Hogyan használjuk helyesen az önbarnító készítményeket

Az önbarnító készítmények már nem számítanak újdonságnak a kozmetikumok piacán, mégis sokan vannak, akik nem tudják helyesen használni ezen termékeket. Ahhoz, hogy az Ön bőrén ne legyenek kellemetlen foltok és természetesen hasson, tudni kell helyesen használni az önbarnító krémet. A következő sorokban leírjuk, hogy lásson hozzá

Az önbarnító készítmények már nem számítanak újdonságnak a kozmetikumok piacán

1.Peeling

Első lépésként ajánljuk a teljes test peelinget. E képpen távolíthatja el az elhalt bőrsejteket, így az önbarnító krém könnyedén bejut a bőrbe. Viszont figyeljen arra, hogy ne használjon olaj alapú peelinget – zsír jelenlétében a krém nagyon nehezen jutna be a bőrbe. A test legszárazabb területeire (könyök, térd, boka) használjon hidratáló testápolótejet az egyenletes szín eléréséért (a száraz helyeken könnyebben felszívódik az önbarnító krém, éppen így keletkeznek a sötétebb foltok).

2. Alaposan szétkenni

A szétkenést kezdje a lábtól felfelé haladva a törzsön át egészen a kezekig. Abban az esetben, ha fordítva keni szét a krémet, akkor a has tájékán a hajlongás következtében csíkok keletkeznek. Először csak kis mennyiséget vigyen fel, majd később izlés szerint többet is használhat. Ne feledkezzen el alaposan szétkenni a krémet.

3.Hagyja megszáradni a krémet

Amennyiben nem szeretné, hogy öltözete piszkos legyen, akkor ajánlatos a krém szétkenése után 15 percen át hagyni száradni. Abban az esetben, ha a még nem száraz krém mégis érintkezik a ruházattal (főleg a világos ruhák esetében) nagy valószínűséggel a keletkezett foltokat már nem lehetséges a ruhából eltávolítani. Ezért ne siesse el a száradásra hagyott időt.

4. Hogyan őrizzük meg a hatást a lehető leghosszabb ideig


Nem ajánlatos hosszan tusolni és semmiképp sem forró vízzel. A borotválkozásnál használjon inkább depilációs krémet, mely az önbarnító krémmel jobban összehangolható, mint a borotva. Amennyiben betartja ezeket az utasításokat, akkor hosszantartó és természetes barna árnyalatot ér el.