Mire van szüksége a bőrének? Hidratálásra!

hidratálás

A hidratálás a bőrápolás egyik legfontosabb lépése. Úgy ahogy nekünk is szükségünk van vízre az életünkhöz, a bőrünknek is szüksége van rá. Különféle krémekkel, szérumokkal, maszkokkal ápoljuk a bőrünket, rendszeresen tisztítjuk, de az egyetlen dolog, melyre valóban szüksége van a bőrünknek az a hidratáció.

Miért? Mert a vízhiányos bőr elveszti a feszességét, rugalmasságát és szépségét, éppen ezért kell valóban nagy figyelmet fordítani a hidratálásra. Amennyiben elégedett szeretne lenni a bőrével, akkor ne feledkezzen meg erről a lépésről.

Mit okozhat a nem megfelelő hidratáció?

A bőröregedésnek és más káros környezeti tényezőknek köszönhetően a bőrünk nem képes megfelelő mennyiségű természetes faggyút termelni, és ezt követően elveszti a víz megtartásának képességét. Gondolom azt el tudja képzelni, hogy mi történik, mikor a bőrünknek nincs elegendő víze. Megjelennek a ráncok, elveszti a rugalmasságát, száraz és érdes a bőr felső rétege. Ennek köszönhetően a bőrünk idősebbnek néz ki. Elég megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztanunk. Vigyázat, hidratáljon ésszel! Nemcsak a vízhiány, de a sok víz is negatív következményeket hoz maga után.

Hogyan hidratáljunk?

Erre szolgálnak a különböző kozmetikai hidratáló készítmények, melyek vonzzák a vizet a bőr környezetéből, gátat képeznek a bőr és a környezete között, hogy lassítsák a víz párolgását, valamint egyensúlyba hozzák a faggyút és a vízet, hogy a bőr nedves maradjon és nem utolsó sorban lélegezzen.

A hidratálásnál érvényes az az elv, hogy a bőr hidratálása nagyon egyszerű, de optimálisan hidratálni és ezt az állapotot megtartani nehéz és összetett. Ehhez olyan kiváló minőségű védő készítményekre van szükség, melyek a legjobb összetvőket tartalmazzák. Biztosan sok hidratáló krémet ismer és használ, de …

Szeretne kipróbálni valami mást?

H2yaluronic Thermal Water

H2yaluronic Thermal Water

Egy forradalmi termálvíz, mely felfrissíti, hidratálja és megállítja a bőröregedést a hialuronsav tartalmának köszönhetően. A kollagén segítségével a termálvíz csökkenti a ráncokat, feltölti a vonalakat és élénkké teszi a bőrt. Minden korosztályú és bőrtípusú hölgynek megfelelő. Megtartja a vizet a bőrben, mely így fiatalos és egészséges hatású. A fiatalabb bőrnek segít megelőzni a ráncok kialakulását és feszesen tartja.

A termék alkalmas mindennapi használatra, leginkább sminklemosás, peeling és mélytisztítás után – ilyenkor van a bőrnek leginkább szüksége a hidratálásra, mert kitágulnak a pórusok. A hidratálás után használhatja a megszokott krémjét vagy szérumát.

 

Saloos Green Clay maszk

Saloos Green Clay arc- és testmaszk

Ismeri a zöld agyagot? Már több száz éve ismerik jótékony hatásait. Megszabadítja a bőrt a toxikus anyagoktól, szennyeződésektől és a felesleges zsírtól. Táplálja, nyugtatja, feszessé teszi, kisimítja és természetesen tökéletesen hidratálja. A zöld agyag maszk előnye, hogy minden bőrtípusra használhatja, sőt a testére is.

Elég összekeverni a zöld agyagot 1:1 arányban vízzel és felvinni az arcra vagy a testre. Az arcnál kerülje a szem környékét. Hagyja hatni 20-30 percen keresztül, majd használja peelingként és öblítse le.

TIPP: Mikor az agyag megszárad, már nem fejti ki hatását. Így, amennyiben használat közben megszárad, akkor újra nedvesítse be, permetezzen rá vizet.

 

Brazil Keratin Collagen Mask maszk

Brazil Keratin Collagen Mask hidratáló maszk

A brazil keratint nemcsak a haj regenerálására használhatja, tökéletesen regenerálja a bőrét is. Például a Brazil Keratin Collagen Mask maszk segítségével. Ez intenzív és komplex ápolást nyújt a bőrnek – mélyen hidratál, véd a káros külső hatásokkal szemben, tisztítja a pórusokat, kisimítja a kisebb ráncokat és csökkenti a mélyebbeket. Ha a bőr hidratálásáról van szó, akkor ez a maszk 10x több tápanyagot és vizet juttat a bőrbe, mint más hagyományos maszkok. Minden bőrtípusú hölgy használhatja, mert nagyrész természetes összetevőket és kollagént tartalmaz.

A maszkot elég kicsomagolni, felhelyezni az arcra (közvetlenül a kibontás után) és hagyja hatni 30 percig. A maszk maradékát masszírozza a bőrbe a maszk eltávolítása után. Az applikálás után a bőr tapintásra is gyönyörű, hidratált, élénk és egységes lesz.

 

Born to Bio Argan argán olaj

Born To Bio Argan argán olaj

Engedélyezze a bőrének a marokkói aranyat – az argán olajat. Az argánfa magjának sajtolásával készült és  csodálatos hatásairól ismert. Hogyan hat a bőrre? Nagyon erős antioxidáns (vagy anti-aging) hatás, mélyen hidratál és az applikálás után bársonyosan selymes bőrt hagy hátra. Bár olajról van szó, mégis nagyszerűen hat a zsíros bőrre is – már 14 napos rendszeres használat után észreveheti, hogy sokkal kevesbé lesz zsíros a bőre. Ezenkívül gyógyítja a különféle bőrbetegségeket, mint amilyen az ekcéma, pattanások, pikkelysömör, napégés, hegek és striák.

Elég gyengéd masszázzsal felvinni a bőrre, és várni a változásokat.

TIPP: Az argán olajat használhatja a fürdőben is, elég egy pár csepp és az egész teste tökéletesen hidratált és selymes lesz.

 

Clarins Face Make-Up True Radiance

Clarins Face Make-Up True Radiance hidratáló make-up

Amennyiben különféle maszkokkal és kúrákkal igyekszik hidratálni a bőrét, akkor használjon hidratáló make-up –ot is, mely nem szárítja, hanem egész napon át hidratálja és táplálja a bőrt. Kipróbáltam és nagyszerű a forró nyári napokon, a Clarins Face Make-Up True Radiance élénkítő hidratáló make-up. Nagyszerűen egyesül a bőrrel, kitűnően fed, nem képez zsíros réteget, egész napon át tart és teljesen természetes hatású. Valóban sokféle árnyalat közül választhat, biztosan sikerülni fog!

 

Eszter