Legrosszabb szépségtanácsok

A hölgyek már időtlen idők óta vágyakoznak a szépség után. Így rengeteg bizarr tanács és szóbeszéd keletkezett arról, hogy hogyan lehetnénk még szebbek. Néhány ilyen tanács viszont sajnos többet árt, mint használ.  Melyek a legelterjedtebbek?

arcápolás tanácsok szépség

Az arcot legjobban a tiszta víz és a szappan tisztítja meg

Az az idő már rég a múlté, amikor a hölgyek minden nap tiszta vizet és hagyományos szappant használtak az arctisztításhoz. A klasszikus szappan ugyanis az érzékeny arcbőrre nagyon agresszív hatással van, teljesen kiszárítja és megzavarja a bőr természetes pH értékét. A gyakori vízzel való arctisztítás is dehidratációhoz vezethet. Ezért a klasszikus szappanokat használja kézmosáshoz, az arcát pedig arctisztító készítményekkel tisztítsa, melyek e célra lettek kifejlesztve.

Fogkrém a pattanások ellen

Lehet, hogy már Ön is hallotta, hogy a pattanásokra használ a fogkrém. A fogkrémek általában tartalmaznak csiszoló anyagokat, mint amilyenek például a mészkő vagy cink, melyek kicsit kiszáríthatják a pattanásokat, így azok szebbek lesznek. Viszont ugyanúgy tartalmaz fluort vagy mentolt, melyek kellemetlenül irritálhatják a pattanásokat. Ennek alapján ne használjon fogkrémet a pattanások kezelésére, inkább olyan készítmények után nyúljon, melyek valóban a pattanások kezelésére készültek.
oblicej 2

Arcmaszk éjszakára

Azt már hallotta, hogy minél tovább hagyja a maszkot az arcán, annál látványosabb az eredmény? Ismét csak egy szóbeszédről van szó. A maszkban lévő hatóanyagoknak éppen annyi idő szükséges a hatásuk kifejtésére, amennyi fel van tüntetve a használati útmutatóban vagy a termék csomagolásán, általában 5-30 perc. Amennyiben egész éjjel az arcán hagyja a maszkot, reggel valószínűleg kellemetlenül irritált, kivörösödött és nagyon kiszáradt bőrre számíthat.

A hajlakk fixálja a sminket

Némely ötletek valóban nagyon eredetiek, de sajnos az ilyen tippek többet árthatnak, mint használnának. Ilyen tippek közé tartozik a hajlakkal történő make-up fixálás is. A hajlakk ugyanis kellemetlen allergiás reakciót válthat ki a bőrön. Ezen kívül a hajlakk általában ragadós, mely nem jelent kellemes érzést az arcon. A make-up fixálásához ezért használjon megfelelő make-up bázist.

oblicej 3

Hajbalzsam helyett öblítő

További ilyen „jó” tanácsra bukkantunk a hajápolás területén is. Talán már Ön is hallotta valahol, hogy a hajbalzsamot, kondicionálót helyettesítheti az öblítő. Mivel az öblítő erős kémiai anyagokat tartalmaz, valóban nem alkalmas a hajápoláshoz. A benne lévő anyagok visszavonhatatlanul károsíthatják a hajat, valamint az érzékeny fejbőrön erős allergiás reakciót válthatnak ki.

Cayenne -i bors segíti a hajnövekedést

A csípős fűszerek javítják a véráramlást a bőrben. Ennek alapján alakult ki az a mendemonda, hogy ha csípős cayenne -i borsot applikál a fejbőrre, azzal aktiválja a hajgyökereket. Viszont a csípős fűszerek használatával fájdalmas vörösödésre és viszkető fejbőrre számíthat. Az így kialakult irritáció felborítja a fejbőr természetes pH -ját, mely befolyásolhatja a hajnövekedést, de negatív irányban. Ezért a hajával inkább ne kísérletezzen, és segítse a hajnövekedést megfelelő táplálkozással, finom masszázzsal vagy jó minőségű hajápoló készítmények használatával.