a tekintete. A vonalat a belső szemzugtól kiféle haladva, kissé felfelé kifordítva vezesse.

Hogyan használjuk a természetes szempillaspirált?

Most már jöhet a szempillaspirál. Először az alsó szempillákra. Így nem hagy majd nyomot a felső szemhéján, amikor az alsó pillák festésekor felfelé néz. Kipróbálhatja például az Alima Pure Eye szempillaspirált, ami több mint 90%-ban természetes összetevővel gazdagítva szépen táplálja is a pillákat. Színes pigmentjeit ásványok alkotják, és finom krémes textúrája a természetes szempillafesték morzsolódása nélkül egész nap stabil marad.

Természetes kozmetikumok

„Keretezze be“ a szemét

Végül adjon formát a szemöldökének. Ez teszi tökéletessé a szemet. Ezért soha ne felejtse el megigazítani, mondjuk a Korres Cedar Wood tartós szemöldökceruzával, amit egyedülálló technológiának köszönhetően színes, természetes púderből préseléssel készítenek, ezáltal tökéletesen egyenletes nyomot hagy. Amennyiben csipeszt is használ a formázáshoz, csak azokat a szálakat húzza ki, amelyek az ív vonalán kívül esnek!

Mindjárt kész

A tökéletes megjelenéshez már csak a szuper ajaksmink hiányzik, és mivel a szemünknek meghagytuk természetességét, most a színes természetes rúzzsal nem kell visszafogni magunkat. Ugyanis a 100%-ban természetes pigmentek is élénkek és tartósak. Függetlenül attól, hogy a Couleur Caramel Lipstick fukszia színű, krémes hidratáló rúzsát, vagy a Burt‘s Bees Satin Lipstick Wine Wave árnyalatát választotta-e, a rúzs tartása még jobb lesz, ha átlátszó természetes púderrel kissé átpúderezi.

Végezetül még egy tipp

Ne bosszankodjon, ha a rúzs színe a felvitel után nem hasonlít a tubuson lévő tájékoztató színhez. Erről leggyakrabban az ajkak színárnyalata tehet. Az ilyen csalódást el tudja kerülni, ha előbb természetes alapozóval vagy színtelen rúzzsal alapot készít a rúzsnak. Az így megalapozott sminknek már jelentősen közelítenie kell a megadott színárnyalathoz!