STOP az izzadásnak: dezodor vagy izzadásgátló!

izzadásgátló

Tömegközlekedési eszközön történő utazáskor vagy pl. egy liftben már a forróság beállta előtt érezhető a nyár beállta. A terjedő szagok elkerülhetetlenek. Mit tegyünk ez ellen? Bár az izzadás természetes folyamat, amely a testünk hűtését biztosítja, mégis érdemes a következőket megfontolni:

■ korlátozza a pikáns, fűszeres ételek fogyasztását (bors, chilli, nyers hagyma és fokhagyma, gyömbér)

■ ne fogyasszon káposztaféléket (kénvegyületeket tartalmaz, amelyek serkentik az izzadást)

■ hagyja ki az alkohol és koffein tartalmú italok fogyasztását (vízhajtó hatásúak,ezért izzadásserkentők)

■ vigyázzon a fogyasztott étel hőmérsékletére (mert a hideg vagy a forró étel fogyasztásakor is beindul az izzadás - a test mindig gondoskodik a hőszabályzásról)

■ növelje a folyadékok fogyasztását, egyen több lédús zöldséget és gyümölcsöt

■ próbálja ki a citromfű, az orvosi zsálya (kordában tartja az izzadást) valamint a klorofill tartalmú ételek (chlorella,zöld árpa) fogyasztását

Ez mind gondoskodik az izzadás mérsékléséről. Választhatja még a radikális megoldást és elmegy egy botox injekciós kezelésre, amelyek megállítják az izzadást. Vagy kereshet egy jó izzadsággátlót, esetleg dezodort. De vajon tudja, mi a kettő közötti különbség?

izzadás

Miben különbözik egymástól a dezodor és az izzadsággátló?

Izzadsággátlók

Az izzadsággátók az izzadság keletkezésének megakadályozására készülnek. Több fajtája közül lehet választani. A gélek jól kenhetők, a golyósak a legkedveltebbek (a legjobbak közé tartozik a Vichy a túlzott izzadás ellen). Kapható még krém, szilárd vagy kristályos állagú izzadsággátló és spray is (a partnerének vegyen Biotherm Homme).

Az érzékeny bőrre előnyös alkoholmentes készítményt választani (ilyen például Helena Rubinstein), és amennyiben Önnek szívügye a természet védelme, ügyeljen arra, hogy a kiválasztott izzadsággátló ne tartalmazzon alumínium sókat és parabéneket ( úgy mint a Pure a Biotherm-től). Túlzott izzadság esetén (naponta átlagosan 0,5 l-t izzadunk!) javasoljuk a Perspirex használatát, amely akár 3 -5 napon keresztül véd.

dezodor

Dezodorok

A dezodorokat azért hozták létre, hogy elfedjék az izzadság szagát, ill. azt a tényt, hogy Ön izzad. Ezen termékeknek is több fajtából válogathat, és közülük jóval több akad, amely szerves alapanyagú és nem tartalmaz alumínium sókat és parabéneket. Miért? Mert az izzadság keletkezésének megakadályozása kémiai anyagok nélkül kevésbé lehetséges, mint az izzadság szagának elfedése.

Az Ön tetszését elnyerheti a Soaphoria természetes alapanyagú dezodor, az érzékeny bőrre kiváló La Roche-Posay spray vagy a roll-on Lancôme és a Collistar dezodor. Ez utóbbi rendkívül krémes, ezért hagyni kell megszáradni, de ezután fantasztikus a hatása. A korábban említett orvosi zsálya megtalálható a Dr. Hauschky dezodorban.

U.I. Ügyeljen arra is, amit magán hord. A nem szellős, nem természetes anyagokból készült ruházat rendkívül előnytelen. A szellő vászon vagy gyapot bár megfelelő, de az izzadságfoltok jól látszódnak rajtuk (tehát csakis fekete vagy fehér színű hordható, amelyeken a folt nem látszódik). Legjobb a bambuszból készült anyagok viselete. Ha még nem ismeri ezeket, próbálja ki!

izzadás