Katalitikus lámpa: illatosítsa be otthonát és tisztítsa meg annak levegőjét!

Közismert, hogy az illatok képesek befolyásolni a hangulatot, az érzéseket és az otthon légkörét. Az "otthon melegét" jelentősen felélénkítheti egy katalitikus lámpa segítségével, amely hatásosan javítja a levegő minőségét, gondoskodva annak tisztaságáról és illatáról.

Katalitikus lámpák

 

Mi az a katalitikus lámpa?

katalitikus lámpa elvét - amely az úgynevezett lángmentes égésen alapszik, Maurice Berger francia gyógyszerész gondolta ki 1898-ban. Ez a kémiai reakció nemcsak kellemetlen szagoktól, hanem mindenekelőtt a baktériumoktól és más szennyeződésektől is megtisztítja a levegőt.

Hogyan működik a katalitikus lámpa?

A lámpa egy, az illatesszenciát tartalmazó edényből, egy speciális égőből és egy pamut kanócból áll. Az égőt 2-3 percre be kell gyújtani, majd el kell fújni. Ennek eredményeként beindul a katalitikus reakció, és olyan molekulák szabadulnak fel, amelyek nem csupán elfedik a kellemetlen szagokat, de egyben tisztítják a levegőt. Semlegesítik a nemkívánatos baktériumokat és szagokat.Mindezek után elárasztja otthonát az illataroma – a tökéletes atmoszférát ízlése szerinti töltettel érheti el. És hogyan fejezheti be a rituálét? Ráteszi a lámpára a kupakot ezzel lezárva az égést.

A katalitikus lámpák remekül tisztítják a levegőt az influenzás időszakban, és kedvező környezetet teremtenek allergiások számára is. Gyorsan, egészségesen és – mivel nem használnak tüzet – biztonságosan és égéstermékek nélkül illatosítják otthonát. Mivel a modern lámpák dizájnja jól kidolgozott, otthona egy elegáns kiegészítővel is gazdagodik, amely szó szerint felragyogtatja annak belső terét. Van itt még egy pozitív tényező a katalitikus lámpát illetően– az ára mindössze pár ezer forintos nagyságrendben mozog!

A legjobb katalitikus lámpák

Maison Berger Paris Origami III. Blue katalitikus lámpa éles, elegáns vonalú, légies kialakítású és kék kristályárnyalattal bír. Ha a csúnya, télies időben hiányzik majd a meghitt karácsonyi hangulat, töltsön bele Maison Berger Paris Christmas Cookies édes süteményillatot!

Maison Berger katalitikus lámpa

 

Az Ashleigh & Burwood London márka az egzotikus Keletre és az Ezeregy éjszaka mesevilágába juttatja el. A titokzatosan lila Dark Side Of The Moon kellemesen nyugtat, a nemesen fémes Metallic Ore energiaáradattal szolgál, a lélegzetelállító arany Golden Orb pedig minden szürke napnak fényt kölcsönöz.

Az illat kiválasztásánál ne csak szaglására hallgasson, azt is vegye számításba, hogy milyen hangulatot vagy érzéseket válthat ki Önből! Bensőséges légkört megbízhatóan az Ashleigh & Burwood London Lamp Fragrance Moroccan Spice töltet teremt. Amennyiben szikrázó, üde téli illatra vágyik, az Ashleigh & Burwood London Lamp Fragrance Winter Forest lesz a biztos nyerő.

 

Dizájnos katalitikus lámpa

Minden illat szerelmeseinek

El sem tudja képzelni az otthoni kényelmet egy kellemes beltéri illat nélkül, egyben rabul ejtette az illatos gyertyák varázsa? Így biztosan csak a legbódítóbb aromákkal lesz elégedett!

A meleg légkör hangulatának kedvelői nem tudnak ellenállni a stílusos tálban égő fűszeres-citrusos Paddywax Boheme Pink Pepper & Pomelo fényének. A Smells Like Spells Norse Magic Hag kézzel, vegán szójaviaszból gyártott, fából készült kanóccal rendelkező, spirituális gyertya kissé pattogva ég, így, ha behunyja a szemét, úgy érzheti, mintha egy kandalló mellett ülne. S mivel a skandináv mitológia ihlette, és tartalmazza az elme megtisztítására szolgáló meditációs rituálé útmutatóját. A tökéletességhez már csak egy puha takaróra és egy csésze forró teára lesz szüksége.

 Smells Like Spells szójaviaszos gyertya