Öko trend: sminklemosó kendők és kesztyűk

Sminklemosó kendők és kesztyűk

Hányszor „dörzsölte“ már a sminkjét papírzsebkendővel vagy toalett papírral is, mert a vattakorongok a lehető legrosszabbkor fogytak el? Oldja meg ezt a kérdést egyszer és mindenkorra egyedülálló textil segédeszközökkel! A sminklemosó kendők és kesztyűk még magasabb szintre emelik az arctisztítást. Sokkal kímélőbb módon szabadítják meg az arcbőrt a szennyeződésektől és a sminktől, ráadásul nem telhelik a környezetünket sem.

Az alternatív sminklemosás varázsa

A sminkeltávolító textil segédeszközök beleszőtt speciális szálakat tartalmaznak – általában mikroszálakat – amelyek vízbe merítéskor aktiválódnak. Ezáltal a szövet elektrosztatikus tulajdonságainak köszönhetően magához vonzza a szennyeződéseket, így a sminklemosás gyors és maximálisan hatékony. Az enyhén nedves mikroszálak ugyanis mágnesként vonzzák a szennyeződéseket, még sminkeltávolító készítmények nélkül is. Nagyon erős vagy vízálló sminkeltávolításkor viszont szüksége lesz sminklemosó kendő vagy kesztyű mellett sminkeltávolító termékekre is.

A sminkeltávolító kendő használatának 5 előnye

  • Az alternatív textil segédeszközök puha, finom felülete kellemes tapintású és nagyon kímélő – megelőzi a mimikai ráncok kialakulását és nem mélyíti el a meglévőket. Tökéletesen alkalmas érzékeny, allergiára hajlamos arcbőrre is, valamint problémás vagy érett, ráncos arcbőrre.
  • Arcbőrtípus szerint választható a textil anyaga – a bambusz frottír antibakteriális tulajdonságú, így kiváló zsíros bőrre, a mikroszálak pedig gondoskodnak az erősebb sminkről is.
  • Egy sminklemosó kendő vagy kesztyű kevesebb helyet foglal, mint egy egész csomag vattakorong. Már sejti, hogy milyen praktikus egy ilyen segítőtárs utazáskor is?
  • A sminkeltávolító kendők és más hasonló ügyes dolgok ráadásul megspórolnak pár forintot, szóval anyagilag is jobban jár! Kézi mosással egy ilyen kendő akár 1000 ciklust is kibír, és mosógépben is mosható 40 °C fokon.
  • A textil alternatívák ökológiai lábnyoma sokszorosan kisebb, így még jót is cselekszik, hogy nem termel nagyobb mennyiségű hulladékot. Ugyanis havonta akár 60 darab klasszikus vattakorongra is szükség lehet...

Profi tipp az erős smink hatékony eltávolításához

A sminkelt száraz arcbőrre vigyen fel sminkeltávolító olajat, és gyengéden masszírozza be. Így fellazítja és feloldja a sminket. Nedvesítse be a sminklemosó kesztyűt vagy kendőt meleg vízzel, csavarja ki, és használja az egyik oldalát a smink gyengéd letörléséhez. Ha még szükséges tovább is tisztítani az arcát, vigyen fel sminkeltávolító gélt, és mossa le a kendő vagy kesztyű másik oldalával. Ezután mossa ki folyó víz alatt, alaposan csavarja ki a vizet, és hagyja megszáradni. Nagyon egyszerű, ugye?

Top három sminklemosó segédeszköz

  • 1. Még csak most ismerkedik a textil segédeszközökkel? Kezdje például a mikroszálas Square Notino Spa sminklemosó kendővel vagy az Emma Hardie Dual - Action sminklemosó tisztító kendővel. Mindkét termék használható arcra és dekoltázsra, de akár a testre is. Elektrosztatikus tulajdonságaiknak köszönhetően gondoskodnak a szennyeződésekről már néhány mozdulattal.
  • 2. Ha inkább a klasszikust kedveli, válassza a mosható Notino Spa sminkeltávolító korongokat. Méretük megegyezik a már megszokott vattakorongokkal.
  • 3. Ha valamivel könnyen lehet dolgozni, akkor az a kézre húzható Notino Spa sminklemosó kesztyű. Mikroszálas, kellően nagy felülete villámgyorsan teljes körű sminkeltávolítást biztosít.

Tippünk, ha nem tud velük betelni

Egy segédeszköz Önnek nem is elég? Mi lenne, ha beszerezne egy egész mikroszálas szettet? A Notino Spa Grey szürke szettben nemcsak sminklemosó kendőt és három textil korongot talál, hanem egy praktikus, tépőzáras kozmetikai hajpántot is, amely hátrafogja a zavaró hajszálakat, hogy csak az arcbőrével tudjon foglalatoskodni. Ha hiányzik még a tökéletességhez egy sminklemosó kesztyű is, válassza a Notino Spa Pink mikroszálas szettet.