Kényeztesse arcát tavaszi méregtelenítéssel - 10 ötlet hogyan kezdjen neki!

Tavaszi méregtelenítés az arcnak

A fáradtság, bágyadtság, energiahiány, de a száraz és a beesett arcbőr a legfőbb jelei annak, hogy szükség van a méregtelenítésre. Könnyítsen étrendjén és szépségápolási rutinját egészítse ki könnyű tisztító készítményekkel, antioxidáns kezeléssel és méregtelenítő pakolásokkal valamint készüljön fel a teljes megtisztulásra!

1. Készítsen fürdőt otthonában

Ebben a nem könnyű időszakban másképp ez nem is lehetséges. Igy hát merüljön bele a meleg vízzel teli kádba, arcát gőzölje gyógynövényes párlatokkal, használjon méregtelenítő pakolást vagy végezzen könnyed masszírozást, amely elősegíti az izmok fellazulását. Mindezen apró örömök elősegítik nemcsak a felfrissülést, hanem a toxikus anyagok gyorsabb felszabadulását is.

2. Használjon peelinget

Csak a valamennyi szennyeződéstől, elhalt hámsejttől és mérgező anyagtól megtisztított arcbőr lehet friss és egészséges. A peeling ezen kívül elősegíti a vér áramlását és a bőr méregtelenítését. Az Elizabeth Arden Visible Difference Skin Balancing Exfoliating Cleanser peeling hab normál és kombinált bőrre E-vitamint és glicerint tartalmazó finom összetételének köszönhetően nem szárítja ki az arcbőrt és kellemesen selymessé és nedvessé változtatja azt.

3. Szenteljen időt az alapos tisztításra

Minden este alaposan mossa le sminkjét és ezt követően az arc tisztítását fejezze be tisztító habbal vagy géllel. Reggel az arcát öblítse le hideg vízzel - ezzel elősegítve a mikroáramlást és ismételten tisztítsa meg habbal esetlegesen kefével. Befejezésként mindig használjon tisztító tonikot reggel és este is - a Biotherm Skin Oxygen korlátozza a kitágult pórusokat, a bőrt pedig ellátja oxigénnel és méregteleníti.

4. Higgyen az antioxidánsokkal történő szépségápolásban

Az antioxidánsok védik a bőrt az olyan külső káros hatásokkal szemben, mint a környezeti szennyeződések, napsugárzás vagy szabad gyökök, ugyanakkor megerősítik belülről is és ellenállóbbá teszik. Próbálja ki például a Grown Alchemist Detox méregtelenítő arcszérumot, amely mentesíti a bőrt a toxikus anyagoktól és mérsékli nemcsak a külső környezet, hanem a helytelen étkezés következményeit is. A Biotherm Skin Oxygen Restoring Overnight Care antioxidáns éjszakai krém ugyanakkor regenerálja a bőrt, erősíti és támogatja annak méregtelenítését az alvás ideje alatt.

5. Hidratáljon

A hidratálás - alap, csak a hidratált bőr képes szépséggel és egészséggel ragyogni. Alkalmazza a Clinique Moisture Surge™ Intense 72H Lipid-Replenishing Hydrator hidratáló gélkrémet reggel és este. Szuper könnyű textúrával rendelkezik, ám emellett az arcbőrt egész nap intenzíven hidratálja és táplálja. Hetente egy vagy két alkalommal használjon arcmszkot. A KORIKA SciBeauty szó szerint feltölti a megterhelt és fáradt bőr energiatartalékait. Ne feledkezzen meg elegendő mennyiségű folyadék beviteléről se és fogyasszon tiszta vizet.

6. Alkalmazzon pakolásokat az arcbőr mélyreható tisztításához

Az agyag és aktív szén tartalmú pakolások nagyszerű segédeszközök az arcbőr méregtelenítése során. Hatóanyagaiknak köszönhetően a bőr felszínéről eltávolítják az összes szennyeződést, valamint a felső megszarusodott réteget és összehúzzák a pórusokat. Próbálja ki a Glamglow Supermud tisztító maszk a tökéletes bőrért készítményt. Aktív szenet, továbbá hatféle sav és kaolin keverékét tartalmazza. A Nuxe Insta-Masque méregtelenítő arcmaszk az azonnali élénkítésért termék pedig arcát fogja ragyogóvá és frissé varázsolni már néhány perc alatt.

7. Végezzen a tisztító kúrát

A bőr méregtelenítése szorosan összefügg a test megtisztításával. Étrendjében egy hónapig mellőzze az alkoholt, a koffeint, a cukrot, a zsíros és rántott ételeket, csökkentse a sikér (glutén) és a só fogyasztását. Meglátja, hogy könnyebbnek, mintegy szinte újjászületettnek fogja magát érezni. A tiszta szervezet ugyanis kihat a bőr állapotára is. A méregtelenítés során bőrét speciális hétnapos Saffee Advanced Vitamins A.C.E. Ampoules vitamin kúrával is támogathatja.

8. Látogasson el szaunába

A szauna illetve a pára elősegíti a toxikus anyagok távozását a testből. Igaz, jelenleg a helyzet bonyolultabb, de mihelyt ez csak lehetségessé válik, éljen vele! Ezáltal nemcsak izmait fogja tehermentesíteni, hanem elősegíti bőre méregtelenítését is. Egyenlőre a toxikus anyagok kiizzadását sportolással tudja elérni és amennyiben pihenni óhajt, próbálja ki a lúgos fürdősóval élénkített fürdőt, mely elősegíti a szervezet savtalanítását. Ne feledkezzen meg a rendszeres alvásról sem!

9. Támogassa a nyirok áramlását

A nyirok színtelen folyadék, amely az immunrendszer szerves részét képező nyirokcsatornákon keresztül áramlik. Amikor a nyirok helyesen működik, a méreganyagok könnyedén távoznak a testből. A nyirok rossz működésének következményeként ugyanakkor a bőr alatt só, zsírok és hulladékanyagok halmozódnak fel, amelyek miatt duzzanatok keletkeznek, fáradtság jelentkezik és rosszabbodik a narancsbőr-tünet. A nyirok helyes működését tehát napjainkban a mozgás és a helyes életmód segíti, erre figyeljen oda! Mihelyt feloldódnak a korlátozások, javasoljuk, hogy jelentkezzen be kézi nyirokmasszázsra, ami elősegít a nyirok áramlásának élénkítését.

10. Legyen offline

A mai kor arra kényszerít bennünket, hogy állandóan készenlétben és képben legyünk. Ennek ellenére hetente legalább egy alkalomra iktasson be digitális méregtelenítést - mobil, internet és főleg szociális hálózatok figyelmen kívül hagyásával. Meg fogja látni, hogy semmit sem veszít, tiszta lesz a feje és kellemesebb dolgokra is lesz ideje.

Habár napjainkban a méregtelenítés fogalma állandóan szóba kerül, nem egy divatos dologról van szó. Ezért évente legalább egyszer vegyen Ön is részt a méregtelenítő megtisztulás folyamatában, amelynek hatása rövid időn belül érezhető illetve saját bőrén látható lesz.