Sminkelés

A make-up manapság mindennapos használati cikk, viszont nem mindenki tudja a megfelelően kisminkelni magát. A sminkesek tanácsai alapján, a nap folyamán kerülendő a túl inetnzív színek, illetve árnyalatok használata. Ajánlott a lágy és nőies szemkörnyéki make-up. A vörös ajakrúzs vagy az arcpír intenzívebb árnyalatainak használata is az esti alkalmakra a megfelelőbb. A tökéletes smink alapja a minőségi dekoratív kozmetikumok használata.
 

liceni oci

Tehát hogyan sminkeljük ki magunkat a megfelelően? A legfontosabb tényező az alapozó krém kiválasztása a bőr természestes színe szerint. A tökéletes make-upot arról lehet felismerni, hogy „nem látható“. Az alapozó krém után vigye fel, amely a bőr kisimítására is szolgál. Ha nem rendelkezik ezzel a speciális termékkel, abban az esetben használjon nem zsírosító arckrémet. A make-upot mindig arcunk közepétől a szélek felé kell felvinni. Ha problémás bőrrel rendelkezik, ideális a megfelelő speciális alapozó krém kiválasztása, mivel minden bőrtípusnak más a szerkezete. A száraz és érzékeny bőrre pedig a „fiatalító“ make-upok használata ajánlott. Az alapozó krém egész napos tökéletes tartását előpúderezéssel érheti el. A minőségi ecset használata is javasolt, amely segítségével a púdert egyenletesen vihetjük fel.

Nappali sminkelés – szem környéke
 

A nappali sminkeléshez kevesebb make-up és szemfesték kell. A klasszikus fekete helyett használjon barma szempillaspirált és szemceruzát. A szem alatti köröket könnyedén eltakarhatjuk egy jó korrektor segítségével. Kitűnő korrektorokat gyárt például a Bourjois. (https://www.notino.hu/kozmetikumok/bourjois/bourjois-bio-detox-organic-korrektor-arnyalat-2-clair-mediumanti-puffiness-eye-concealer-8-ml/)

Barna szem sminkelése
 

A barna szemek sminkelésénél sajátos színek használatát ajánljuk, arany, zöld és sötét zöld árnyalatokat. Nem megfelelő a kék szín használata, amely a barna színnel ellentétesen hat. Némely sminkesek az ellentétekre helyezik a hangsúlyt, de ezeket túlnyomórészt különleges alkalmakkor javasolt használni. A világos barna szemeknél kellemesen hat a türkiz szín, illetve a barna és a bézs árnyalatok.

Zöld szem sminkelése
 

A zöld szemek nagyon szépek. Kitűnően illik hozzájuk az enyhe lila szín, illetve a barna, szürke és szürkészöld árnyalatok.


Kék szem sminkelése
 

Az utóbbi 50 évben eltűnőben van a kék szem. Ha Önnek kék szeme van, büszke lehet rá. A kék szem birtokosai általában a világos hajú hölgyek, ezért elég fontos a megfelelő smink kiválasztása. Ajánlott színek: barack, világos barna, sötét barna és szürke. Ügyeljen arra, hogy a barna árnyalatokat mindig barna szemceruzával használja, soha ne feketével. A fémes árnyalatoknak is megvan a maga varázsa. A barna bőrhöz a bézs és a krémszínű árnyalatok nagyon illenek.

Esti sminkelés – szem környéke
 

Az esti összejövetelek, vagy ünnepi alkalmak ideálisak a kísérletezéshez. A sminkesek csak arcunk egyik felét részesítik előnyben, hogy jobban kitűnjön. Ha büszke szép szemeire, ki kellene próbálnia az ún. „füstös sminkelést”. Lényege a hibátlan alapozó használata. A szem sminkeléséhez használja a különleges füstös árnyalatok színpalettáját vagy speciális szemceruzát, például a Sysley márkától, amelynek a használatot segítő applikátora is van. (https://www.notino.hu/kozmetikumok/sisley/sisley-phyto-khol-perfect-szemceruza-arnyalat-01-blackphyto-khol-perfect-15-g/). A „füstös szemek” alapja az árnyalatok szétkenése a megfelelő színátmenetben, lásd a képet. A szemöldöknél ajánlott a világossabb, fényesítő színárnyalatok használata. Az arc illetve az ajkak sminkelése esetében a kevésbé intenzív sminkelés az ajánlott, hogy szemeink még jobban kitűnjenek. Végezetül használjon egy kiváló fekete szempillaspirált, amely műszempillahatást kelt, például Max Factor False lash effect, (https://www.notino.hu/kozmetikumok/max-factor/max-factor-false-lash-effect-szempillaspiral-arnyalat-01blackvolume-mascara-13-ml/) – többréteges használat esetén sem keletkeznek ún. rögök. A „macska szemek“ hatást elérhetjük a szem vonalainak meghosszabbításával a szemzug irányába. Az eredmény a szép, sötét és ellenállhatatlan szem.

A „füstös smink” hatalmas előnye, hogy minden nőnek jól áll. Kiemeli a szemeket és a szexy kinézetet. Ez a make-up főleg az ünnepélyes alkalmakra ajánlott, például esküvők, promócók, bálok és estélyek. A klasszikus füstös sminkelésen kívül választhatja a nappali változatát is, de ebben az esetben mindenképpen a világosabb árnyalatok használata az ajánlott.

Sminkelési tippek
 

Gyenge minőségű kozmetikumok, sminkelés kevés fénynél, make-up vagy púder színárnyalatának nem megfelelő használata sokszor kudarchoz vezethet. A megfelelő sminkkel friss kinézetet varázsolhatunk magunknak, illetve segít eltakarni hiányosságainkat, vagy kiemelni ajkainkat, szemeinket és szemöldökünket.
 

A teltebb szemöldök fiatalabb hatással bír. Hosszútávon a szélesebb szemöldök van divatban vékonyabb ívvel a szem külső részén a szemzug felé. Ha véletlenül jobban kiszedte szemöldökét mint ahogy tervezte, húzza ki szemöldök ceruzával a szemöldök természetes színe alapján. Ha nincs kéznél megfelelő színű szemöldök ceruza, használhat jó minőségű szemhélyfestéket is.

Ebben az esetben viszont ügyeljen arra, hogy a szemhélyfesték használata előtt szemöldökére vigyen fel megfelelő mennyiségű krémet (tömör krém az ajánlott), hogy a szemhéjfestéknek legyen hol megtapadnia. A szem vonalainak sminkelésével tökéletesen ki lehet emelni szemünk természetes formáját és így emelhetjük csábító pillantásunk hatékonyságát. Kiváló eredményt érhetünk el a Loreal szemhéjtusával

Ne feledje, megfelelő sminkkeléssel nem csak magát örvendeztetheti meg, hanem a környezetét is!