Szép lábbal fogadná a nyarat? A házi pedikűr jó megoldás

Nyári pedikűr

Végre-valahára eldughatja a csizmát és a meleg zoknikat a szekrény legsötétebb zugába és elkezdheti a nyári szandál tisztogatását. De ne feledje, hogy a nyitott cipőhöz precízen gondozott lábfej illik. Tehát? Elérkezett egy alapos pedikűr ideje. A lábápolás elérhető és egyszerű trükkjeire támaszkodva az egész procedúrát otthon is elvégezheti így lábfeje végül olyan lesz, mint egy kozmetikai szalon reklámja. Vágjunk hát neki!

A pedikűr nem csak az esztétikáról szól

Miért kell a pedikűrt rendszeressé tenni? A lábfejek gondozása egyértelműen nem luxus vagy akár időveszteség. Fontos egészségügyi megfontolásból is. Ha a pedikűrt hosszú időn át elhanyagolja, megkockáztatja lábköröm benövések, tyúkszemek megjelenését vagy fájdalmas berepedések kialakulását a megkeményedett bőrben.

A pedikűrt átlagosan 5 hetente egy alkalommal kellene elvégeznie. Nyáron nyugodtan többször is, de természetesen ez nagyon egyéni. Az alapvető dolog az, hogy egyszerűen gondolja végig, mire is van a lábának szüksége. Hiszen a láb napokon keresztül hordozza Önt!

Otthoni pedikűr 6 egyszerű lépésben

Készítse alaposan elő lábfejét

Legelőször is fogja kézbe a körömlakk lemosót és távolítsa el a körmökről a régi lakk maradványait. A lábát ezek után merítse forró lábfürdőbe és legalább 10 percig pihentesse benne. Igy megpuhul a bőr és a körmök és könnyebb lesz velük dolgozni. A fürdővízbe tehet ecetet a penészedés megelőzése céljából – 1 liter vízhez használjon 1 vagy 2 evőkanálnyit – vagy pedig természetes olajat a bőr még intenzívebb fellazulása céljából. Ebben a fázisban szóba jöhet a lábradír, amivel finoman megkezdjük a láb hámlasztását.

Alakítsa ki (formázza) a körmöket

Azt követően,hogy a lábát kivette a lábfürdőből és megszárította, vágja le a körmeit. Fontos, hogy mindig egyenes formára vágja le a körmöket, hogy elkerülje az esetleges benövéseket. A levágást követően ismételten reszelje le egyenesre és megint tisztítsa meg a körmöket, amennyiben erre szükség van.

Távolítsa el az elhalt bőrsejteket

A megkeményedett bőr eltávolítására több lehetőség kínálkozik, és csak Önön múlik, hogy melyiket választja. Milyen pedikűr eszközök között válogathat? A klasszikus habkő kiváló házi használatra, csak türelmet igényel, mivel a bőrt nem távolítja el azonnal. Ténylegesen egy ideig köszörülnie kell, míg szép sima nem lesz a bőr.

A lábreszelő egy kicsit jobb, de a felülete durvább, ezért javasoljuk, hogy a lábfejet befejezéskor még vagy egy finomabb habkővel vagy bőrradírral simítsa szépre. Ha ténylegesen nagyon kemény bőrrel lenne dolga, akkor próbálja ki az elektromos lábreszelőt, ami pár percen belül megkönnyebbülést hoz a legrosszabb helyeken.

Szenteljen figyelmet valamennyi helynek, ahol megszarusodott bőr található és számoljon azzal, hogy ezek eltávolítása nem megy olyan gyorsan, mint zsilettpenge vagy szike használatával – természetesen ezeket is be lehet szerezni házi használatra, de javasoljuk a reszelő vagy a habkő valamelyikének kiválasztását. Befejezésként a lábfejekre még egy réteg bőrradírt vihet fel és ezt az alkalmazást összekötheti egy kellemes masszázzsal.

Próbálja ki a bőrhámlasztó zoknit

A kemény bőr eltávolításához szeretné munkáját egy kicsit megkönnyíteni? Akkor valószínűleg a bőrhámlasztó zoknik varázsa elkapja Önt is. Tartalmazzák a bőr természetes megújulását támogató anyagokat és használatuk után így a bőr fokozatosan, természetes módon fog lehámlani.

A Holika Holika Baby Silky Foot hámlasztó maszk lábakra segíteni fog az elhalt bőr eltávolításával az AHA savak hatása alatt. Elegendő nagyjából másfél órányira a lábon hagyni és az elkövetkezendő néhány nap folyamán a lábfejről a bőr le fog hámlani. A bőrt szépen puhítja a shea vaj és a tea tree olaj.

A savak hatni fognak a láb hámlasztására a L’biotica Masks esetében is. A felújított bőrt ezt követően megnyugtatja a kamilla kivonat, a regenerálódást és a táplálást pedig a papaya és citrom kivonata biztosítja.

Hidratáljon

Azután, hogy a lábát gondosan megszabadította a felesleges bőrtől, vegye elő a CeraVe SA ápoló és hidratáló lábkrémet. A szalicilsavnak köszönhetően megpuhíthatja a nagymértékben kiszárított lábfejeket is, a hialuronsav pedig jelentős mértékű hidratálást garantál. Ráadásul a termék hipoallergén, tehát bármilyen bőrtípusra alkalmas.

TIPP: A még jelentősebb bőrlágyítás és a minőségi lábköröm-ápolás érdekében időről-időre alkalmazzon ápoló pakolást is. A Korika SciBeauty a shea vajnak köszönhetően szépen regenerál, puhítja a bőrt és a körmöket, és Önnek a végén lágyabb lesz a lábfeje, mint az arca.

No és a befejezés?

A tökéletes házi pedikűr tortáján a hab nem is lehet más – mint a körömlakk. Bármi is legyen az Ön kedvence, javasoljuk, hogy azt kombinálja a NOBEA Nail care ápoló készlettel.

Legelőbb vigye fel a NOBEA Nail care ápoló lakk réteget és hagyja megszáradni. Legalább ezalatt lesz ideje a tökéletes szín kiválasztására! Idén nekünk a Barry M Green Origin tetszik Canberra a Salt Lake árnyalatban, vagy a OPI Infinite Shine lakk a ragyogó Princess rule árnyalatban. A színes lakk felvitelét követően várjon egy kicsit, majd vigye fel az utolsó réteget a NOBEA Day-to-Day top coat formájában.

Készen is vagyunk. A tökéletes lábak a téli szezon és a házi pedikűr után készen állnak, hogy nekiinduljanak, akárhová is szeretne menni!