Miért kényeztesse bőrét cukros és kávés bőrradírral?

Kávés és cukros peeling

Melyikünk ne vágyott volna tökéletesen selymes bőrre! Mi mindent tehetünk meg annak érdekében, hogy sima és egészségesnek tűnő bőrünk állapotát megőrizzük? Sem a drága krémek, sem pedig az olajak nem vezetnek igazi eredményhez mindaddig, amíg nem vetjük be a testradírt és segítségével nem szabadulunk meg az elhalt bőrsejtektől. A testradír összetétele különféle lehet, de mi a kímélőbb cukros és kávés bőrradírrokra fókuszáltunk. Eláruljuk, miért nyerhetik el tetszését és miképpen fognak segíteni.

Mi a célja a testradír használatának?

Hasonlóan az arcbőr ápolásához, gondoskodni kell a bőrről is. A bőrnek is szüksége van a rendszeres hámlasztásra, hogy mindig egészséges, finom és friss maradjon. A testradírozással segítünk a bőrnek megszabadulni az elhalt hámsejtektől azért, hogy azokat újakkal helyettesíthesse. Mindez sokféle, feltétlenül értékelendő módon történhet meg. Milyen előnyöket nyújt tehát a testradírozás?

  • Szépen kisimítja a bőrt és friss, egészséges kinézetet ad neki.
  • Alaposan kitisztítja a bőrt és megbirkózik a kitágult pórusokkal is, amelyek hajlamosak eltömődni az elhalt hámsejtek nagy mennyisége miatt és ezzel pattanásokat okozhatnak.
  • Segíti a jobb regenerálódást.
  • Élénkíti a bőr vérkeringését.
  • Megkönnyíti további testápolási készítmények felszívódását.
  • A szőrszál-benövések megelőzését szolgálja.
  • A rendszeres masszázsnak és az élénkebb vérkeringésnek köszönhetően megfigyelhető a bőrradírozási eljárás narancsbőrre gyakorolt pozitív hatása.

TIPP: ajánlatos bőrradírozást végezni napozás előtti és alatti kezelésként is. Az elhalt bőr rendszeres eltávolításának köszönhetően a lesülés szép egyenletes lesz, egyetlen folt nélkül!

Hogyan radírozzuk megfelelően testünk bőrét?

A bőrradírozási eljárásban nincs semmi ördöngösség. Azért semmiképpen ne felejtse el, hogy vizes vagy nedves testre kell alkalmazni. Határozottan tilos a száraz bőr „dörgölése“, mert ezzel csak megsérti a bőrt. A bőrradír felvitelét végezheti kézzel, vagy segédeszközként használhat szivacsot, finom testkefét vagy például luffa szivacsot.

Alkalmazza az egész testére a bőrradírt; egy kicsit hosszabban hagyhatja a combok és a fenék tájékán, amennyiben a narancsbőr megelőzése a cél. Legyen óvatos a finom szőrrel borított részeken, mint például a kéznél. A bőrradír szemcséi beleragadhatnak ezekbe és az eljárás depilációként fejeződne be.

Cukros bőrradír

Miért tetszik nekünk pont a cukros bőrradír? Előnye a nagyobb számú természetes összetevő megléte és az a tény, hogy minden bőrtípusra alkalmas. Közismert, hogy a szárazabb vagy érzékenyebb bőrű nők a bőrradírt nem túl jól viselik. Ám pont az ő számukra a cukros változat lehet a megfelelő út. Természetesen ezt egyénileg és a bőr állapotának figyelembevételével kell mindig eldönteni. A cukros bőrradír minden bizonnyal a leggyengédebbek közé tartozik.

Mire kell figyelni?

Még akkor is, ha a bőrünk barátilag viszonyul a cukros bőrradírokhoz, a hámlasztáshoz a cukortartón és a vizen kivül más is kell. A cukros bőrradírok titka pont az olyan összetevőkben rejlik, mint a cukor, az ápoló olaj és a további ápoló anyagok. A szemcsék súroló hatása megtisztítja a bőrünket az elhalt bőrsejtektől és éppen ezért szükségünk van olyan összetevőkre, amelyek képesek a bőrt megnyugtatni.

Ha szereti a gyümölcsöket és nyári hangulatot szeretne átélni már a fürdés vagy a zuhanyozás során, próbálja ki az Organic Shop márka Body Scrub Mango & Sugar vagy Body Scrub Raspberry & Sugar cukros bőrradírját. Trópusi gyümölcsök illatát élvezheti a Ziaja Jeju Young Skin bőrradírral, ami a bőr ápolását a japán kaméliából nyert olajok vagy a bambuszvaj segítségével végzi.

TIPP: Ha a cukros bőrradír gondolata fellelkesítette és ezt nemcsak a testén, hanem az arcán is szeretné kipróbálni, feltétlenül adjon esélyt a Saffee Cleansing Melting Jelly Scrub arcbőrradírnak. Mint minden jó minőségű bőrradír, az arcbőrt tökéletesen kitisztítja és a cukorszemcsék segítségével mindezt nagyon kíméletesen teszi. A szkvalén tartalomnak köszönhetően ráadásként az arcbőr alapos hidratálását is biztosítja.

Kávés bőrradír

A kávé szerelmesei valószínűleg nem is használnak mást, de mások is adhatnak ezen bőrradírnak egy esélyt. Ám vigyázat,még mielőtt beszaladnának a konyhába, hogy magukra szórják kávékészleteiket, egy dolgot tudatosítaniuk kell! A kávé önmagában túl sokat nem segít a bőrnek. Ezért a kávés bőrradírban is van cukor és tápláló olajak.

Miért érdemes otthon kávés hámlasztást végezni?

A kávé nemcsak a bőr kiszáradását gátolja és egyúttal elősegíti regenerálódását, fontos ok a koffein bőrre gyakorolt hatása is. Ennek köszönhetően a bőr vérellátása felpezsdül, ha eltávolítjuk belőle a mérgező és az egyéb káros anyagokat. Egyszóval - a koffein egy nagyon hatékony antioxidáns. Egyúttal ásványokat és vitaminokat tartalmaz, például a B-vitaminok csoportjából. Ugyancsak sok ember dicséri a kávés bőrradír narancsbőrre gyakorolt hatását is.

TIPP: Figyelje meg, hogy milyen kávéból készült a bőrradír. A Robusta fajta ugyanis sokkal több koffeint tartalmaz, ezáltal az ilyen bőrradírtól intenzívebb hatásokat várhatunk.

A hámlasztás procedúráját feltétlenül próbálja ki az Organic Shop Organic Coffee & Sugar bőrradírral, amelyben a kávészemek kávéolajjal és cukorral együtt találhatóak meg. Ezzel szemben, nincsen benne semmiféle szulfát vagy szilikon.

Ha segítőtársat keres extra száraz bőréhez, akkor társként fürdőszobájába szerezzen be BodyBoom Original bőrradírt. A kávén kivül bőrére cukornád, himalájai só és magától értetődően, természetes olajak fognak hatni.

Ha bőre hámlasztását nemcsak kellemes kávéillattal, hanem finom vanília esszenciával is szeretné kombinálni, akkor az Ön számára a Dr.Feelgood BIO kávészemekből készülő cukros bőrradír az ideális.

Ön szerint melyik a legjobb testradír? A cukros, a kávés vagy valami egészen más? Árulja el nekünk!