Hogyan készítsünk ragyogó nyári sminket? Get the glow!

Glow makeup

Máris itt a nyár, és ahogyan a téli ruhatárát automatikusan nyárira cseréli, ugyanúgy változtatnia kell a sminkelési rutinján is. Miért? Mert az arcbőrnek egy kissé másra van szüksége. Élénkítés, hidratálás, tartósság – válasszon ennek az örök hármasnak megfelelő termékeket. A helyesen megválasztott termékekkel készített minőségi glow smink tökéletesen élénkíti az arcát! Melyek azok a termékek, amelyekben a forró nyári napokon sem fog csalódni?

Jó minőségű alap

Legelőször el kell döntenie, hogy milyen a alapozót fog használni. Már most gondolnia kell arra, hogy az alapozónak „zamatossá“ kell tennie az arcbőrét, ugyanakkor nem kellene elolvadnia, amint kilép az utcára.

A Bourjois Healthy Mix élénkítő és hidratáló alapozó teljesen megfelel ennek az elvárásnak. Közepes fedést ad, így segít elfedni a hibákat és szépen egységesíti az arcbőr színét. A benne lapuló hialuronsav gondoskodik a hidratálásról, ráadásul az arcbőr a C- és E-vitaminoknak köszönhetően még ragyogóbb lesz tőle. Biztosítja az igazi glow hatást, és ez még csak a kezdet!

TIPP: a ragyogó nyári megjelenés nem igényli a púdert. A bőréhez illő minőségi alapozóval ez nem okoz gondot - fixálja le egyszerűen egy fixáló spray-el.

Természetes kontúrozás

Most jött el az ideje az arckontúrok hangsúlyozásának, és amennyiben szükséges, az apróbb hibák elfedésének. A Physicians Formula márka Murumuru Butter vajszerű bronzosítója olyan tökéletesen selymessé teszi az arcbőrét, hogy oda lesz érte. Sőt! Nyáron a napbarnítottságát is gyönyörűen ki tudja emelni a bronzosítóval.

A bronzosító után jöhet a highlighter. Mindenképpen érdemes kipróbálnia a mikrogyöngyös Maybelline Master Strobing krémes highlighter rudat, vagy a Bobbi Brown márka púderes Mini Highlighting Powder highlighterét, mely kompakt kiszerelésének köszönhetően bármilyen ridikülben elfér, így szükség esetén bármikor megigazíthatja vele a sminkjét.

TIPP: az extra glow hatás eléréséhez a krémes highlightert finom rétegben próbálja meg felvinni és utána a púderessel fixálni.

Ellenállhatatlan tekintet

A nyári megjelenéshez a legmelegebb színeket igyekezzen választani - remekül illenek a nyári napokhoz és a napsütéshez. A szem árnyékolását és a szemöldök formázását az Urban Decay Naked Honey sminkpalettával gond nélkül meg tudja oldani, hiszen 12 szuperül pigmentált mézes árnyalat van benne, így finom nappali és füstös esti smink is készíthető vele. Ráadásul remek a tartása, így a szemén nem folynak össze az árnyalatok egyetlen csúnya vonallá.

Minderre a pontot a NOBEA Festive szempillaspirállal teheti fel, amelynek műanyag keféjével szépen és könnyen el tudja választani a szempillákat, ugyanakkor észrevehetően dúsabbá és hosszabbá is teheti őket.

Zamatos ajkak

Amennyiben szereti az ajkain az erőteljesebb színeket, úgy az Yves Saint Laurent Rouge Volupté Shine Oil-In-Stick rúzsok ellenállhatatlan színárnyalatai közül biztosan tud majd választani. Olajtartalmuknak köszönhetően nedvesítik és hidratáltan tartják az ajkait.... Nyáron mi mást is kívánhatna!

Jobb szereti az ajakfényt? Próbálja ki a hidratáló hatású MAC Cosmetics Lipglass ajakfényt, és válasszon egyet a gyönyörű rózsaszín árnyalatok közül.

Fixálás

Ha már tökéletes nyári megjelenést készít magának, arról is érdemes gondoskodnia, hogy minden a helyén maradjon! A MAC Cosmetics Fix+ Magic Radiance arcpermet nem csak a teljes smink fixálásában lesz a segítségére, hanem az élénkítésében is. Csak ne felejtse el használat előtt alaposan felrázni, hogy ne kelljen csúnya foltocskákkal foglalkoznia.

Nem nehéz gyorsan és egyszerűen nyári glow sminket varázsolni, ha kéznél vannak hozzá a megfelelő eszközök, igaz? Mesélje el nekünk, Önnek hogyan sikerült!