TERMÉKTESZT: Tökéletesen egészséges íny és fogak a természetnek köszönhetően.

A tündöklő mosoly és hófehér fogak szinte már követelmény mindazoknak, akik a magánéletben és a munkájuk során is sikeresek szeretnének lenni. Vannak olyan szerencsések, akiknek ez megadatott a természettől, mások nem kis összegeket fordítanak erre. Viszont nem lesz tündöklő mosolyunk és hófehér fogunk sem, ha nem egészséges az ínyünk. Sajnos sokunknak vannak problémái az ínyükkel, gondolok itt az ínyvérzésre vagy akár a rendszeresen visszatérő gyulladásokra. Kevés dolog annál kellemetlenebb, mint mikor afták jelennek meg a szájüregben. Éppen ezért ma egy olyan hagyományokat őrző cseh fogászati gyógynövény kozmetikumok gyártóját mutatom be Önöknek, aki nemcsak ápolja a fogakat, de arra is odafigyel, hogy az íny is egészséges legyen. Én három terméket próbáltam ki – szájvizet, fogkrémet és fogkefét. Amennyiben nincs ilyen jellegű problémája, akkor ezek a terméket megfelelnek megelőzésként, ha viszont van, akkor a Herbadent márka termékei segítséget nyújtanak Önnek.

ínygyulladás

A Herbadent lényegében természetes összetevőkből készült

Amint már arra az elnevezése is következtetni enged, a Herbadent gyógynövényi alapanyagokat tartalmaz. Hét gyógynövény kombinációjáról van szó, mely megvédi és gyógyítja az ínyt:

  • közönséges párlófű – gyulladáscsökkentő hatású, enyhíti az íny és a torokfájást
  • orvosi székfű vagy kamilla - megnyugtatja a nyálkahártyát, és fertőtlenítő hatású
  • orvosi zsálya – segít megállítani a fogínyvérzést és elnyomja a kellemetlen szájszagot
  • vérontó pimpó - hatékony gyógynövény antibiotikum
  • borsmenta – hűsítő hatású és frissíti a leheletet
  • szegfűszeg - enyhíti a fájdalmat, valamint hatására nem lesz érzékeny a fog és az íny
  • édeskömény - fertőtlenítő hatású

Számomra az is fontos információ volt, hogy ezen gyógynövények kivonatait, melyet a Herbadent termékei tartalmaznak, a cég eredeti receptjei szerint készültek, melynek története 1897 -es évbe nyúlik vissza.

Gyógynövényes Herbadent fogkrém fluoriddal

Amennyiben hozzá van szokva a fehér vagy sokszínű és kellemes ízű fogkrémekhez, akkor most biztosan meglepődik. Ennek a géles fogkrémnek ugyanis kicsit barnás a színe, tipikus gyógynövényes illata és nem mindennapi íze van.  Először akár kellemetlen ízű is lehet, de egy pár használat után megszokja és valóban olyan érzése lesz, hogy csak természetes anyagokkal tisztítja a fogát. És nem csal ez az érzés. További meglepetés, hogy ez a fogkrém nem nagyon habzik, de ez is annak köszönhető, hogy kizárólag természetes habosítószert használnak, míg más gyártók kémiai eredetű SLS -t (sodium lauryl sulphate). Így egy újabb kémiai anyaggal kevesebb a szánkban! És nem ez az egyetlen, amiért dícséretet érdemel ez a fogkrém. Amennyiben nem ragaszkodik a nagyon habzó és jó ízű fogkrémekhez, akkor e fogkrémnek köszönhetően valóban tiszták lesznek a fogai (sőt rendszeres használat után észreveheti, hogy fogai fehérebbek lesznek) és egészséges az ínye. Én azért is határoztam el, hogy kipróbálom ezt a fogkrémet, mert előfordul, hogy a fogtisztítás során enyhén vérzik az ínyem, és két heti használatot követően ez észrevehetően jobb lett. Így ebből a szempontból is csak ajánlani tudom.

Gyógynövényes Herbadent szájvíz

Ugyanúgy mint a fogkrém esetében, itt is meglepetést okoz a készítmény színe, valamint íze, de ha már megszokta a fogkrém ízét, ez semmiség lesz. A szájvíz is, a fogkrémhez hasonlóan segít ápolni az ínyt és a paradontózis elleni harcban is. Már az első használatot követően érezheti, hogy az íny mintha visszahúzódna (ezt más szájvizeknél nem érezni). Rendszeres használat után valóban megszűnnek a szájüreg problémák, melyek gondot okoztak Önnek. Még azt is érdemes megemlíteni, hogy a szájvíz nem tartalmaz semmilyen kémiai színezéket.

És a fogkefe?

Ahhoz, hogy teljeskörű tapasztalatokat szerezzek a Herbadent márkáról úgy döntöttem, hogy kipróbálom a Herbadent Dental Care fogkefét is. A soft, vagyis a puhára esett a választásom. A fogkefét valóban csak dícsérhetem, egy apró kivetnivalót sem találtam rajta. Nagyon jól tisztít, bele illik a kezembe, gyengéd a fogzománchoz és az ínyhez, egyáltalán nem irritáló. Éppen megfelelő a kefe mérete is, így képes eljutni a nehezen hozzáférhető helyekre is és így 100% -osan megtisztítja a fogakat. Így, ha unalmas az eddig használt fogkeféje, akkor ez a kefe a megfelelő választás.

 

Eszter