Kérastase Chronologiste: Új anti-aging termékcsalád a tökéletesen ápolt hajért, amelyen nem fog az idő

Kérastase Chronologiste termékcsalád

A nők napjainkban már 25 éves koruk környékén elkezdenek anti-aging arcápolási termékeket használni, ám ugyanez az öregedésgátló hajápolási termékek tekintetében már nem mondható el. A nők többségét ugyanis a hajuk kapcsán nem foglalkoztatja az öregedés kialakulóban lévő látható jeleinek lehetséges megelőzése. Megfelelő hatóanyagok segítségével azonban a haj és a fejbőr is visszanyerheti természetes vitalitását, aminek köszönhetően a hajkorona fiatalos és egészséges megjelenést nyerhet. És pontosan ilyen hatásokkal bír a Kérastase új Chronologiste termékcsaládja, amelyről az alábbiakban néhány véleményt is elolvashat.

Mik a haj és a fejbőr öregedésére utaló jelek?

A bőröregedés kialakulóban lévő látható jeleinek felismerése nem nehéz: arcunkon apró ráncok jelennek meg és bőrünk veszít rugalmasságából. A haj és a fejbőr esetében már azonban összetettebb problémáról van szó, ezért sok nő túl későn dönt az anti-aging, azaz öregedésgátló hajápolási termékek használata mellett. A haj- és a fejbőröregedés látható jeleit 6 különböző kategóriába sorolhatjuk, attól függően, hogy a fejbőrt vagy a hajrost szerkezetét érintik-e.

Fejbőröregedés

Az első változás, amire általában felfigyelünk, az a szárazság. A problémát az okozza, hogy a kor előrehaladtával lassul a fejbőr sejtjeinek megújulása és ezzel párhuzamosan a faggyú termelése. A fejbőr hidrolipid rétege elvékonyodik és a bőr korpásodni kezd. A természetes bőrgát ezáltal megsérül és a fejbőr érzékenyebbé válik, ami hajlamosabbá teszi az irritációra. A fejbőrön ebben a fázisban vörös, érintésre fájdalommal reagáló területek alakulhatnak ki. A szervezetben ráadásul mindezzel egy időben csökken a kollagén- és a hialuronsav-termelés, aminek következtében a fejbőr veszít rugalmasságából, végül fénytelenné és erőtlenné válik.

Hajrostöregedés

A hajrostok az évek múlásával elveszítik természetes fényüket és vitalitásukat. Ennek legfőbb oka a stressz, a vitaminhiány és az UV-sugárzással szembeni védelem hiánya. A hajrostok mindennek hatására törékennyé válnak, végül a kutikula nagymértékű igénybevétele következtében töredezni kezdenek. A haj száraz, durva tapintásúvá válik, mert közben csökken a faggyútermelés mértéke is. A mindezzel párhuzamosan zajló hormonális változások, valamint a hajrostok egyre csökkenő proteintartalma a haj formájának és volumenének fokozatos elvesztéséhez vezet. Súlyosabb esetekben a hajrostok elvékonyodnak.

Anti-aging hajápolási rutin

A legfontosabb a megelőzés. Ez nem csak bőrünk, de hajunk esetében is igaz. Habár az öregedés folyamatát megállítani nem tudjuk, megfelelő hatóanyagokat tartalmazó kozmetikumok használatával revitalizálhatjuk a fejbőrt és a hajrostokat, aminek segítségével lelassíthatjuk az öregedés látható jeleinek megjelenését. A Kérastase professzionális, öregedésgátló Chronologiste termékeinek fejlesztését az anti-aging arcápolási kozmetikumok inspirálták. A Chronologiste hajápolási kozmetikumok olyan egyedülálló összetevőket tartalmaznak, amelyek segítenek megerősíteni a hajrostok szerkezetét, illetve hozzájárulnak a fejbőr elvesztett rugalmasságának megújításához. A Chronologiste termékek legfontosabb hatóanyagai közé az alábbiak tartoznak:

  • Hialuronsav: intenzíven hidratálja, valamint táplálja a hajat és a fejbőrt
  • E-vitamin: védelmet nyújt a környezet káros hatásaival és az UV-sugárzással szemben
  • Abyssine: regenerálja a sérült hajrostokat

Kérastase Chronologiste – Értékelések

A Chronologiste termékcsalád 6 terméket tartalmaz, amelyek a haladó technológia nyújtotta kivételes eredményeket és az egyedülálló érzéki élmény varázsát ötvözik magukban. Mindegyikük különleges öregedésgátló hatással van a fejbőrre és a hajrostokra egyaránt.

1. MÉREGTELENÍTÉS: Kérastase Chronologiste Pré-Cleanse Régénérant

Az elősampon méregteleníti a fejbőrt, ezáltal felkészíti a hajápolási rutin során használt többi termék hatóanyagainak befogadására.

„Be kell valljam, eddig soha semmilyen elősampont nem használtam, de ha már egyszer úgy döntöttem, kipróbálom ezt a termékcsaládot, a tesztelésből az elősampont sem hagyhattam ki. Mindig is problémát jelentett számomra, hogy a fejbőröm könnyen zsírosodik és gyakran irritált. Ma már tudom, hogy a kellemetlenségeket a hajam és a fejbőröm elégtelen megtisztítása okozta. Elég sok styling terméket használok és még a dupla hajmosás sem volt képes minden termékmaradványtól maradéktalanul megtisztítani a hajamat. Ám ez a fekete elősampon gyengéden eltávolít minden szennyeződést a fejbőrömről. Használata után a hajam selymes tapintású és hosszan tartóan üde érzésű. Ez az elősampon egyszerűen csodás, úgyhogy egész biztosan a mindennapi hajápolási rutinom része marad!”

Kati, 35 év

2. TISZTÍTÁS: Kérastase Chronologiste Bain Régénérant

A hialuronsavval és antioxidánsokkal gazdagított hajfürdő mélyrehatóan hidratálja a hajat. Használata után a haj erősebb és fényesebb.

„Nem véletlen, hogy általában a harmincéves kort tartják az egyik legnagyobb választóvonalnak az öregedés tekintetében. Harmincéves koromig a hajam gyönyörű, hosszú és egészséges volt, nem igényelt semmiféle komplexebb ápolást. De aztán megindultunk a lejtőn. Most negyvenéves koromra vállig le kellett vágatnom a hajam, mert lelapult, fénytelen és száraz lett. Többféle száraz hajra ajánlott terméket is kipróbáltam, de egyik sem vált be, mindegyik csak elnehezítette a hajamat. Ám a Chronologiste termékcsalád valóban más! Tényleg azt adja, amire szükségem van. Elsősorban a sampont kedvelem. Hibátlanul megtisztítja a hajam, egészséggel és életerővel tölti fel. No, és az illata! Azt hiszem, újra megnövesztem a hajam.”

Klára, 41 év

3. TÁPLÁLÁS: Kérastase Chronologiste Masque Intense Régénérant

Abyssine tartalmának köszönhetően a pakolás intenzíven táplálja a hajrostokat. A hajszálak ellenállóbbak lesznek, a fejbőr megnyugszik.

„Hajamnak az évek múlásával egyre intenzívebb ápolásra van szüksége, ám eddig nem sikerült rátalálnom olyan pakolásra, amely minden szempontból megfelelő lett volna a számomra. Sokat keresgéltem, de az általam eddig használt pakolások csak elnehezítették a hajam, ami ráadásul egyre hajlamosabbá vált a zsírosodásra és a lelapulásra. De a Chronologiste pakolás egyszerűen mesés! A hajam gyönyörű sima, megfelelően táplált, légies és bársonyos. A termék a pakolások kivételes hatékonyságát nyújtja a balzsamok lágy állagába rejtve. Mindenkinek tiszta szívből ajánlom a használatát.”

Adél, 35 év

4. VÉDELEM: Kérastase Chronologiste Thermique Régénérant

Ez a hővédő ápoló vékony filmréteget von a hajrostok köré, amely akár 230 °C-ig is védelmet biztosít a hő káros hatásaival szemben. Ezzel egy időben csökkenti az UV-sugárzás hatását.

„Szinte minden nap használok hajszárítót, sütővasat vagy hajvasalót hajam formázásához. Ezért a hővédelem számomra teljesen természetes és nélkülözhetetlen. A Kérastase hővédő teje csodálatosan lesimítja a hajszámaimat, miközben megóvja őket a hő „támadásától” anélkül, hogy elnehezítené a hajam. Ha Ön is éjjel-nappal formázza a haját úgy, mint én, mindenképpen próbálja ki ezt a hővédő tejet! ”

Zsanett, 25 év

5. FÉNY: Kérastase Chronologiste Huile de Parfum

A parfümolaj táplálja a hajat, kiemeli annak tündöklő fényét és felveszi a harcot a hajvégek szöszösödésével. A perzsa lime, a tearózsa és a balsafa érzékeket kényeztető luxus illata még különlegesebbé teszi a terméket.

„Ez a termék az abszolút csúcs! Nem is tudom, mit írhatnék még ezen kívül róla. A parfümolaj táplálja a hajat, fantasztikus fényt és rugalmasságot biztosít a számára, ráadásul tényleg isteni az illata, ami hihetetlenül kifinomult és egyáltalán nem tolakodó! Illatát még másnap vagy harmadnap is lehet érezni a hajban. Egyszerűen nem tudok betelni vele! ”

Diana, 27 év

6. REGENERÁLÁS: Kérastase Chronologiste Sérum Universel

A szérum egyedülálló állagának köszönhetően a benne található összetevők megőrzik kivételes hatékonyságukat. Ezáltal a z olaj képes mélyrehatóan regenerálni a hajat és a fejbőrt, ami hozzájárul kivételes ápolásukhoz.

„Felmerült bennem a kérdés, hogy megéri-e ennyit költeni a hajamra, hiszen ez a szérum nem éppen a legolcsóbb. Ám mivel a hajam fénytelensége és fáradt kinézete már hosszú ideje gondot okozott és eddig semmi sem segített, akcióba lendültem és megvettem a Chronologiste szérumot. Be kell látnom, hogy megérte! A hatás ugyanúgy, mint az arcszérumok esetében sokkal intenzívebb. A hajam újra tökéletesen táplált és visszanyerte fényét és életerejét.”

Júlia, 46 év

Melyik anti-aging termék keltette fel leginkább az érdeklődését? Tudjuk, hogy a választás nem könnyű, ám ha Ön is olyan gyönyörű, revitalizált hajra vágyik, amelyen nem fog az idő, a Chronologiste termékei megszolgálják a beléjük vetett bizalmat.