Szépségtippek és trükkök: az ajakrúzs használatának 6 különféle módja

maybelline rúzs

Próbáljon meg válaszolni erre a kérdésre: ha csak egy terméket választhatna ki a sminktermékei közül, akkor melyik lenne az? A korrektor? A szempillaspirál? Esetleg a highlighter? Mi biztosan az ajakrúzst választanánk! Az ajakrúzs használatának ugyanis az ajkakon kívül is rengeteg módja van. Akár teljes sminket is készíthet vele! Olvassa el ezt a 6 trükköt különböző típusú rúzsokkal – Ön mindet ismeri?

maybelline rúzsok

1. Ajakrúzs az orcáira

A krémes arcpirosítók egyre népszerűbbek, hiszen természetesebb hatásúak a púderes változatnál és könnyen rétegezhetőek is. Valójában a hagyományos ajakrúzsok, mint a Maybelline NY Color Sensational ajakrúzsok állaga nagyon hasonló ezekhez. Az összetett, kifinomult megjelenésért javasoljuk, hogy használja ugyanazt az ajakrúzst az ajkain és az orcáin!

maybelline rúzs

2. Ajakbalzsam, mint highlighter

Ön is azok közé a nők közé tartozik, akik mindig hordanak maguknál egy ajakbalzsamot, mint például a Baby Lipst? Ez nagy segítség, ha száraz a szája, de próbáljon ki egy keveset felvinni az arccsontja mentén is! Ezzel a trükkel nagyszerűen helyettesíthet egy természetes hatású highlightert. A gél highlighterekéhez hasonló ragyogást érhet el vele, ami most Ázsiában nagyon felkapott.

3. Szemhéjpúder az első lépés

Az ajakrúzs nemcsak a szemhéjpúder alá való báziskrémet helyettesítheti, hanem akár magát a szemhéjpúdert is! Ha trendi, matt sminket szeretne, vigye fel a Color Sensational Powder Matte ajakrúzs erős, matt árnyalatát a szemhéja közepére és oszlassa el a széle felé. Akár több színt is kipróbálhat egyszerre – a legvilágosabb a belső sarokba kerüljön és kifelé haladva legyenek egyre sötétebbek az árnyalatok.

maybelline rúzs

4. Színes szemkontúr folyékony ajakrúzzsal

Bizonyára hallott már róla, hogy a szemkontúrozás lesz az 2019-es év nagy trendje. Nem csak a vonal formája, hanem a színek miatt is. A Fekete, barna vagy kék szemkontúr már nem újdonság, viszont a lila, a burgundi vagy az élénk piros vonal igazán feltűnő! Ha Ön is szívesen kipróbálná ezt a trendet, először válassza a SuperStay Matte Ink folyékony ajakrúzst és húzzon vonalat a vékony ecsettel. Tegyen egy keveset az ajakrúzsból az applikátorra és engedje kibontakozni a kreativitását! Kihúzott macskaszemeket vagy klasszikus vonalat fog inkább rajzolni?

folyékony ajakrúzs

5. Ne feledje a szempilláit sem!

A színek nem csak a szemkontúrok esetén divatosak, hanem a szempillaspiráloknál is. Használja a kedvenc szempillaspirájának a tiszta keféjét (a megtisztításhoz egyszerűen csak mártsa micellás vízbe) és egy szájfényt, mint például a Hot Lacquert és vigye fel a szempillái végére, mint a szokásos szempillaspirálját. Ez egyszerű, kreatív és nagyszerű hatást érhet el vele!

maybelline rúzs

6. Nincs teljes smink szép szemöldökök nélkül!

Bizonyára Ön is tudja, hogy a szemöldök teszi kifejezővé az arcot. A Color Sensational ajakrúzs meleg, barna árnyalatával kitöltheti és rögzítheti a szemöldökét. Az ajakrúzzsal nagyszerűen megrajzolhatja a szemöldökszálakat vagy rögzítheti őket, mint egy szemöldökgéllel. Használja a ferde ecsetet a természetes hatásért.

Tipp: persze ne felejtsen el ajakrúzst használni az ajkaira sem! Ez egyszerűen hangzik, de néha nehéz megtalálni az Önnek megfelelő árnyalatot. A Maybelline jól tudja ezt és most 6 új, univerzális, vörös és nude árnyalatot vezet be, amelyek a találó Made for All elnevezést kapták. Az alapszínek arányának és a hideg és meleg pigmentek egyensúlyának köszönhetően nincs többé rossz választás! Nem csak Önnek fognak jól állni, de a barátnőinek, a kolléganőinek, lányának vagy anyukájának is!

Mindezek a tippek és trükkök Fazekas Ricsitől, a Maybelline New York hivatalos magyarországi sminkmesterétől származnak. Ha részletesebben is érdekli ezek elsajátítása, nézze meg a Make-up in the City legújabb részét! Itt megtalálja azt is, hogy ki az, aki már ki is próbálta ezeket a trükköket: Iszak Eszti vagy Szilvaglam?