Nincs több akut fázisú atópiás ekcéma és extrémen kiszáradt bőr!

Az atópiás ekcéma, vagy más néven atópiás dermatitisz egy krónikus gyulladásos bőrbetegség. Az atópiás dermatitisz pácienseinek bőre kevés lipidet tartalmaz, ezért hajlamos a kellemetlen viszketésre és vörös foltok kialakulására. Amennyiben szeretnénk e bőrbetegség tüneteit csökkenteni és megnyugtatni a viszkető bőrt, kénytelenek vagyunk megújítani a bőr védelmi funkcióját, mely nem működik megfelelően.

La Roche-Posay

Tudta, hogy …

  • 50 millió európai szenved atópiás dermatitiszben
  • 50 év alatt megkétszereződött e betegség kialakulása a nyugati országokban.
  • A páciensek 70% -ának a családtagjai is küzdennek ezzel a betegséggel.
  • Atópiás ekcémával küzd 10 gyermek közül 2.
  • Ez a megbetegedés a három hónapos csecsemőknél is kialakul, majd néhány évig tart, akár felnőtt koráig is.
  • A páciensek 85 % -ánál a tünetek már 5 éves kor előtt megjelennek.
  • A gyermekek 58% -a az atópiás ekcémán kívül alvászavarban is szenved.

Mi okozza az atópiás dermatitiszt?

Az atópiás dermatitisz akkor alakulhat ki, ha felborul a bőr védelmi rendszere, és így irritáló anyagok, valamint allergének jutna a bőrbe. Ennek következményeként látványosan kiszárad a bőr. A száraz bőr hámlik, mely viszkető érzéshez és viszketéshez vezet. A viszketéssel pedig ismét sérül a bőr védelmi rendszere. Ezt az ördögi kört ún. atópiás bőr körforgásnak neveznek, mely nem ér véget, ha nem ápoljuk megfelelően a bőrt.

Mindig egyforma az atópiás dermatitisz folyamata?

Nem, a betegség intenzitása változó. Két fázisát különböztetünk meg: aktív, gyulladt és tünetmentes időszakok. Az aktív időszakban gyulladást, viszketést, gennyesedést, varasodást és hasonló tüneteket figyelhetünk meg. A tünetmentes periódust az extrém száraz bőr jellemzi. Ez szintén kellemetlen, de mindenképpen elviselhetőbb, mint az első fázis.

Mi vezet a „fellángolásnak“ is nevezett aktív fázishoz?

Az aktív fázist külső hatások okozzák, mint amilyen a por, mosószerek és a nagyon száraz levegő.

Hogyan kezelhető az atópiás dermatitisz?

Először is a fő okot kell eltávolítanunk – vagyis helyre kell hozni a bőr sérült védelmi rendszerét, valamint csökkenteni a viszketést, megtörve az atópiás bőr körforgását.

Ezt olyan készítmények rendszeres használatával érhetjük el, melyek megnyugtatják a bőrt. Ilyenek például a fürdőolajok, melyek megvédik a kemény víz okozta kiszáradástól és megnyugtatják a bőrt, így csökkentik a viszkető érzést, valamint segítenek megújítani a hidrolipid réteget, mely megakadályozza az irritáló anyagok bőrbe jutását. Az ilyen készítmények használata ajánlott egész évben, tehát nemcsak az aktív fázisban, de a tünetmentes időszakban is.

Mikrobiom – a bőrünk elengedhetetlen része

Tudta, hogy a baktériumok és bacilusok nem mindig károsak a bőrünk számára? A bőrünk védelmi rendszerének elengedhetetlen részét alkotják. Ez a természetes mikroflóra – mikrobiom néven ismert – megvédi a bőrünket a külső sérülésektől, így csökkenti a bőrgyulladást és az atópiás dermatitisz kialakulásának esélyét.

A La Roche-Posay laboratóriumában fontos megállapításra jutottak: A mikrobiom ugyanolyan felelős az atópiáért, mint a bőr védelmi rendszere. Ezért kijelenthetjük, hogy az atópia kezeléséhez fontos megújítani a bőrünk védelmi rendszerét, valamint egyensúlyba hozni a mikrobiomokat. A jó hír az, hogy a genetikai örökséggel ellentétbe a mikrobiom módosítható. Így új lehetőségek nyílnak az atópiás bőr kezelésére, melyet a La Roche-Posay márka figyelembe vett a Lipikar sorozat kifejlesztésekor. A sorozat termékeit kimondottan a nagyon száraz, már-már atópiás bőrre ajánlják.

La Roche-Posay Lipikar sorozat

A La Roche-Posay márka innovációja az atópiára hajlamos bőrre

Az atópiára hajlamos bőr ápolására a La Roche-Posay Lipikar speciális sorozat ajánlott. A Lipikar sorozat ápoló és higiéniai készítményei, nemcsak a felnőttek, hanem a gyermekek és csecsemők számára is megfelelőek. Ez a sorozat megoldást kínál a normál, száraz, nagyon száraz és atópiás bőrnek. A testápolás és atópiás bőr kezelésénél szerzett 20 éves tapasztalaikat felhasználva, klinikai vizsgálatok egész sorával bizonyították készítményeik hatékonyságát. A Lipikar készítmények semleges pH értékű legszükségesebb összetevőket tartalmazzák, parfüm-, parabén-, színezék mentesek és nincs bennük szappan sem.

Száraz bőr – gyermekek és felnőttek

Higiénia

LIPIKAR SURGRAS – Krémes tusfürdő gél a bőr kiszáradása ellen, mely nem tartalmaz szappant. Finoman tisztító készítmény, szappan és parabének nélkül. Segít megújítani a bőr védelmi rendszerét, és lipidekhez juttatja a bőrt tusolás közben. Használható fürdésnél is. 10% lipid koncentrátummal és niacinamiddal gazdagított, mely segít megújítani a bőr védelmi rendszerét és lipidekhez juttatja a bőrt a tusolás közben.

Nagyon száraz atópiás bőr – csecsemők, gyermekek és felnőttek

Higiénia

LIPIKAR SYNDET – Krémes tisztító gél a bőr kiszáradása ellen. Fiziológiás pH érték. Gyengéd tisztító készítmény, mely nem tartalmaz szappant, parabéneket és parfümmentes. Megújítja a bőr védelmi rendszerét, semlegesíti a kemény víz szárító hatásait. Fürdésnél is használható. 10% lipid koncentrátummal és niacinamiddal gazdagított, mely segít megújítani a bőr védelmi rendszerét, és lipidekhez juttatja a bőrt tusolás közben.

Ápolás

LIPIKAR BAUME AP+ - Innováció egy új szabadalmaztatott aktív összetevő, az Aqua Posae Filiformis képében, mely kettős hatású az atópiás bőr két meghatározó tényezőire:

  1. a bőr felszínén – egyensúlyba hozza a mikrobiomokat, mellyel megállítja az aktív periódust és stabilizálja a bőrt a tünetmentes időszakban.
  2. a bőrben – megújítja a bőr védelmi rendszerét és nyugtatja az irritált bőrt.

Látványos eredmények már 1 hónapos használat után: minimalizálódik a bőr kiszáradása és a viszketése, megállítja az aktív időszakot, és helyébe a tünetmentes periódus lép. A különleges összetevők 50% -át a La Roche-Posay termálvíz, valamint két aktív összetevő magas koncentrátuma képezi: 4 % niacinamid az azonnali nyugodt bőrért és 20 % karitévaj az intenzív táplálásért. Ezeknek a különleges összetevőknek köszönhetően a készítmény hatékony, mint egy balzsam, de ugyanakkor könnyű, mint a tej.

Kiegészítő ápolás

LIPIKAR HUILE – Hidratáló lipidpótló fürdő és tusoló olaj az irritáció ellen, mely nem tartalmaz parabéneket. Megvédi a bőrt a kemény víz okozta kiszáradástól. A bőr védelmi rendszerének megújításához szükséges lipidekhez juttatja a bőrt. A tisztító összetevők maximálisan gyengédek. Semleges pH érték. Nem tartalmaz szappant. Alkoholmentes. Színezék mentes. Parabén-mentes. Niacinamid, a bőr védelmi rendszerének megújításához és keraté vaj a bőr intenzív lipidpótlásához.A tusolás közben pár cseppet vigyen fel a tenyerébe, majd applikálja a nedves bőrre. A fürdővizéhez adjon hozzá 2-3 kupaknyi készítményt. Finoman öblítse le a testét, és szárítsa meg a bőr dörzsölése nélkül.

 

Eszter