A legjobb nyári parfümök: hogyan válasszak közülük nekem valót?

Amikor a parfümök közt a tavaszi újdonságokat készítettem elő, főleg virágillatokról volt szó, melyek összetételében a rózsa vitte a prímet. Ezek a nyárhoz is hozzátartoznak, de a nyári parfümök mégis kissé mások: lédúsak, gyümölcsösek és frissek is, mint egy szellő. Hát jöjjön választani a kipróbált és új illatok közül! Magának, de partnerének is!

Amennyiben parfümöt keres, talán még gondolja meg! A nyár folyamán ugyanis gyakrabban az Eau de Toilette ajánlott. Míg a parfüm esszenciakoncentrációja 15 - 20% körül mozog, az Eau de Toilette esetében ez 5 - 15%. Ezek tehát alapjában véve könnyített illatok, de semmiképp sem kevésbé tartósak. Ebben összetételük is szerepet játszik. Míg az Eau de Toiletteben a fejtónusok (gyümölcs- vagy gyógynövény-illatok) tódulnak előre, parfümnél legfőképp a szívillatokat és az alaptónusokat (fűszereket, fás tónusokat) élvezhetjük ki. Ezért is fordul elő, hogy ha egyazon illatnál kipróbálja a parfümöt és az Eau de Toilettet, hasonlóak lesznek, de nem egyformák... Ebből is világos, hogy nyáron miért jobbak az Eau de Toilettek és az uniszex illatok!

nyari-parfumok

NŐI NYÁRI ILLATOK

A tengerpart illata

Már 2001-ben sikerült a Dolce & Gabbana, Light Blue-ba beleszorítani a Földközi-tenger parti atmoszféráját. Üdítő, bódító, de nagyon könnyű is. Továbbra is a bestsellerek közé tartozik! Hasonló a helyzet az örökzöld Davidoff Cool Water Woman esetében is…

Édes és virágos illat

A Marc Jacobs Daisy Love Eau So Sweet ezzel szemben teljesen új, és mintha csak a forró napokra alkották volna. Érett málna vagy szeder, százszorszép... Nőiesség, bárhova nézel! Vagy esetleg megpróbál egy másik virágos újdonságot, az Armani Light di Gioiát?

FÉRFI ÉS UNISEX NYÁRI ILLATOK

Egy citrus liget

Az Acqua di Parma Blu Mediterraneo Arancia di Capri az elképzelhető legfrissebb illat. A lédús narancs, mandarin és citrom rabul ejtik, és ráadásul UNISZEX!!! Ugyanúgy, mint a jó öreg Calvin Klein CK One vagy a Niche kategóriás Tom Ford Neroli Portofino.

Lezseren fűszeres

Kimondottan az idei nyárra tervezték a Calvin Klein Eternity For Men Summer 2019-et, és igazán sikerült! A Koriander és a bazsalikom egészen lezser a bergamott és a lime társaságában. A Lacoste Eau de Lacoste L.12.12 Blancban is citrusok és gyógynövények fonódnak össze.

A tengeri szellő és a vadon illata

A Paco Rabbane Invictus parfümnek nem csak a neve tökéletes, de hatása is hosszan kitart. Amint megszagolja, elviszi önt a tengerhez, az óceán mélyére. Igen, ez a Paco Rabbane Invictus. Ha azonban férje inkább valami teljesen mást szeretne, próbálja megmutatni neki a Davidoff Run Wildot! Pompás, Illatos út a vadonba!

Ui.: Még több illatos ihletet, valamint nyári parfüm- és Eau de Toilette tippet a Nyári parfümök kategóriában talál!