Hogyan hordjuk fel a sminket? Ismeri az alapvető szabályokat?

Alap az előkészített arcbőr

Magától értetődő egy hidratáló krém (vagy szérum + krém) alkalmazása megtisztított bőrre, majd jön az úgynevezett primer, az alapozó bázis, mely jó kondícióban tartja a sminket, akár egész nap. Érdekelheti pl. a Collistar Make-Up Base Primer, mely erősíti és kisimítja a bőrt.

alapozó felvitele

Mivel fogja felhordani a sminket?

Hogyan hordjuk fel a sminket ecsettel?

Alap a make-up ecset. Természetes lookot az ún. stipple brush tud. Ezzel nyomja be a make-up első részét a szemei alá és az orrtövéhez, majd finom benyomkodással dolgozza be az arcbőrébe, anélkül, hogy az átmenetek láthatóak lennének.

Nagyobb takaráshoz itt van a foundation brush. Ez egy lapos, kisebb ecset, mellyel "pöttyözve" ugyancsak természetesen rétegezheti a make-upot. Mindkettőt tartalmazza a Notino utazási ecsetkészlete.Valódi újdonság, és isteni!

Ha pedig az ásványi púdereket imádja, speciális kabuki ecsetre (pl. NYX Professional Makeupra!) lesz szüksége. Ez, ultra sűrű sörtéi révén, tudja kezelni az említett smink ömlesztett textúráját.

alapozó felvitele

Hogyan hordjuk fel a sminket szivaccsal?

A Beauty blender, egyedülálló elliptikus szivacs (és általában a make-up szivacsok), kínálja a leggyorsabb felhordást. Használat előtt be kell áztatni, megpuhul megnagyobbodik és nedvesen nem szív be annyi sminket. Az eljárás azután ugyanaz, mint az ecseteknél: finoman nyomja be a make-upot a szemei alatti területtől kezdve az arca közepe felé, majd az állkapcsa élén át egészen a nyakáig, hogy az átmenetek ne látsszanak! Jó make-up szivacsot jó áron például a Dermacol kínál.

alapozó felvitele

Hogyan hordjuk fel a sminket ujjakkal?

A make-up ujjakkal történő felhordása leginkább szükségmegoldás.Sok smink marad az ujjakon. Arról nem is beszélve, hogy mindannyian hajlunk arra, hogy ujjainkkal szétkenjük a sminket. Ezzel pedig nem dolgozzuk be, hanem letöröljük és megsértjük az alatta lévő rétegeket is. Az egyetlen helyes eljárás a beütögetés/benyomogatás!

A smink fixálása – a biztonság kedvéért!

Végül finoman dolgozza be a púdert (+ a bronzosítót vagy az arcpirosítót, attól függ, hogy mit szeret, és milyen évszakról van szó), és azután Önön múlik hogy még fixáló sprayt választ. Legalább az esti sminkeléshez „must have“. S mit szólna például a Maybelline SuperStay 24 H-hoz?

UI.: Amennyiben a sminket csak most kívánja megválasztani, nézze át előző cikkünket! Hogyan válasszuk ki az alapozó megfelelő színét arcbőrünk altónusa alapján? és Hogyan válasszunk sminket korunk és arcbőrünk típusa szerint?