Könnyű nyári smink, mely csak 10 percet vesz igénybe!

Nem szeret reggel korán kelni? Túl korán szólal meg az ébresztő, hogy a tükör előtt is legyen ideje készülődni? Vagy siet, és nem érkezik?

sminkelés

Van egy útmutató a gyors és ügyes sminkhez, aminek az elkészítése nem tart tovább tíz percnél. Mindannyian tudjuk, hogy minden megtakaritott perccel tovább lustálkodhatunk az ágyban. Modellünk segítségével fogjuk bemutatni, hogyan lehet gyorsan elkésziteni a friss és üde sminket, ami a tökéletes ápoltság érzését kelti.

Ezeken a forró nyári napokon érvényes, hogy  a kevesebb több. A bőrnek lélegeznie kell, és természetesen izzadni, ezért azt javasoljuk, hogy a hagyományos make up helyett inkább, BB vagy CC krémet alkalmazzon SPF faktorral - színezett, elfedik a bőr kisebb hiányosságait, de nem terhelik azt.

A színezett hidratáló TheBalm BalmShelter SPF 18 krémet alkalmaztuk modellünk arcán, ezzel a krémmel csakis pozitív tapasztalaink vannak. Hidratálja a bőrt, puha, matt és extra hosszú hatású.

Egy jó tanács: Ha bőre összes hiányosságát nem fedi el ez a krém használjon korrektort (camouflage).

A megfelelő helyre alkalmazza lapos ecsettel vagy ujjperceivel. A korrektorok nagyobb mértékben fedik le a bőrhibákat, így elegendő a használatuk ott, ahol szükség van rá - a kis hegek, akné vagy pigmentfoltok.

dsc1858

A napi make-up-hoz nem szükséges, hogy játszunk a szemfestékek színeivel. Elegendő enyhén hangsúlyozni a szemet, és szemkontúr segitségével megnagyobbitani azt. Ha kisebb a szeme, rajzoljon egy vonalat a belső szemzug mentén. Szép kontúrt lehet létrehozni például a folyékony szemhéjtusokkal. Viszont, ha inkább a ceruzához van szokva, használja bátran  nyáron is, de nyárra inkább a vizálló termékeket tanácsolnám. Ezután alkalmazzon szempillaspirált és a szemek elkészültek.

Egy kis tipp: A szem nagyobbnak fog kinézni, ha ecsettel kifésüli a szempillákat a külső szemzug irányába.

dsc1865

ocidetail

Hogy intenzívvé tegye napbarnitottságát, használjon bronzosító púdert. A nappali sminkhez mattító hatású bronzosítót javaslunk, estére alkalmasak a csillogósabbak is.

Hogyan kell helyesen alkalmazni a bronzosítót? A bronzosító felvitelét megkönnyíti a ferde ecset használata. A bronzosítót alkalmazza a felső állkapocs vonalán a száj sarkától a fülekig. Aztán gyengéden alkalmazza az arcon, majd finoman haladjon át az orrhídon. Ezeket a helyeket világítsa meg leginkább a nap, ezért természetesnek tűnik, ha kiemeli.

dsc1871

Végezetül, színezze be az ajkakat gazdag árnyalatú ajakrúzzsal. Mi az Artdeco Perfect Color Lipstick ajakrúzs piros 13.03 poppy red árnyalatát  alkalmaztuk, de ez csak Önön múlik milyen árnyalatot választ. Az intenzív ajakrúzshoz ne felejtsen el hasonló színű körömlakkot választani. Nem kell tartani a túl élénk rózsaszín vagy narancssárga színektől, hisz nyáron a lebarnult bőrön nagyon szép hatást keltenek.

dsc1883

Ebben rejlik a gyors nyári smink varázsa - a make-up helyett BB krém használata, a szem enyhe kihangsúlyozása, bronzosító és mély színű rúzs alkalmazása. Próbálja ki ezeket a trükköket holnap reggel! Biztos vagyok benne, hogy szeretni fogja az egyszerűségének és a gyorsaságának köszönhetően.

dsc1904

Kérdése van, esetleg hozzászólása? Keressen minket e-mailben vagy telefonon.

Iris, az Notino.hu sminkese - OC Europark, Prága

Fotó: Andrew Suk