Milyen smink illik a barna szemhez? A lehetőségek tárháza végtelen!

A legtöbb embernek barna a szeme... de, hogy hétköznapi lenne? Véletlenül sem. A többi szemszínnel ellentétben a legszélesebb színpaletta használható a sminkeléséhez.

smink

A barna szem sminkeléséhez valójában majdnem minden szín használható. Csak azzal kell tisztában lennie, hogy melyik hogyan befolyásolja a végső megjelenést. Nappalra, munkába vagy az első „tapogatózó randira“ készített smink esetén a világosabb bézs, barack, (ó)rózsaszín vagy zöld árnyalatok tárházából merítsen. Ezek szépen kiemelik a barna szemet, de nem provokatívak. Mondjuk a Gucci  Eye Magnetic Color Shadow Quad Serpentine Envy olyan négy fantasztikus színt kínál, melyekből az aranytól a zöldig választhat, és egyikkel sem tud mellényúlni.

Szemfestékek fehér és barna bőrhöz

Nappalra az árnyalat az árnyalatban smink is kiváló, mivel a barna szem egyáltalán nem zárja ki a nude és barna árnyalatok használatát (ami akár Max Factor és annak Smokey Eye Matte Drama Kit sminkpalettája is lehetne). Azonban van itt egy aprócska „de“. Ha világos a bőre, akkor felejtse el a sötétbarna, nugát, de még a sötétszürke árnyalatot is, mert ezek a színek fáradttá teszik a megjelenését.

sminktermékek

Ugyanakkor a barna szem, barna haj és aranyló bőr kombináció a sötétbarna árnyalatokkal dramatizálva tökéletes összhangot alkotnak. Ezt modellünk is remekül szemlélteti, aki a  Maybelline The Nudes  sminkpalettájának meleg tónusait viseli. Vigyen fel a teljes szemhéjára világos színt, rajzolja ki a szeme feletti ívet a belső felétől kifelé haladva egy sötétebb árnyalattal, és a „cat eyes look“ hatásért koronázza meg a  L´Oréal Paris Super Liner géles szemhéjtusával.

smink barna szemhez

Játékos és merész

A szemhéjtusnak nem kell feltétlenül sötétnek lennie. Próbálja ki a provokatív arany változatot! Az arany árnyalatok olyanok a barna szem számára, mint a nap csókja, tökéletesen ragyogóvá teszik. Ilyen szemhéjtus például a Rimmel Ink Me Eye & Body Liner is. Ha viszont provokálni szeretne, válassza a narancssárga, sárga, türkiz vagy ragyogó kék árnyalatú szemhéjfestéket. Főleg nyáron lehet velük nagyszerűen játszani, mivel remekül illenek a napbarnított bőrhöz. Amennyiben még nem sikerült lebarnulnia a hegyekben, hívja segítségül a bronzosító púdert! Azzal ezeket a ragyogó színeket télen is nyugodtan használhatja. Na és hol találja a megfelelő árnyalatokat? Az I Heart Revolution Mermaids Heart vagy a Makeup Revolution by Petra sminkpalettáján, melyekkel, ha esetleg megunja az élénk színeket, akár füstös sminket is készíthet.

smink barna szemhez

Most már csak a szempillaspirál hiányzik. Milyen? Barna, kék, lila vagy a klasszikus fekete. Azonban legyen dúsító hatású, hogy a barna szem sminkje megkapja a végleges mélységét. Olyan, amilyent mondjuk az YSL Mascara Volume Effet Faux Cils képes varázsolni!