Milyen sminkkel lehetünk a bulik királynője?

A folyamatosan zajló éjszakai akciók és fesztiválok idején szeretnénk Önökkel megosztani egy kis útmutatót, hogyan is varázsoljon magának tökéletes buli sminket, hogy az éjszaka királynőjévé válhasson!

füstös smink

Make-up

Minden sminkelés alapja a make-up vagy tonizáló krém használata.

A modellen SPF 18 BalmShelter tonizáló-hidratáló krémet  használtam, ami a kedvenceim közé is tartozik egyben, mivel tökéletesen fedi az arc tökéletlenségeit, hosszan tart és a bőrt is hidratálja.

Hogy az arcbőr ragyogjon és frissen hasson, a krémre felviszem a púdert. Én a klasszikus fixáló púder helyett bőrvilágosító púdert használok. Ez a kis csillogó összetevőiben, amelyeknek köszönhetően visszaveri a fényt és felragyogtatja az arcbőrt, különbözik az előbb említettől.

Amennyiben arca szép napbarnított, elég csak ezt a púdert használni, a make-up vagy tonizáló krém használatát kihagyhatja.

make up

Az éjszakai smink esetében egyáltalán nem igaz, hogy a kevesebb több. Ön ragyogni akar, kitűnni. Ezért egy egészen feltűnő sminket kell, hogy felvigyünk.

A szemek

Következő lépés a szemek sminkelése. Sötét és világos tónusokat keresünk – én leginkább a Smoke Balm Volume 1 palettájának szineit használnám.

A világos árnyalatokkal kezdjük. Egyenletesen felvisszük a szemhéj egész felületére, egészen a szemöldök végéig. Ezt az ujjainkkal is felvihetjük, vagy ecsettel a könnyebb árnyékolásért.

svetlystin

A világos árnyalat után következik a sötét. Kinyitjuk a szemünket és kör alakú ecset élesebbik felével visszük fel, így effektívebb és szebb eredményt kapunk. Én személy szerint nagyon elégedett vagyok a da Vinci Classic kerek szemhéjfesték ecsettel.

Ezzel az ecsettel elkezdjük fokozatosan felvinni a sötét árnyalatot a szem szélső sarkától, nyíl alakú formában. Folytatjuk a szemhéj felsőbb részével, egészen a szemhéj mozgatott részének határáig, a szem belső sarkáig. A vonást a végefelé minél inkább elvékonyítjuk.

backstge

A szemhéj hegyes, külső sarkát kifestjük az árnyalattal, majd újból végighúzzuk az ecsetet a szemhéj vonalához alkalmazkodva, a szem belső sarkáig.A  fényképen észlelhető a kontraszt a két árnyalat között, milyen szépen körbeíveli az arcot a szem vonala, megnagyítva a szemeket.

tmavystin

Mindezek után kifestjük a szempillákat. Ami a szempillaspirálokat illeti, én a theBalm és a Dior márkákat kedvelem.

Ajánlom az alsó szempillákat is enyhén kifesteni. Megnagyítja a szemeket és babonázó tekintetet varázsol.

AZ ÉN TIPPEM: még nagyobb hatást érhet el, ha az alsó szempillák vonalában egy vékony csíkot húz szemceruzájával. A szemhéjfestéket pedig a szem külső sarkától befelé egészen a szemközépig húzza.

Arcpír

A szemek már készen vannak, így jöhet az arcpír. A napbarnította arcbőrön, mint amilyennel modellünk is rendelkezik, nagyszerűen mutatnak az élénk színek.

A The Balm Instain rózsaszín Argyle árnyalatot választottam. Ezek a gyönyörű pigmentes arcpírek hosszantartóak és természetesen mutatnak. A legjobban a nem szintetikus szőrű ecsettel vihetőek fel. Én az Artdeco Brush arcpír ecsetet választottam kecskeszőrből.

tvarenka

Az ajkak

Utolsó lépésben következnek az ajkak. A szájkontúrt színben az arcpírrel megegyezően választottam. Fontos, hogy összeillő színeket használjunk, így az egész természetes hatást kelt. Az ajkakat Maybelline Color Drama 150 Fuchsia Desire árnyalatú rúzzsal festettem ki és utólag a Bourjois 3D Effet Gloss 18 Transparent Oniric színtelen szájfénnyel fedtem le. A szájfény megnagyobbítja az ajkakat, felfrissíti őket és finom látványt kelt.

rty

A feltűnő éjszakai sminkünk immár elkészült. Egy kis bőrvilágosító púder az arcra, sötét árnyalatú szemhéjfesték, hangsúlyos arcpír és rúzs megegyező tónusban. Próbálja ki a sminket az éjszakai alkalmakra és a siker elmaradhatatlan lesz!

dsc

 

 

Kérdése van a sminkkel kapcsolatban vagy ötlete van a következő számhoz? Írjon nekünk bátran!

Eszter, az Notino.hu sminkese

Foto: Ondřej Suk

Modell: Fresh Face Modeling Agency