Termékteszt: melyek a legjobb korrektorok? Megtaláltuk a győzteseket!

A legjobb korrektorok

Hány ilyen kis varázsszert tart otthon? És tudja már, hogyan válassza ki a megfelelő, erősen fedő korrektort? Egy helyesen megválasztott korrektorral ugyanis a bőr egy csettintésre szebbé válik, és az előnyös adottságai lesznek hangsúlyosak. A dekorkozmetikumok között nincs is hatásosabb azonnali hatású csodaszer, mint egy színes korrektor. Azonban a bőséges kínálatban nem egyszerű eligazodni, ezért néhány terméket mi is kipróbáltunk, hogy bemutathassuk a toplistás válogatást. Bizonyára Ön is megtalálja a legmegfelelőbbet!

Hogyan válasszuk ki a legjobb korrektort?

Vegyük alapul a bőrünk típusát és árnyalatát – egy jó fedőréteg akár két árnyalattal is világosabb lehet, mint az arcbőr. Ugyanakkor eszköztárunkból nem hiányozhat egy külön korrektor a szem alatti karikákra, külön korrektor a pattanásokra, és így tovább minden bőrhibára, például pigmentfoltokra vagy kitágult vénákra is. A szemek alatti területen világosító hatásra, a zavaró pattanásoknál pedig teljes fedésre van szükségünk.

Ezért a vásárlás során a legjobb, ha a gyártók termékleírásaiból tájékozódunk: megtudhatjuk, hogy az adott árnyalat meleg vagy hideg tónusú bőrre ajánlott-e, és kiválaszthatjuk a megfelelő állagot. Alapvetően háromféle állag érhető el: krémes, folyékony és szilárd korrektor. Általános igazság, hogy szárazabb bőrre folyékony korrektor javasolt, zsírosabb bőrre viszont szilárdabb. Azt pedig már Önre bízzuk, hogy a szivacsos applikátor, a stift, a szivacs vagy az ujjai használatát preferálja-e.

Jól ismeri a színeket?

A legújabb trend – a színes korrektor – korántsem a véletlen műve, és egyáltalán nem csak marketingfogás. A különböző árnyalatok hatékonyan oldják meg a karikás szemeken túlmutató, komolyabb problémákat is. Az alapozó használata után és a klasszikus, testszínű, erősen fedő korrektor előtt kell őket felvinni.

 • 1. Zöld korrektor: minden kipirosodott területet semlegesít, ezért különösen pattanások elfedésére ajánlott.
 • 2. Lila korrektor: a megsárgult területek és az eleve sárgás árnyalatú bőr problémáit is megoldja: semlegesíti.
 • 3. Piros/rózsaszín korrektor: a piros szín még a klasszikus, testszínű korrektoroknál is jobban teljesít a szem alatti sötét karikák elfedésében, a rózsaszín pedig kiegészíti a világos bőrtípus kékes tónusait.
 • 4. Sárga/narancssárga korrektor: a sárga eltakarja a sötét vénákat, a véraláfutásokat és a pigmentfoltokat – mivel semlegesíti a lilás színt. A narancssárga lágyítja a sötétebb bőrtípus kékes árnyalatait.

Használat előtt

Csak megfelelő tisztítás és hidratálás után kezdjen hozzá a bőrhibák eltüntetéséhez egy korrektor segítségével. Érdemes primert és alapozót is használni, és a végeredményt át is púderezni, hogy a készítmény egész nap az arcon maradjon. Ha Ön a korrektort nem megfelelően előkészített bőrre viszi fel, elképzelhető, hogy nem lesz olyan tartós, mint amilyenre számít. És most, hogy már mindent tud, olvasson bele értékeléseinkbe, és válogasson a korrektorok közül!

Korrektortesztek: kipróbáltuk a legkedveltebb korrektorokat

 • Folyékony korrektor szivacsos applikátorral
  A Maybelline Instant Anti Age Eraser kétségkívül a legjobb korrektor, amit valaha megvettem. A szivacs éppen megfelelő mennyiséget visz fel, így a kezem sem lesz piszkos. A korrektornak jó a fedése, de a bőrömnek megmarad a természetes hatása. Egyszerűen elhasználható a teljes mennyiség, a „tubusa” magától kiürül. Kedvező ára csak a hab a tortán.
  R. Anna
 • Élénkítő korrektor
  Az Yves Saint Laurent Touche Éclat Radiant Touch magasan a kedvenc korrektorom. Könnyed állagú, ezért egyáltalán nem érezhető a bőrön. Nem folyik bele a ráncokba és szépen élénkít, ezért tökéletes szem alatti korrektor. Használom élénkítésre és kiemelésre is, például a szám körül, az orromon, a homlokomon vagy az államon, mert remekül modellezhetőek vele az arcvonások.
  K. Andi
 • Korrektorpaletta
  A Dermacol Corrector Palette korrektorpalettát most próbáltam ki először, de hozta, amire számítottam. Kicsi, bármelyik táskában elfér, mégis háromféle korrektort és még egy highlightert is tartalmaz. Az is tetszett, hogy mindegyik korrektorhoz odaírták, mire használható. A zöld és a sárga korrektor szépen elfedte a pattanásaimat és a szemem alatti halványabb karikákat is.
  J. Lilla
 • Folyékony korrektor
  Már egy ideje gondolkodtam rajta, hogy veszek egy korrektort szemkörnyékre. Mivel a szemkörnyékem bőre itt-ott vékony, gyakran tűnök kimerültnek és sápadtnak. Már kipróbáltam néhány korrektort, de vagy a színük nem állt jól, vagy nem fedték el eléggé a bőröm alatt látszó ereket. A NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop folyékony korrektor már az első használatkor más volt, mint az eddigiek. Egyszerűen felvihető szivaccsal vagy egyszerűen az ujjakkal, és kiválóan fed. Elsősorban a szem alatti „karikákra”, a szemhéjakra, és még az orrom környékére is használom. A barátnőimnek is kölcsönadtam, és ők is ugyanilyen elégedettek voltak vele.
  B. Kriszti
 • Vízálló folyékony korrektor
  A Shiseido Synchro Skin Self-Refreshing Concealer vízálló korrektorba azonnal beleszerettem, mert bársonyos az állaga és remek a fedése. Nagy előnye, hogy számos árnyalatban kapható, így nem okozhat gondot a megfelelő szín kiválasztása. A bőrhibák fedésére használok korrektort, így egy közepes árnyalatot választottam a sok közül. Tökéletesen összeolvad a bőrrel, csodásan egységessé teszi a bőrtónust, ugyanakkor nem emeli ki a finom ráncokat. Én igazából már biztosra mentem, hiszen az alapozóm ugyanebbe a kollekcióba tartozik. Most is megérte a minőséget választani, és maximálisan elégedett vagyok ezzel a kettőssel.
  M. Klára
 • Erős fedésű korrektor
  Az Eisenberg Le Maquillage Correcteur Précision hidratáló korrektor minden elvárásomat teljesítette. Illik a bőrömhöz az árnyalata, jól fed és kibír egy teljes napot. Mindössze azt kifogásolom, hogy az ecset nehezen húzható ki a tubusból.
  B. Kamilla

Segítettek a tesztjeink, és sikerült megtalálnia az új kedvencét ebben a csodás listában? Esetleg más tippje van? Ossza meg velünk!