Hogyan legyen teljes szakállunk? Tanácsok kezdőknek!

Hogyan legyen teljes szakállunk?

Úgy tűnik, hogy a teljes szakáll nem megy ki a divatból egykönnyen. Ezen nem is lehet csodálkozni, hisz ezzel lényegében visszatérünk a test természetes szépségéhez. Amennyiben a szakálla együttműködik és képes egy impozáns teljes szakállá formálódni, akkor használja ki ezt. Megmutatjuk, hogyan ápolhatja legjobban a szakállát.

Természetesen, csakis Önön múlik, hogy milyen stílust választ, viszont ne feledjen egy pár alapszabályt: Egyszerű vagy komplikált lesz a szakállápolás? Hogyan fog tudni vele együtt élni a mindennapokban (például étkezéseknél)? Illik a választott stílus az arcformájához és a szakáll természetes formájához vagy csak tetszik Önnek ez a típus az újságokban, képeken? Ne feledje, hogy egy egyszerű körszakáll is tud olyan hatást kiváltani, mint egy igazi favágós teljes szakáll.

Válassza ki a megfelelő szakállvágót

Amennyiben minden kérdést megválaszolt, akkor belekezdhetünk a szakáll formázásába. Valószínűleg nem mindenki mer kilépni az utcára egy sűrű teljes szakállal – minden bizonnyal felkeltené a környezete figyelmét, de nem praktikus. Ezért van szükségünk valami ügyes megoldásra, hogyan tudnánk megőrizni a szakáll kívánt formáját. Legjobb lenne szakemberre bíznia magát, de kinek van rá ideje és pénze rendszeresen borbélyhoz járni?

Braun Beard Trimmer szakáll- és bajuszvágó

Először is a megfelelő szakállvágó kiválasztásával kell kezdenünk. Amennyiben még kezdő a témában, akkor jobb lesz beszerezni egy elektromos szakállvágót, mely könnyen kezelhető, megbízható és tartós. Léteznek szakáll ollók is, de ezek használata biztos kezet és gyakorlatot igényel, ezért az elején mindenképpen a szakállvágót ajánlanám. Például a Remington Beard Boss MB 4120, mely a saját árkategóriájában nagyszerű minőségű, viszont amennyiben profi gépet szeretne, akkor használja a Braun Beard Trimmer BT5010 szakállvágót.

Hogyan válasszunk szappant és kondicionálót a szakállra?

Amennyiben azt gondolta, hogy csak a szakáll hosszát kell kordában tartani, akkor tévedett. Persze megmoshatná a szakállát egyszerű szappannal, hagyná megszáradni és nem törődni vele többé, de Ön többet érdemel. Higgyen nekünk, a szakáll sokkal jobban néz ki, ha valamilyen ápoló készítményt használ.

Először is mossa meg speciális szakáll szappannal. Abban különbözik a hagyományos szappanoktól, hogy nem képez sűrű habot, de megszabadítja a szakállat a zsiradéktól és a szennyeződésektől. Inkább ne használjon klasszikus kézre való szappant, mert kiszáríthatja a szakállát. Olyan szappant válasszon, mely finoman illatozik és dús, tiszta szakállat hagy hátra – mint például a Zew Beard Soap szappan.

Zew Beard Soap szakáll szappan

Ahhoz, hogy valóban szép legyen a szakálla, használjon Keltic Krew természetes fésűt, Bluebeard’s Revenge vaddisznó szőréből készült bajuszfésűt vagy Dessata Barber Brush kefét, mely lényegében szakállra való Tangle Teezer. Beszerezhető egy nagyszerű szett is, mely elegáns csomagolásban tartalmaz szappant és szakáll kefét.

Miután tiszta és fésült a szakálla, eljött a kondicionáló használatának ideje. Olyan készítményt használjon, mely puhává és fénylővé teszi a szakállát, valamint segíti a növekedését. A kiváló minőségű szappanok és hidratáló krémek részben ellátják ezt a feladatot, de léteznek olyan készítmények, melyeknek nincs párjuk: szakállápoló olajok.

Varázslatos szakállápoló olajok

Az ápoló olajok kellemesen régimódiak és hagyományosak. Talán azért lehet ez, mert általában adagolóval ellátott kis üvegcsékben kapható, vagy talán a színének és a folyadék textúrájának, vagy csak annak köszönheti a közkedveltségét, hogy nagyszerűen tartja az illatot. Ami a lényeg, hogy az olajok képesek megfelelően ápolni a szakállat, gyönyörűen selymessé és egészségessé teszik.

Keltic Krew Chieftain balzsam

Nézze meg ebbe a kategóriába tartozó legjobb termékeket. Majdnem minden olyan márka, mely szakállra való termékeket készít, olajokat is gyárt, sőt általában ezek a legforgalmazottabb termékeik. Például a Captain Fawcett márka olaja nagyon közkedvelt a vásárlóink között, és mind egyetértenek abban, hogy a használatát követően a szakáll gyorsabban nő és ellenállhatatlanul illatozik. Más olajok megfelelőek lehetnek a drága férfi parfümök helyett, hisz megegyező illatúak. Próbálja ki például a Tom Ford Tobacco Vanille olaját vagy a Penhaligon’s márka Sartorial olaját. Ezt követően elég megfelelő végső formát adni a szakállának a Men’s Room vagy a Keltic Krew Chieftain balzsammal, és a szakálla lenyűgözi környezetét.

Bence