Hogyan lehet gyönyörű és tündöklő haja egész nyáron át? Erről a TIGI kreatív csapatát kérdeztük meg.

Sokunk számára a nyár a legszebb évszak. Viszont sajnos nem a hajunk számára, mely folyamatosan szenved a klóros vagy sós víztől, gyakoribb mosástól és a nagy mértékű UV sugárzástól. Dobjon a hajának mentőövet megfelelő ápolás képében.

Viseljen kalapot

TIGI

Ugyanúgy, mint a bőre, a haja sem képes magát megvédeni az alattomos UV sugarakkal szemben, melyek károsítják a haj speciális fehérjéjét – a keratint. A haj így szárazabb és törékenyebb lesz. A napsugarak nemcsak a haj minőségére vannak hatással, hanem a hajszínre is. Éppen ezért, ha hosszabb ideig tartózkodunk a napon, akkor hajunk világosabb lesz és elveszti természetes fényét. Nyáron ajánlott még jobban odafigyelni a hajunk ápolására, nyári hajápoló kozmetikával felvértezni magunkat. Az ilyen termékek egy áthatolhatatlan védő pajzsot hoznak létre a hajon. Próbálja ki a TIGI BED HEAD SOME LIKE IT HOT sampont és kondicionálót. Szintén hatásos lehet a napsugarak ellen a fejfedő viselése. Természetesen az már csak Öntől függ, hogy kalapot, siltes sapkát vagy kendőt részesít előnybe. Arra kell odafigyelnünk, hogy jó minőségű és jól szellőző anyagból legyen, hisz így meggátolhatjuk a fejbőrünk bepálását.

Festeni vagy sem?

Nem kell félnie a hajfestéstől. Éppen ellenkezőleg, a szín védelmet nyújt a hajnak a további káros hatásokkal szemben. Viszont mindenképpen érdemes professzionális és jó minőségű ápolást igénybe venni. Egy rosszul elvégzett otthoni hajfestés, szó szerint katasztrofális következményekkel járhat a hajnak, főleg nyáron. Hisz a haj még hajlamosabb lesz a károsodásra. Számolnunk kell azzal, hogy nyáron a hajszín nem lesz olyan tartós, mint máskor. A gyakoribb fürdőzés a tenger- vagy klóros vízben, valamint a napsugarak negatív hatással vannak a hajszínre. Viszont, ha olyan ápolást használ a hajfestés után, mely megvédi a hajszínt, akkor ettől nem kell tartania. A szőkék kipróbálhatják a TIGI BED HEAD DUMB BLONDE újdonságot, a barnák és a vörös hajúaknak a TIGI BED HEAD COLOUR GODDESS terméket tudjuk ajánlani, melyek a legmodernebb technológiával készült ápolást nyújtják a hajnak.

Hajmaszk rendszeres használata

Amint azt már említettük, nyáron a haja valóban nagyon meg van terhelve az UV sugaraknak, a tenger- vagy a klóros víznek köszönhetően. Jelentősen szárazabb és élettelen a haj. Éppen ezért legalább heti egyszer engedélyezzen a hajának egy nagy adag tápláló anyagot, mégpedig a márka újdonsága a TIGI CATWALK OATMEAL & HONEY intenzív regeneráló maszk képében, mely a száraz és sérült hajra készült. A különleges összetevők, mint amilyen az akácméz, búzafehérje, E-vitamin, valamint más speciális összetevők bejutnak a hajszál mélyébe, segítenek helyreállítani a száraz és sérült haj szerkezetét anélkül, hogy megterhelnék azt. Ennek köszönhetően már nem lesz szüksége kalap alá rejtenie a haját, hanem büszkén mutogathatja hajkoronáját.

Gyengédebb hozzáállás

Amennyiben lehetséges, akkor nyáron kerülje a hő általi hajformázást. Ha mégsem szeretne eltekinteni a kisimított hajtól, akkor mindenképpen olyan ápolást vegyen igénybe, mely megvédi a haját és megkönnyíti annak formázását, valamint meghosszabbítja a kívánt hatást akár 48 órára is. Így nem kell majd mindennap vasalnia a haját. Erre és még ennél is többre képes a TIGI BED HEAD STRAIGHTEN OUT hajegyenesítő krém. Továbbá érdemes ritkább fogú fésűt használnia, hogy ne terhelje meg feleslegesen a hajat.

Mindig készen áll

Nem számít ritkaságnak nyáron, hogy váratlanul kerti partira vagy grillezésre hívják. De mi legyen a hajunkkal, ha már nincs időnk hajat mosni és megfelelően formázni azt? Erre az esetre egy nagyon ügyes segítőt ajánlunk, mégpedig a száraz sampont. De vigyázzon a választásnál! Néhány készítmény nem biztos, hogy az elvárásoknak megfelelően működik majd. Főként a sötét hajon hagyhatnak fehér nyomot. Jó minőségű terméket érdemes választani. Próbálja ki a TIGI Bed Head OH BEE HIVE! Matte Dry Shampoo szuper finom átlátszó spray port, mely teltté, dússá és stílusossá teszi a hajat. Nyugodtan használhatja bármilyen árnyalatú hajra, mindig láthatatlan marad. Tökéletesen elnyeli a felesleges zsírt, valamint maximálisan dússá és matt hatásúvá teszi a hajat. Kombinálja a száraz sampon és a dúsító készítmények tulajdonságait.
tigi blog