Hogyan készíts instagram sminket könnyen és gyorsan?

Szeretnél olyan sminket, amelyet a közösségi oldalakon is megmutathatsz, de nem tudod hogyan csináld? Vagy esetleg úgy gondolod, hogy egy normál napon az ilyen nem viselhető? Megosztjuk veled Fazekas Ricsi, a Maybelline NY magyarországi vezető sminkmesterének tippjeit és trükkjeit, amelyek segíthetnek ebben.

kozmetika

Arcbőr, amely olyan mintha photoshoppolva lenne

Ne vesztegesd az időd, válaszd ki a kedvenc sminkedet az instagramon és készítsd el! Mint mindig, kezdd a SuperStay 24H alapozóval, amely közepes fedést nyújt, így a sminkalapod természetes lesz. Internetre felkerülő sminkek esetén, ne hagyd ki a Master Chrome highlightert, amely az arccsontok mentén, az orr hosszára, az ajak fölé, az állra vagy akár a szemhéjra is felvihető.

Ricsi tippje: Ha a fényképet képként is használni fogod, akkor kicsit több sminket is használhatsz. Az is szép, ha a bőrödet természetesebbre hagyod és egy erős szemsminkkel egészíted ki, ami így szép kontrasztos lesz a bőröddel és az egész smink nem lesz maszkszerű.

Babaszemek

A következő lépés a szemek sminkje. Válassz ki két, három színt egy olyan palettából, amelynek a színei közel állnak a te természetes színeidhez. A burgundi tónusok, nude árnyalatokkal kombinálva, mint a The Burgundy Bar szemhéjpúderpalettában, a legtöbb szemszínhez illenek. Először vigyél fel egy közepesen sötét színt a teljes szemhéjadra, közepéről indulva a szélek felé eloszlatva. Egy sötétebb színt vigyél fel a szemhéj külső sarkába, amit akár erősen ki is húzhatsz. A tekintet fényesítéséért vidd fel a legvilágosabb színt a szemek belső sarkába és kapcsold össze egy enyhén sötétebb színnel. Az intenzívebb hatásért, a szemhéjpúdert ecsettel vidd fel.

Hyper Precise szemhéjtus intenzívebbé varázsolja a tekintetet, kezdd a szem utolsó egy harmadánál, és húzd a külső sarka felé, ahol enyhén felfelé kanyarítsd. A "kihúzás" az alsó szemhéj optikai meghosszabbítása legyen, hogy természetes hatású legyen és ragyogóvá varázsolja a szemeket.

Ricsi tippje: Ha még kezdő vagy és nem vagy biztos a mozdulatban, akkor először rajzolj kis pöttyöket, majd kötsd össze őket egy vonallal.

Az Express The Colossal Big Shot Daring Black szempillaspirál felvitelét ne félj egészen a szempillák tövénél kezdeni és cikk-cakk mozdulattal haladni végig a szempillák mentén. Így nem csak gyönyörűvé varázsolhatod a szempilláidat, de jobban szét is választhatod és meg is vastagíthatod őket, akár a babák szempillái. Vidd fel a szempillaspirált az alsó szempillákra is, de csak finoman és felülről. A hosszú és dús szempillákért fontos, hogy lassan és biztosan vidd fel a szempillaspirált – a siker kulcsa pedig a szempillaspirál több rétegben történő felvitele.

maybelline foto

Hasonló tónusú ajkak

Az instagram sminkeket általában matt árnyalatú rúzsokkal szokták kiegészíteni. Használd a hosszan tartó SuperStay Matte Ink ajakrúzst, amellyel először az ajkak körvonalát rajzold meg, majd töltsd ki ajakrúzzsal a teltebb hatásért.

Ricsi tippje: Az olyan sminkek esetén, amelyek az intenzív szemsminket erős színű ajkakkal ötvözik, jobb, ha az ajkak hasonló tónusúak. Így a teljes hatás kifinomultabb és szebb lehet.

Szeretnéd látni Iszak Eszter a Maybelline „IT girl“-jének és barátnőjének Chloénak instagram sminkjét? Nézd meg a legújabb Make-up in the City részt a Maybelline Hungary Youtube csatornáján!