Hogyan gondoskodjunk a festett hajról? Íme a tippek

Szalonba tökéletes frizuráért, egy gyönyörű, új színért, pompás ápolásért és eredeti hajformázásért járunk. A fodrásztól egy új színnel jövünk el, és a világ egyszerre szebbnek, ragyogóbbnak tűnik, csakúgy, mint az ön sörénye. Csakhogy elég néhány mosás, és ez máris a múlté. A festett hajról való gondoskodás időt és energiát igényel, de mi adunk olyan tippeket és trükköket, melyek ezt a gondoskodást gyerekjátékká teszik.

festett haj ápolása

Az alap a jó minőségű hajkozmetika

Ha a professzionális ápolás mellett teszi le a voksot, bizonyára meg fog lepődni, hogy frizurája milyen sokáig tartja meg azt a színt, amiért a szalont felkereste. Milyen festett haj ápolást tudunk önnek javasolni, de nemcsak mi, hanem hivatásos fodrászok is?

Festett és melírozott hajhoz ideális a Serie Expert Vitamino Color komplex sorozat a L’Oréal Professionnel A•OX technológiájával, amely védi a festéket kimosódás ellen, s amelytől a haj táplált, erős és fényes lesz. A Vitamino Color sorozat megfelelő vitamin - antioxidáns arányt kínál a szín védelméhez és a festett haj regenerálásához. Amennyiben konkrétak akarunk lenni, és bele szeretnénk pillantani az összetételbe, abban egyebek mellett találunk neohespiridint, tokoferolt és panthenolt, tehát olyan összetevőket, amelyek sérüléstől védik és egyben hidratálják a hajat.

A mi favoritunk a Vitamino Color A•OX , festett haj csodasampon, mely nemcsak zselés textúrájú, de antioxidáns összetételű, és UV szűrővel is rendelkezik. Hajszínét így megóvja a napsugárzástól, ami a festett haj nagy ellensége. A Vitamino Color A•OX sampon egyben hatékonyan gátolja a festék kimosódását a kémiailag kezelt hajból, és élénkíti annak árnyalatát – hát ez az a működő kombináció, amit el kívánunk érni. Már az első mosás után is látható a különbség, mivel a sampon azonnal hat. A szőkék még annak is örülhetnek, hogy egy szőke hajra ideális samponról van szó.

sampon festett hajra

Felejthetetlen ápolás

És hogyan tovább? A szókapcsolatokat, mint hajpakolás vagy öblítés nélküli hajápolás, már bizonyára jól ismeri. Világítsunk hát rá a valóban hatékonyakra! A Vitamino Color A•OX  festett hajra ajánlott maszk nem hiányozhat a fürdőszobájából, mivel intenzíven a szükséges táplálást nyújtja a hajnak. Heti egyszeri mély-ápolás formájában történő használata után jelentősen finomabb és csillogóbb tincseknek örülhet majd. Az öblítés nélküli ápolások sorából a Vitamino Color A•OX 10 in 1 többfunkciós spray emelkedik ki. A nevében szereplő tízes szám a benne rejlő 10 azonnali előnyt jelenti: könnyebb kifésülés, töredezés és kreppesedés elleni védelem, a szín és a szín csillogásának kiemelése, a haj hatékony kisimítása, csillogás kölcsönzése, a hajvégek töredezésének megakadályozása, a hajszálak megerősítése és hő elleni védelem.

Szárazon – könnyedén

Elfeledkezni a haj hő elleni védelméről nem kifizetődő. S a mi tippünk? Amennyiben haját gyakran hőkezeli, vasalóval vagy hajszárítóval, nem szabadna megfeledkeznie a már említett Vitamino Color A•OX 10 in 1, többfunkciós spray megelőző alkalmazásáról, amely nedves hajra történő felvitelnél védi a hajszálakat a hőkezeléskor. Extra védelemhez próbálja ki a L’Oréal Professionnel Steampod gőzölős hajvasalóját, mely a hajszálak kisimításához magas gőznyomást használ, nem károsítva így a hajat, és tökéletes fényt adva neki!

Mik az ön tippjei a festett haj ápolását illetően? Kommentárjában ossza meg velünk őket!