Mit tehet azért, hogy a parfümje hosszabb ideig hasson

Az egész világon férfiak és nők keresik már évszázadok óta a választ a kérdésre: hogyan érhetem el, hogy a parfümöm a lehető leghosszabb ideig kitartson? Mi sem kellemetlenebb, mint amikor a parfümje, amelyért egy vagyont fizetett, illatösszetételét pedig hosszú órákon át kereste, csupán néhány percig tart!

parfüm

Javában tombol a nyári szezon. Volt már valamilyen fesztiválon vagy nyaralni? Meg volt elégedve a parfümje tartósságával? Legyünk őszinték - az ilyen kánikulában egyáltalán nem könnyű biztosítani, hogy a kedvenc nyári parfümünk ne illanjon el azonnal. És mivel ebben a kérdésben nagymértékben ki vagyunk szolgáltatva az illat erejének, nagyon kevés dolgot tehetünk azért, hogy a parfüm vagy az Eau de Cologne egzotikus aromája hosszú órákon át kitartson.

Perfume Last longer

Behatóan tanulmányoztuk a parfümipart, hogy olyan tippeket és trükköket találjunk, melyek ismételt felvitel nélkül segítenek hosszabb ideig megőrizni az illat hatását. Az alábbiakban olyan bevált tippekkel találkozhat, melyekkel az illat hatása a lehető leghosszabb ideig megőrizhető. Ne habozzon kipróbálni őket! Reméljük, tanácsainknak köszönhetően egész nyáron, és az év minden napján csodálatos illata lesz!

Perfume Last longer

Kerülje az illatosított testápolók használatát

Lehet, hogy eszébe sem jutna, hogy a testápolók illata – legyen az bármennyire gyenge – negatívan befolyásolja a nyári parfüm vagy Eau de Cologne tartósságát. Az aromás alkotóelemek egyrészt megzavarják az illat profilját és azzal nem kívánatos módon keverednek, másrészt a sűrű testápolók a bőr külső felületén egy nem természetes akadályt képeznek, emiatt a parfümökben lévő olajok nem tudnak a bőrbe jutni. Ez megakadályozza, hogy a nap folyamán a jól kidolgozott illatokra jellemző természetes módon szabadulhassanak fel. Ahelyett, hogy bőrének egyedülálló kémiai összetételével keverednének, a parfüm és az Eau de Cologne a testápoló vékony filmrétegén áll meg, ez a filmréteg pedig nem hagyja az illatot teljes mértékben kibontakozni. Mi a tippünk? Használjon olyan átlátszó és illatmentes testápolót, ami semmilyen módon nem zavarja kedvenc illatát. Próbálja ki az Eucerin Smoothing Repair Light testápolóját, amely olyan olajokkal tölti fel a bőrét, melyeken az illat jól megkötődik, és nem akadályozza meg kedvenc nyári parfümjének illetve az Eau de Cologne illatának a bőrbe jutását.

A hűvösebb napokon tegyen parfümöt a sáljára

A ruhán nagyon hosszú ideig megmarad a parfüm és az Eau de Cologne, bár ebben az esetben nem jön létre a bőrrel való érintkezés eredményeként kialakuló aromás profilok alkotta keverék. Ám még így is kiváló módszer a sál kedvenc illattal történő befújása annak biztosítására, hogy alapkaraktere egész nap, gyakran akár több napon át is kitartson. A sálakat is testünk természetes termikus zónájának közelében, azaz nyakunk körül viseljük, és az abból a test melegének hatására felszabaduló parfüm vagy Eau de Cologne nagy segítséget jelent. Ilyen, a sálon több napon át megmaradó nagyon egyedi parfüm többek között a Chloe Eau de Parfum for Women, illetve a klasszikus és intenzív Dior Fahrenheit férfi illat.

Perfume Last longer

Hajparfüm spray

A haj meglepően jó hely a kedvenc illatának. A parfüm és az Eau de Cologne alkoholtartalma magas, ezért kiszáríthatja a haját, különösen a forró nyári hónapokban, amikor a haj nedvességtartalmának megőrzése rendkívül fontos. A legjobb ilyen célú megoldást a kifejezetten hajra készült parfüm jelenti. Most sok parfüméria kínálja legnépszerűbb parfümsorozatát, mint amilyen a Thierry Mugler Angel, Dior J'adore és a Burberry Brit Rhythm, akár hajspray formában is. Amennyiben lehetősége van rá, lehetőleg az olajat tartalmazó változatot válassza, mivel az kettős hatással bír: illatossá, ráadásul még kezelhetővé is teszi a haját.

Készítsen vazelines alapot

A vazelin nemcsak tökéletesen védi a bőrt, de a nyári parfümöt is megtartja a pulzáló pontokon, például a csuklón vagy a tarkón. A vazelin használatával bőre sokáig selymes és rugalmas marad, és ez azzal jár, hogy jól megköti a minőségi parfümök és Eau de Cologne kémiai szerkezetét. Elég egy vékony réteg vazelint felvinni a pulzáló pontokra és arra tenni a kedvenc illatot. Ne dörzsölje össze a csuklóját! A szakértők szerint azzal tönkre teheti az illatanyagokat és megrövidítheti élettartalmukat. A legjobb választást a Vaseline márkájú Original Pure Petroleum Jelly jelenti, amelynek tökéletes tisztaságát háromszoros szűrés garantálja és egyetlen gyógyszeres dobozból sem lenne szabad hiányoznia.

Perfume Last longer

Tárolja parfümjeit „hűvös zónában”

Sokan közülünk a parfümjeinket és Eau de Cologne készítményeinket szeretjük a fürdőszobában szépen kiállítva tárolni, ezzel azonban csökkentjük tartósságukat. A nedvesség megbontja a parfümök összetételét és gyengíti azokat. Ezért ajánlatos az illatokat száraz és hűvös helyen tárolni. Védje a parfümjeit és Eau de Cologne készítményeit a közvetlen napsugárzástól is. A nap és a meleg bomlasztja a molekulákat és a bennük lévő olajokat. Ha úgy találja, hogy nem tudja betartani ezeket a javaslatokat, egyszerűen tárolja illatait abban a dobozban, amelyben megvásárolta őket!

Perfume Last longer

Ismerje ki magát az illatokban

Amennyiben hosszan tartó parfümöt vagy Eau de Cologne illatot szeretne, fordítson figyelmet a megnevezésükre. Minden „Eau de Toilette” jelölésű parfüm gyengébb, mint ugyanannak az illatnak a „Parfum” változata. Ugyanez érvényes a „Spray” és az „Eau Fraiche” vonatkozásában is. „Eau de Parfum“ vagy Extrait de Parfum“ feliratozású illatot keressen, mivel ezek a jelzések azt jelentik, hogy hosszabban tartó illatolajok felhasználásával készülnek. Ezek a legteljesebb és legtovább tartó illatú parfümök nőknek és ezek a legteljesebb és legtovább illatozó férfi Eau de Cologne termékek.

Próbálja ki ezeket a trükköket és ossza meg velünk, hogy milyen sikerekkel járt! Ismer valamilyen más tippet is, amivel meghosszabbítható az illatok élettartama? Írja meg nekünk a Info@notino.com címre és ossza meg kedvenc trükkjét, hogy hogyan tartható meg parfümjének vagy Eau de Cologne termékének illata egész nap folyamán! Legközelebb az Ön tippjei is megjelenhetnek majd a blogunkon!