DAILY ROUTINE: Téli kézápolás

kézápolás

A Daily routine téli sorozatunk utolsó részében a kéz és a fagy problémájával foglalkozunk. A téli kézápolás és a körmök táplálása főleg ebben az időszakban nagy odafigyelést igényel. A kéznek sokkal több ápolásra van szüksége. Nem csupán a folyamatos használata miatt, hanem azért is, mert a kéz bőre vékonyabb és kevésbé védett, mint a test többi része. Tegyük a kezünket a szívünkre - akad olyan, aki úgy viseli a kesztyűt, ahogyan kellene? Hányan vannak, akik az átfagyott kezüket meleg vízsugár alatt melegítik fel?

Mindennapi ápolás és mit kerüljünk el

  1. lépés: Az első és gyakran elhanyagolt lépés az alapos kézmosás. Ezzel eltávolítunk róla minden baktériumot és felkészítjük a későbbi hidratálásra, akárcsak arcápolásnál. Viszont nagyon figyeljen rá, hogy milyen hőmérsékleti különbségeknek teszi ki a kezét! A hidegtől dermedt kéz érzése nem kellemes, de meleg vízsugár alatt felmelegíteni a legkatasztrofálisabb, amit csak tehetünk. Rendkívül kiszárítja a bőrt és könnyen meg is égetheti. Amennyiben a kesztyű nem tudja a kezét megvédeni, mossa meg langyos vízben és olaj vagy krém használata mellett gyengéd masszírozással melegítse fel.
  2. lépés: A hidratáláshoz a kinti helyzetnek, de ugyanakkor a bőr állapotának is megfelelő krémet javasoljuk használni. Fagyos az idő? Süt a nap? Repedezett a kezén a bőr? És mi a helyzet a körömágyakkal? A konkrét problémáit megoldó megfelelő krém megválasztása fontos döntés. Napjainkban több száz fajta kézkrém létezik, melyek közül most néhányat bemutatjuk.
  3. lépés: Hetente egy-két alkalommal kényeztesse kezét pakolással, körömágyait pedig kalcium és szilícium tartalmú tápláló krémmel. Elég, ha bőséges rétegben felviszi kezére a hidratáló krémet és hagyja egy órát pihenni, például ebben a Sensai márkájú kézápoló kesztyűben. Amennyiben pont nincs kéznél egy kozmetikai kesztyű, próbáljon a kezére egy zacskót húzni és átkötni törülközővel, vagy bármilyen ruhával. Igaz, hogy ez közel sem olyan kényelmes, de a hatás hasonló lesz.

Legjobb kézkrémek

Kézkrém repedezett bőrre

Repedezett kézbőrére remek segítséget tudunk nyújtani. Az Elizabeth Arden márka Eight Hour Cream termékcsaládjának  érdes és repedezett bőrre való luxus gél kézkrémje segít a bőr víztartalmának megtartásában, felvitel után pedig azonnali és hosszan tartó védelmet, enyhülést nyújt a kéznek. A Garnier Repairing Care regeneráló kézkrém szintén jelentős mértékben javítja a repedezett bőr állapotát. A krém allantoin tartalma kiemelkedő regeneráló képességgel bír, míg a glicerin védőréteget hoz létre a bőrön, mellyel megakadályozza az idő előtti öregedését.

Kézkrém fagyos időkre

Kiváló kézápoló termék található a Clarins termékcsaládban is, ami nem más, mint a száraz és repedezett bőrre való Body Specific Care hidratáló kézkrém. A szezámolaj nyugtatja és finomítja a bőrt, a japán eperfa kivonat viszont láthatatlan „védőkesztyűt" képez, amely óvja a kezet az időjárás kedvezőtlen hatásaitól és minimálisra csökkenti az öregedés jeleit.

Kézkrém száraz bőrre

A kéz rendkívül érzékeny száraz bőrére a tápláló olajokat tartalmazó természetes hidratáló krémek jelentik a legjobb megoldást. A Weleda Mandulás kézkrém a kéz érzékeny bőrét tápláló mandulaolajat tartalmaz. Ez a krém valóban tisztán természetes összetételű, mentes a szintetikus tartósítószerektől, színezőanyagoktól, illatanyagoktól és ásványi olajoktól, valamint nem tesztelték állatokon.

kézkrém száraz bőrre

Kézkrém UV szűrővel

Az UV sugárzás elleni védekezés ajánlott úgy a hegyekben, mint a városban, még akkor is, ha a napot felhő takarja. A mi kedvenc SPF15 védőfaktoros kézápolónk a Vichy Hand & Nail sötét foltok elleni kéz- és körömápoló tápláló krém. Körömerősítő ceramidokat és tápláló olajokat, valamint termálvizet és antioxidáns C-vitamint is tartalmaz.

A körmök téli táplálása

Körmeink a névjegykártyánk is egyben, és a jól ápolt körmök a szervezetünk egészségéről is árulkodnak. A táplálékban lévő vitaminokon kívül speciális krémek és lakkok formájában is megadhatjuk a körmeink számára a vitaminokat. A Dior csillaga ezúttal a Crème Abricot körömápoló krém, mely erősíti a körömágy környéki bőrt és felveszi a harcot a köröm töredezése ellen. Használata lefekvés előtt javasolt, hogy az aktív összetevők a lehető leghosszabb ideig hathassanak.

körmök ápolása

Hetente egy-két alkalommal ápolja körmeit tápláló lakkal. Számunkra jól bevált az Eveline Cosmetics Nail Therapy körömkondícionáló 8 az 1-ben, valamint a problémás körmöket erősítő Sally Hansen Strength körömápoló.

Ha van még valamilyen más ötlete vagy trükkje, kérjük, ossza meg velünk!