Koreai arcápolás avagy tökéletes szépség 10 lépésben

A koreai nők köztudottan szeretik a szépség rituálékat és a minőségi kozmetikát. Estéről estére tíz megfontolt lépésben tisztítják, hidratálják és táplálják az arcbőrüket. Mindent megtesznek azért, hogy megállítsák az öregedését és mindig úgy nézzenek ki, mint a játékbabák!

koreai arcápolás

A koreai kozmetika nem akármilyen. Természetes alapanyagokból indul ki, és gyakran ... hmm, furcsa összetevőket választ. Tengeri hínár, feketeszén, bambuszkivonat, algakivonat és hasonlók. Node csigakivonat vagy kígyó- és méhméreg!? Tegye mindezekhez hozzá a legmodernebb gyártástechnológiát, és máris kész a világ talán legjobb kozmetikuma. Hogyan alkalmazza őket lépésről lépésre?

A koreai arcápolás 10 lépése

 1. Olajos tisztítás

A szennyeződések és a smink eltávolításához arctisztító olajra lesz szüksége. Mégpedig a Missha márka M Perfect Cover arctisztító olajára, amely mélyrehatóan tisztítja, és a teafa olajnak köszönhetően kellemesen fel is frissíti az arcbőrt. Masszírozza a száraz bőrébe és élvezze a tisztító hatását.

 2. Vizes tisztítás

Ezután következik az arctisztító hab (pl.: Mizon Great Pure) vagy arctisztító gél. Habosítsa fel az arcán egy szivacs segítségével, amivel nem csupán átmasszírozza az arcát, de újból mélységében is áttisztítja.

 3. Peeling

Vigye fel az arcára körkörös mozdulatokkal a peelinget, ami ideális esetben gyümölcssavat tartalmaz. Ezzel eltávolítja az arcáról az elhalt hámsejteket és beindítja az új hámsejtek képződését.

4. Tonik

A pH érték egyensúlyba hozásához finom mozdulatokkal adjon a bőrének még egy kis tonikot. Ezzel a látható pórusokat is minimálisra csökkenti.

5. Eszencia

Lassan elkezdheti a hidratálást és a táplálást. Finoman paskolva masszírozzon az arcába, nyakába és a dekoltázsába kis mennyiségű eszenciát és várja meg, amíg felszívódik. Nálunk ezt nem nagyon használják, de a koreai nők számára elengedhetetlen része a szépség rituálénak.

6. Ampullák

Megint csak masszírozza a bőrébe a magas koncentrációjú hatóanyagokat. (Egyébként a koreai nők mindent kíméletesen bemasszíroznak vagy bepaskolnak a bőrükbe, sőt az arcukat egyáltalán nem szárítják egyszerű törülközővel. Mikroszálas kendőt használnak és azt is csak óvatosan ráteszik a bőrükre!)

7. Szérum

Ezután következzék még egy masszázs. Ezúttal például az arcbőrt regeneráló, hidratáló és a finom ráncokat kisimító Mizon Multi Function Formula szérummal. Ezt is paskolja be a bőrbe.

8. Fátyolmaszk

A koreai arcápolási tudomány csúcsát a fáfyolmaszkok jelentik. Az utóbbi években hatalmas robbanást élnek meg és a Korika arcmaszkok a legjobbak közé tartoznak! Három termékcsaládban (NaturBeauty, SciBeauty és StarBeauty) kínálják a hidratálást, fiatalítást, táplálást és akár a méregtelenítést az arca számára! Válassza ki közülük az Önnek leginkább megfelelőt, helyezze 15-20 percre az arcára és hagyja felszívódni, hogy a szépsége új dimenziót kapjon!

9. Szemránckrém

Jóllehet a bőr pont most esett át egy alapos kezelésen, a koreai kozmetikának ez még mindig nem elég. Válasszon könnyebb szemránckrémet és ezt is paskolja gyengéden a bőrébe. Mit szólna mondjuk a Missha márka ránctalanító hatású szemránckréméhez?

10. Éjszakai arcpakolás/Gél krém

A koreai nők utolsó lépésként is imádják az arcpakolást. Ezúttal ez gél állagú, amit krém helyett vigyen fel, és hagyja az éjszaka folyamán kifejteni a hatását.

Mit gondol, belevág? Igaz, hogy a koreai arcápolás nem pár perces procedúra, de eredménye szemkápráztató!