Isteni párbaj - Eros vs. Olympea

A 2015 –ös év két ismert márka régóta várt újdonságait hozta el nekünk – Versace és Paco Rabanne. E két márka parfümjei a megjelenésének időpontján kívül sok másban is hasonlítanak. Elég megnézni a reklámkampányaikat, és máris egyértelművé válik, hogy az alkotókat valamilyen titkos telepátia kötötte össze. Mindkét márka a „jelenkori istennők“ számára alkotott illatot, és a reklámjaikat az antik motívumokra alapozták. Melyik istennő győz ebben a csatában?

parfümök

Versace Eros Pour Femme

Két évvel a Versace Eros férfi illat bevezetése után az olasz márka úgy döntött, hogy megalkotja a parfüm női változatát is. A Versace Eros Pour Femme parfüm Olaszországban már 2014 decemberében megjelent, de külföldre csak 2015 elején jutott el.

Több nem túl nagy sikert elérő parfüm létrehozása után a Versace márka egy könnyed és friss illat megalkotására törekedett, mely egyidejűleg érzéki és nőies. Sikerült neki?

Az Eros Pour Femme parfüm üvegcséje valóban nagyon luxusos. Az üvegcse aranyozott. Az elülső részét a márkára oly jellemző medúzafej díszíti, melyet a görög kulcs motívumai ölelik körül. Ugyanezt megtalálhatjuk a parfüm kupakján is. Az üvegcse egy elegáns dobozkába van csomagolva, melyben általában ékszereket szoktak rejteni.

Az illat arca az ismert holland modell, Lara Stone lett. Ő fehér ruhába és arany gladiátor szandálba öltözött istennőt testesíti meg, aki játékosan csábítja Erószt, a szerelem istenét. A kampány célja az volt, hogy bemutassák a női erőt egy érzéki és játékos illat képében. Az Eros parfüm bemutatja a csábítást, kísértést és a szenvedélyt. Az erő, csábítás és az egyéniség illata.

Versace Eros

Érdekességként megemlíthetjük, hogy a kampány fényképei a Pinewood stúdió víztartájaiban készültek Londonban, ahol a James Bond filmeket is forgatták.

A Versace Eros Pour Femme egy virágos-fás illat, mely pézsmával van kiegészítve. Az illat elején az érett, napérlelte, szicíliai citrom és a calabriai bergamott aromáját érezhetjük, melyet a gránátalma frissítő illata kísér. Az illat szívében a citromfa virágának finom illata kapcsolódig össze a selymes jázmin és a kivirított bazsarózsával. Az alap eleganciáját a fás tónusok, leginkább a szantálfa, a krémes pizsma és az abroxan illatai biztosítják. 

A Versace Eros Pour Femme tavaszra és nyárra lesz ideális. Számoljon azzal, hogy nem egy tipikus friss illatról van szó, mert ez egyidejűleg érzéki és elegáns is, mégsem nehéz.

Paco Rabanne Olympea

Körülbelül fél évvel a Versace megjelenése után (2015 augusztusában) piacra dobta az Olympea parfümöt a konkurens Paco Rabanne márka. Ez a 2013 –ban megjelent Invictus férfi parfüm ekvivalense, mely a verseny és a győzelem gondolatát szimbolizálja.

A győzelem motívuma ebben a női illatban is meghatározó, de egy kicsit más értelemben. A kampány a jelenkori istennő gondolatára támaszkodik, akinek a csábításban nincs vetélytársa és minden férfi a lábai előtt hever. Az illat arca Luma Grothe brazil modell lett.

Paco Rabanne Olympea

E virágos-orientális illat alkotói Loc Dong és Anne Flipo voltak. Az illat fejében a friss mandarin tónusait egészíti ki a jázmin és a gyömbér meglepő keveréke. A szívben az édes vanília és a só ellentétei bontakoznak ki. Az alapot pedig a szantál- és a kasmírfa, valamint az ámbra aromái alkotják. Mindezek az összetevők egy harmonikus, meleg és édeskés illatot hoznak létre. Viszont nem tartozik azok közé az illatok közé, melyek mindeddig a parfümériákat uralták. Hisz a vanília erejét elnyomták a sóval, mely egyre gyakrabban jelenik meg a parfümök összetevői között. Bódító virágok aromája teszi fel a pontot az i –re.

A Paco Rabanne Olympea parfüm választására biztat az üvegcséje is, melyet a legapróbb részletekig kidolgozta Marc Ange. Az elegáns, rózsaszín-barack üvegcsét babérkoszorút idéző elemek díszítik. További érdekessége a doboza, mely nem hagyományos módon, szárnyakként nyitható ki.

Nálam a Paco Rabanne Olympea parfüm győzött. Szerintem nagy esélyei vannak az idei év bestsellerei közé kerülnie. Lényegében ugyanúgy, mint ahogy ez sikerült a Paco Rabanne márka többi parfümjének is.

Mi a véleménye Önnek erről a két parfümről? Kipróbálta már valamelyiket?

Mónika