Mit képesek csinálni a bőrünkkel a csigák, kígyók és méhek?

A kígyó- és a méhmérget, valamint a csiga kivonatát egyre gyakrabban használják a kozmetikában, leginkább az arckrémek összetevőjeként. Képesek ugyanis effektíven kisimítani a ráncokat, sőt ezeket a hatóanyagokat természetes botoxként emlegetik. Mégis kétkedve használná az ilyen hatóanyagokat tartalmazó krémeket az arcán? Talán ez a cikk meggyőzi Önt is, hisz nem egy híresség ismeri már a jótékony hatásait.

Katie Holmes is csiga kivonatot tartalmazó krémeket használ

A csiga kivonat speciális tulajdonságait, melyeket előszeretettel használnak a kozmetikai készítmények készítésénél, Dél-Amerikában fedezték fel. Egy francia orvos észrevette ugyanis, hogy a csigákat szedő munkások kezei nagyon finom tapintásúak, a karcolásaik és más sérüléseik gyorsabban gyógyulnak. Ezt az észrevételt követő laboratóriumi vizsgálatok bizonyították, hogy a csiga kivonata nagyon gazdag olyan anyagokban, melyek szükségesek az egészséges bőrhöz. Ilyenek például az allantoin, kollagén, elasztin, glikolsav, valamint A-, E- és C-vitaminok.

Milyen hatásai vannak a csiga kivonatnak?

Hidratál. Köztudott, hogy a megfelelően hidratált bőr nem ráncos.

Lassítja a bőr öregedését - leginkább az elasztin és a kollagén koncentrációjának köszönhetően.

Fiatalítja a bőrt, kisimítja a ráncokat és csökkenti a pigmentfoltok kialakulásának esélyét.

Gyógyító hatása van, mely segít eltüntetni a sztriákat és a hegeket.

Nem irritálja a bőrt, ezért a csiga kivonatot tartalmazó készítményeket használhatják az érzékeny bőrűek vagy az allergiások is.

Kifejezetten ajánljuk kipróbálni például a csiga kivonatot tartalmazó Diet Esthetic Vit Vit gélt.

Krémek kígyóméreggel

diet esthetic vit gel

A méh- és a kígyóméreg megmérgezi a legmélyebb ráncokat is

Egy méhcsípés vagy egy kígyómarás biztosan nem tartozik a kellemes élményeink közé, de ha a kígyó- vagy méhmérget más módon juttatjuk a szervezetünkbe, akkor élvezhetjük azok jótékony hatásait. A méhméreg, mely az egyes krémek hatóanyaga közé tartozik, intenzíven harcol a ráncok ellen. Az apitoxin ugyanis, melyet tartalmaz, kisimítja, finommá és feszessé teszi a bőrt, hatással van a ráncokra. Ez annak köszönhető, hogy felgyorsítja a vérkeringést azon a helyen, ahová applikáltuk a krémet, ezzel elősegítve a kollagén és elasztin természetes képződését. A méhmérget tartalmazó krémeket nagy előszeretettel használja Kate Middleton cambridge-i hercegné is. Próbálja ki Ön is! Tudjuk ajánlani a Diet Esthetic Bee Venom arckrémet, mely minden bőrtípusra megfelelő.

diet esthetic bee venom

Az utóbbi időben a kígyóméreg is a nagyon keresett anyagok közé tartozik a kozmetika világában, mely annak köszönhető, hogy nagyon hatékony a ráncokkal szemben. Rendszeres használattal kisimítja a homlok, száj és szem körüli legmélyebb ráncokat is. Meggátolja ugyanis az izmok összehúzódását, kisimítja a bőrt, hasonló hatású, mint a botoxhoz. A kígyóméreg jótékony hatásaiban bízik például Kate Moss is, aki 40 éves kora ellenére nagyon fiatalos kinézetű, tehát valamit mégiscsak tudhat ez a krém. Ne féljen kipróbálni például a Babaria Snake Venom kígyómérget tartalmazó nappali vagy éjszakai krémet!

babaria snake venom