Hogyan szabaduljunk meg a narancsbőrtől

Hogyan szabaduljunk meg a narancsbőrtől

Manapság a nők nagy részének okoz gondot a narancsbőr. A narancsbőr vagy más néven cellulit a bőr középső rétegén, a kötőszöveten áttüremkedő zsír. Előfordulásának különböző okai lehetnek. Genetika, a fizikai aktivitás hiánya, nem megfelelő táplálkozás, vagy a hidratáció hiánya. További tényezők, melyek befolyásolják a narancsbőr kialakulását az az alkohol, dohányzás vagy a szennyezett környezet. Az egyik leggyakoribb oka a narancsbőr kialakulásának a női nemi hormonok hatása. A narancsbőrt nem lehetséges teljesen eltüntetni, de sok módszer létezik a kezelésére, melyekről beszámolunk ebben a cikkben.

Helyes táplálkozás

Fontos szerepet játszik a narancsbőr elleni diétában a zöldség, gyümölcs és a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása.
Továbbá olyan ételeket kell fogyasztani, melyek bőségesen tartalmaznak rostokat. Ezek ugyanis nem terhelik le a szervezetet, mely így 100% -san működhet. A gyümölcsök közül leginkább az erdei gyümölcsök (málna, áfonya, eper) fogyasztása javasolt, de az egzotikus mangó vagy banán is javítja a vérkeringést. Éppen ellenkezőleg, érdemes kerülni a félkész termékek, édes limonádék, kávé és nem utolsó sorban az alkohol fogyasztását.

Rendszeres testmozgás

Olyan módszert kell alkalmazni, mely segíti a vérkeringést és a test méregtelenítését – ennek köszönhetően kikerül a szervezetből a nem kívánatos, lerakódott zsír. Ezért fontos olyan mozgást végezni, mely célzottan a problémás területekre irányul. Alkalmas például kocogás, gyors járás, kerékpározás vagy tánc, mely erősíti a fenék, has és az alsó végtagok izmait.

Masszázs

A rendszeres masszázs a narancsbőr kisimítására nagyon keresett és közkedvelt. Az alapos masszázs ugyanis nagyszerűen javítja a vér- és nyirokkeringést. A problémás területeket speciális kefével masszírozzák, körkörös mozdulatokkal a szív felé haladva. Így a narancsbőr kisimul és a bőr feszesebb lesz. Ehhez a masszázshoz alkalmazható még a hideg-meleg váltózuhany, mely biztosítja a megfelelő vérellátást.

A narancsbőr elleni krémek

A narancsbőr elleni házi kúrát kiegészítheti különböző olyan speciális készítményekkel, melyek a narancsbőr kisimítására készültek. Nagyszerűek például a Biotherm márka azon krémjei, géljei és feszesítő testápoló tejei, melyek a bőr kisimítására alkalmas hatóanyagokkal vannak gazdagítva. Ilyen hatóanyagok például a koffein, ginzeng vagy a páfrányfenyő kivonatai. További kiváló termékeket kínál a narancsbőr elleni harchoz a Vichy márka. Ezek a készítmények olyan különleges formulákat tartalmaznak, melyek 5% -os koncentrációban tevődnek össze tiszta koffeinből és különleges lipocidine hatóanyagból, melyek jó hatással vannak a narancsbőr ellen. A krémben lévő tiszta koffein aktiválja a zsírégetést. A lipocidine segíti a természetes fehérje termelést, mely a diéta folyamán a zsírlebontásra van hatással. Szintén érdemes kipróbálni a Shiseido termékeket, melyek a grapefruit és barack olaj segítségével hatékonyan segítik az adrenalint, melynek hála lebontják a zsírt. A krémeket naponta 2x kell használni alapos masszázs kíséretében a problémás területeken. Leginkább pihentető fürdő vagy peeling után. Ezen módszerekkel egy hónap után akár 80% -ban is csökkenhet a narancsbőr.

Hogyan szabaduljunk meg a narancsbőrtől